sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 14 - Bengals vs Steelers


Sunnuntaina saatetaan ratkaista jo pitkälti useammankin joukkueen pudotuspelinäkymät. Steelers (7-5) on yksi joukkueista, joille tappio merkitsisi hyvin varmasti kauden päättymistä vuodenvaihteeseen, kun se kohtaa tällä viikolla Bengalsin (8-3-1) Cincinnatissa. Bengals johtaa tällä hetkellä liigan kovatasoisinta AFC North -lohkoa, jossa kaikilla muilla joukkueilla on saldonaan 7-5. Bengals käytännössä varmistaisi lohkovoittonsa nappaamalla kotivoiton Steelersistä.

Bengalsin hyökkäys vastaan Steelersin puolustus

Bengalsin Jeremy Hill (RB) ja Giovani Bernard (RB) ovat olleet loistoiskussa koko kauden, kunhan ovat vaan päässeet loukkaantumisiltaan kokoonpanoon. Juoksupeli onkin ollut Bengalsille tuottavaa ja sillä linjalla lienee hyvä jatkaa jatkossakin. A.J. Green (WR) löytyy loukkaantuneiden listalta, mutta mies saadaan kaikella todennäköisyydellä syventämään joukkueen heittohyökkäystä. Green onkin Andy Daltonin (QB) ykköskohde Mohammed Sanun (WR) kanssa. Kaikki isot pelit pyritään pelaamaan heille. Viime viikolla hyökkäys oli tehoton ja saalisti nipin napin 14 pistettä Raidersia vastaan. Sama tahti ei riitä Steelersiä vastaan, joten joukkueen on löydettävät kulkureitit kohti vastustajan maalialuetta.

Steelersin heikkoudet ovat tulleet etenkin puolustuksen kautta nähtäville kauden mittaan. He päästävät vastustajansa turhan helposti etenemään ja se taas avaa Bengalsille tässä ottelussa mahdollisuudet pysyä Steelersin tahdissa mukana. Jos joukkue mielii pudotuspeleihin, sen on nyt esitettävä parasta mahdollista puolustustyöskentelyä koko ottelun ajan ja annettava omalle hyökkäykselle aikaa takoa lähes 30 pistettä tauluun.

Steelersin hyökkäys vastaan Bengalsin puolustus

Viikolla on kerrottu huolestuttavia uutisia Steelersin hyökkäyksen kannalta, kun mediassa on spekuloitu Ben Roethlisbergerin (QB) ranteen kuntoa. Mies itse on vakuuttanut, että loukkaantumishuolia ei ole, mutta ottelu tulee näyttämään, onko mies täydessä iskussa. Steelersin hyökkäys on paljolti Big Benin varassa, joten on syytä toivoa, että mies on kunnossa. Pittsburgh on kauden mittaan osoittanut olevansa edelleen äärettömän vaarallinen joukkue hyökkäyspäässä tehden pisteitä yli 26 pisteen keskiarvolla. Vaikka Steelers luopui LeGarrette Blountista (RB) muutama viikko sitten, on joukkueelle myös loistava ase juoksupeleihin Le'Veon Bellin (RB) johdolla. Kun hyökkäyslinja pitää puolustajat etäällä Big Benistä ja Steelers saa koneensa käyntiin ensimmäisestä jaksosta lähtien, on taivas vain rajana.

Bengals on onnistunut pitämään viimeisissä kolmessa ottelussa vastustajansa korkeintaan 13 pisteessä. Se on hyvä lähtökohta Steelersiä vastaan, mutta tällä kertaa vastassa on todellinen tykistö eli helppo ilta ei ole luvassa. Puolustuksen tulee iskeä jatkuvasti Steelersin heikkoon hyökkäyslinjaan ja päästävä Big Benin iholle.

Yhteenveto

Äärettömän mielenkiintoinen lähtötilanne ja ottelun paineet eivät voi olla vaikuttamatta pelaajiin. Uskonkin, että pisteiloittelua ei tultaisi näkemään vaan nyt taistellaan jokaisesta pisteestä kynsin ja hampain. Näen Steelersin kuitenkin voittajasuosikkinani, vaikka Bengalsilla onkin hyvä kolmen voiton putki taskussaan. Katsotaan, miten ottelussa käy...

Otteluveikkaus: Cincinnati Bengals - Pittsburgh Steelers 13 - 20

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.