tiistai 19. elokuuta 2014

2. kierros NFL:n harjoitusotteluista pelattu

Toinen preseason-kierros toi mukanaan laadukkaampaa futista, enemmän ykköspelureille peliaikaa sekä positiivisia yllätyksiä. Vielä joukkueilla on matkaa päästä runkosarjakuntoon, toisilla vähemmän kuin toisilla.

Tulokset
Tälläkin kierroksella pitää kurkistaa tulosten taakse, eikä niinkään jäädä murehtimaan niitä. Otteluissa nähtiin loistavia yksittäisiä pelejä ja välillä jopa kunnon draiveja. Lyhyet poiminnat kierroksen otteluista:

Bears - Jaguars 20 - 19
Molemmat joukkueet keskittyivät heittopeliinsä etsien sopivia yhdistelmiä puolustuslinjan takaa. Bears onnistui paremmin hyökkäyspäässä, etenkin viimeisellä neljänneksellä. jossa se ratkaisi ottelun voitokseen. Jaquarsin potkaisija Josh Scobee onnistui kaikissa kolmessa potkumaaliyrityksessään, joista pisimmät lähtivät 49 ja 42 jaardin päästä. Paljon hyvää pelissä oli, mutta paljon kysymysmerkkejä jäi myös molempien joukkueiden tasosta. Bearsin voittosarake sentään näyttää positiiviselta (2-0), vaikkakin molemmat ottelut ovat olleet tasaisia.

Patriots - Eagles 42 - 35
Kuten muutkin tähti-QB:t, myös Tom Brady nähtiin kentällä tällä viikolla ensimmäistä kertaa kesätauon jälkeen. Brady olisi tosin voinut huilata tämänkin ottelun, koska hänen tuuraajansa ottivat ison roolin järjestellessään kaksi maalia mieheen ottelussa. Ottelu ei antanut kummankaan puolustuksesta kovin mairittelevaa kuvaa, kun maaleja mätettiin vuoro tahtiin kolmella ensimmäisellä jaksolla. Tosin Eaglesin Cary Williams (CB) nappasi heti ottelun alussa maukkaan katkon ja juoksi sen perään lähes koko kentän poikki aina maaliin asti. Eaglesin pelinrakennus oli pääasiassa mallillaan ja kaikki kolme QB:tä keräsivät hyvät tilastot. Patriots sen sijaan paransi käsittämättömän paljon etenkin hyökkäyspeliään viime kierrokselta.

Saints - Titans 31 - 24
Titans antoi paljon vastuuta tulokas-QB:lleen Zach Mettenbergerille. Viime ottelun 4-7 (87 jaardia) vaihtui lukemiin 20/25 (269). Ehkä miehestä kuullaan vielä. Ottelu oli kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ja tilanteita riitti joka puolella kenttää. Jimmy Graham esitteli osaamistaan sekä hyvässä että "pahassa" nappaamalla kaksi maaliin johtanutta koppia, mutta donkkaamalla molempien jälkeen pallon maaliin rangaistuksen arvoisesti (uusien sääntöjen vuoksi).

Raiders - Lions 27 - 26
Ottelu oli jännittävä aivan viimeisille sekunneille asti. Oakland rynnisti viimeisellä mahdollisella hetkellä omalta 22 jaardin linjalta reilussa parissa minuutissa Detroitin 19 jaardin kohdalle ja sieltä 12 sekuntia ennen loppua lopulta loistavalla heittopelillä maaliin asti. Heiton nappasi Brice Butler (WR), joka pelasi muutenkin vahvan ottelun keräten 74 jaardia. Detroitin kannalta tärkeää oli, että Matthew Staffordin (QB) ollessa kentällä 1. jaksolla, jälki oli tappavan tehokasta. Mies keräsi itse heittosaldokseen 9-10 ja 2 touchdownia. Tämän ottelun perusteella Lionsilla on parempi kauden alku tulossa tuloksesta huolimatta.

Seahawks - Chargers 41 - 14
Seattlen Russell Wilson (QB) oli ehdottomasti ottelun tähti. Mies järjesti maalin jokaisella pelivuorollaan ja omalla panoksellaan nosti joukkueensa tason pilviin. Chargersin hyökkäykset olivat pääasiassa lyhyitä ja vasta tilanteessa 24-0 joukkue näytti heräämisen merkkejä ja onnistui vihdoin heittopelinsä kautta etenemään tarvittavat jaardit. Seahawksin puolustus antoi koko ottelun painetta Chargersin pelinrakentajille ja onnistuivat säkittämään kolmesti sekä häiritsemään pelinrakentelua tehokkaasti.

Rams - Packers 7-21
Packersin Aaron Rodgers (QB) piti huolen näytöillään, että muut pelinrakentajat voivat edelleen valmistautua etsimään paikkaansa vaihtopenkin ja katsomon puolelta tulevalla kaudella. Käsittämätön varmuus jo tässä vaiheessa kautta. Paluun tositoimiin teki myös naapurijoukkueen QB Sam Bradford, jonka kausi katkesi viime kauden puolen välin jälkeen loukkaantumiseen. Hänkin oli jo hyvässä iskussa. Puolustuspäässä tuhoisaa jälkeä teki tulokas Jay Elliott (LB), joka säkitti kolmesti  putkeen Austin Davisin (QB). Packers näytti paljolti siltä, miltä yhden mestarisuosikin pitäisikin näyttää kauden alun kynnyksellä.

Colts - Giants 26 - 27
Käsittämätön nousu Giantsilta, joka oli vielä 11 minuuttia ennen ottelun päätösvihellystä 26-0 tappiolla. Sen jälkeen alkoi tapahtua. Maalit ajassa 10:21 (heittopeli), 10:10 (pallon riisto), 4:04 (juoksupeli), 0:59 (heittopeli) ja lopputuloksena Giantsin voitto. Huh huh. Meinasin jättää loppumatsin katsomatta jo puoliajalla, mutta kannatti näköjään katsoa loppuun. Ottelusta jäi parhaiten mieleen juuri tuo lopun nousu, josta joukkue sai varmasti tulevaa kautta varten paljon uskoa, kun taas Colts sai jäädä nuolemaan näppejään. Toisaalta Giants ei päässyt ennen ensimmäistä maaliaan lähellekään Coltsin hyökkäyspäätyä. Vaikea sanoa oliko kyseessä Giantsin surkeus vai Coltsin loistava puolustuspeli. Televisiokuvan perusteella jälkimmäinen, joka taas lupaa hyvää Indianapolikselle.

Bengals - Jets 17 - 25
Bengalsin pelinrakentajien taso oli hyvin vaihtelevaa. Heidän onnekseen ainoa onnistuja oli ykkös-QB Andy Dalton, joka osui jokaisella heitollaan (8) ja keräsin mukavat jaardit (144) ja maalin siinä ohessa. Sen sijaan kahden muun yrittäjän yhteissaldo oli 15-35, joka ei jätä edes selityksille sijaa. Jets esiintyi joukkueista tasaisemmin neljännen jakson 17 jaardin heittomaalillaan ja sitä seuranneella puntin blokkauksella, josta palkinnoksi tuli 2 pisteen arvoinen safety. Pelaajista Daltonin lisäksi mieleen jäi Jetsin Chris Johnson, joka juoksi 6,3 jaardin keskiarvolla kymmenen kertaa ansaiten arvokkaita jaardeja ja uusia ensimmäisiä yrityksiä.

Cowboys - Ravens 30 - 37
Cowboys ei vakuuttanut viime kierroksella, mutta Ravensia vastaan otteet olivat jo huomattavasti tasokkaampia. Joukkueen puolustus tosin vuosi edelleen pahasti ja ilman viimeisen 13 minuutin hyökkäysonnistumisia (10-34, kun peliä oli jäljellä 13:07), lukemat olisivat olleet rumat. Ravensin tähtijuoksi Ray Rice (RB) kävi muutamaan otteeseen kentällä ja juoksi loistavat 21 jaardia kahdella yrityksellään. Juoksupelin suurimman vastuun kantoi neloskierroksella varattu tulokas Lorenzo Tallaferro (RB), joka onnistui myös maalin muodossa 16 yrityksellään (59 jaardia).

Buccaneers - Dolphins 14 - 20
Tampa Bay jatkoi vaisulla hyökkäyspelillään myös toisen kierroksen ottelussa. Joukkue on nyt tehnyt kahdessa pelaamassaan ottelussa 24 pistettä, joka ei lupaa vielä hyvää kautta ajatellen. Toisaalta Buccaneers oli lähellä nousta 14-3 johtoon ottelun toisella jaksolla, mutta seitsemäntenä varattu tulokas Mike Evans (WR) onnistui menettämään otteen pallosta loistavan juoksupelin päätteeksi ja maali hylättiin. Miamin puolustus onnistui puolestaan säkittämään neljästi Dolpinsin pelinrakentajan (kerran Josh McCown ja kolmesti Mike Glennonin).  Odotukseni Buccaneersin kaudesta ovat edelleen korkealla vaikka treenimatsit vielä näyttävät aika tavalla muuta. Kovassa lohkossa runkosarjan ensimmäiset kierrokset ovat jo todella tärkeitä ja joukkue pitää saada pian iskuun.

Steelers - Bills 19 - 16
Steelers aloitti ottelun vakuuttavasti tehden molemmilla avausvuoroillaan maalit Ben Roethlisbergerin (QB) johdolla. Ensimmäinen maaleista oli vieläpä todella komea 74 jaardin heittopeli, jossa Big Ben löysi lyhyellä heitolla Antonio Brownin (WR), joka juoksi lähes koko kentän helpon näköisesti aina maaliin asti. Toisessa päässä EJ Manuel (QB) haki heittoaan lukuisien pelien myötä ja keräsi lopulta saldokseen 17-27 (148 jaardia). 

Texans - Falcons 32 - 7
Houston kärsi viime ottelussa käsittämättömän 32-0-tappion Arizonalle. Tällä kertaa tahti oli aivan toisenlainen ja Texans hallitsi ottelua alkuminuuteista lähtien joka puolella kenttää. Parhaiten esille nousi huippulupaus, joka varattiin kesällä ensimmäisenä, eli Jadeveon Clowney (LB). Clowney hoiti omalla panoksellaan sen, että Falcons ei päässyt rauhassa rakentamaan hyökkäystään. Falcons pääsikin vain kerran red zonelle ja onnistui samalla kertaa etenemään aina maaliin asti.

Vikings - Cardinals 30 - 28
Teddy Bridgewater (QB) ei onnistunut halutulla tavalla viime ottelussa, mutta tällä kertaa mies näytti epäilijöilleen ja hoiti omalla neljännen jakson näytöksellään voiton Minnesotaan. Myös Vikingsin Marcus Sharels (CB) oli mies paikallaan pysäyttäen useita hyökkäyksiä omalla panoksellaan.

49ers - Broncos 0 - 34
Käsittämätön lopputulos NFL-matsissa. Harvoin yksikään joukkue onnistuu jäämään nollille, oli kyseessä sitten harjoitus- tai sarjaottelu. Edellisen ottelun 3 pistettä vaihtui nyt pyöreään nollaan. Denver yksinkertaisesti dominoi ottelua molemmissa kenttäpäädyissä. Peyton Manning (QB) näytti parilla pelivuorollaan olevansa iskussa ja saikin loistavat tilastot. Myös vaihtomiehet hoitivat saman tontin kunnialla. Samaa ei voi sanoa vastapuolesta. Edes Colin Kaepernick (QB) ei vakuuttanut, saatikka vaihtomiehet. 49ersin puolustus oli todella kesä Broncosin heittopelin edessä.

Panthers - Chiefs 28 - 16
Carolinan heittopeli toimi ailahtelevasti ja joukkue hakikin koko ottelun erilaisia kombinaatioita siihen. Juoksupeli annettiin puolestaan Fozzy Whittakerin (RB) harteilla ja mies selviytyikin vastuustaan hienosti. Chiefsin Alex Smith (QB) ei ollut vielä parhaassa iskussa (14-22).

Redskins - Browns 24 - 23
Brownsin leirissä käydään muiden taistojen ohella kovaa kisaa aloittavan QB:n pestistä. Tämän ottelun perusteella valinta ei ainakaan tule olemaan yhtään helpompi, sillä molemmat (Brian Hoyer ja Johnny Manziel) antoivat todella huonot näytöt taidoistaan. Browns tukeutui ottelussa pääasiassa Ben Taten (RB) ja Terrance Westin (RB) etenmiseen, joka takasi joukkueelle useamman maalin. Redskins esitti hyvää peruspeliä, mutta olivat silti lähellä hävitä ottelun, kun Browns pääsi 9 sekuntia ennen päätösvihellystä yrittämään kahden pisteen lisämaalia siinä kuitenkaan onnistumatta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.