sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 11 - Chiefs vs Seahawks


Sunnuntaina on luvassa useampi huippuottelu, joihin lukeutuu myös Kansas City Chiefsin (6-3) ja Seattle Seahawksin (6-3) kohtaaminen. Joukkueiden tämänhetkiset tilanteet ovat hyvin lähellä toisiaan. Molemmat majailevat lohkokakkosena ja hyvissä asemissa päästäkseen villikorttikierrokselle. Lisäksi molemmat ovat voittoputkessa, Chiefs neljän ja Seahawks kolmen ottelun mittaisessa.

Chiefsin hyökkkäys vastaan Seahawksin puolustus

Chiefsin hyökkäyksessä on kasassa hyvä nippu ja etenkin Jamaal Charles (RB) on huippuvireessä. Hänen ja Knile Davisin (RB) johdolla joukkue on edennyt loistavan määrän jaardeja ja maalejakin on juoksemalla tehty jo 13. Heittohyökkäyksen osalta tilanne ei ole ihan niin hyvä. Joukkueella on lisäksi muutama laitahyökkääjä loukkaantuneena (mm. Donnie Avery) ja hyökkäyslinja vuosi viime ottelussa luvattoman paljon tuloksena mm. 6 säkitystä. Haastava peli tiedossa, kun vastaan asettuu Seahawksin laadukas puolustus.

Seattlen puolustus on loistanut joka osa-alueella ja se haastaakin Charlesin ja kumppanit todenteolla. Kuitenkaan se päästää lähes joka ottelussa vähintään 20 pistettä ja sen enempää ei parane tässäkään sallia. Kun he saavat juoksut pysymään lyhyinä, petaa se voiton omalle joukkueelleen.

Seahawksin hyökkkäys vastaan Chiefsin puolustus

Jos Chiefsin juoksuhyökkäys on terässä, niin samaa voidaan sanoa Seahawksinkin osalta. Joukkueella on käsittämätön 170 jaardin juoksukeskiarvo ja se pitää liigan kärkipaikkaa sillä saralla. Russell Wilson (QB) on ollut useissa otteluissa iso pettymys. Kahdessa viime matsissa joukkue ei ole onnistunut kertaakaan maalinteossa heittopuolella, mutta miinussarakkeeseen on sen sijaan kertynyt muutama syötönkatko ja säkitys. Parannusta kaivataan heittohyökkäykseen, jotta joukkue saa vaarallisuutensa takaisin juoksuhyökkäyksen tueksi.

Chiefs on onnistunut loistavalla tavalla pitämään vastustajat poissa maalialueelta. Seattlen viimeaikaisten näyttöjen valossa Chiefs saattaa onnistua siinä myös tällä kertaa, mutta toisaalta, jos he päästävät Wilsonin vauhtiin, kivutaan äkkiä heittämällä 20 pisteen yläpuolelle.

Yhteenveto

Kahden huippupuolustuksen ja -juoksuhyökkäyksen kohdatessa mitä tahansa voi tapahtua. Itse uskon, että mitä pienempänä pistemäärät pysyvät, sitä paremmat mahdollisuudet Chiefsillä on. Kun taas pisteet kohoavat yli 20:n, Seahawks etenee voittoon. Epäilen jälkimmäistä ratkaisua tällä kertaa. Hieno ottelu joka tapauksessa luvassa.

Otteluveikkaus: Kansas City Chiefs - Seattle Seahawks 24 - 27

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.