sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kohti 50. Super Bowlia: Super Bowl -ennakko


Ensi yönä koittaa NFL-kauden huipennus, joka saa liikkeelle myös paljon vähemmän lajia katsovia ihmisiä niin Suomessa kuin maailmallakin. Muistakaa laittaa kellot herättämään yhden paikkeilla, sillä ottelu alkaa klo 1:30 ja se on katsottavissa Neloselta suomenkielisen selostuksen kera. Ennen ottelua on hyvä katsastaa joukkueiden lähtötilanteet ja heittää arviot ottelun kulusta.

Mitkä ovat Panthersin vahvuudet ajatellen tulevaa ottelua?

Monipuolisuus on Panthersin vahvuus tulevassa ottelussa. Kun joukkue pystyy vyörymään tasaisesti juoksemalla ja heittämällä eri puolilta kenttää läpi, on puolustuksen äärettömän vaikeaa tehdä työtään. Cam Newton on tällä hetkellä kaikkien huulilla ja nyt olisi loistava hetki tehdä valtikan vaihto Peyton Manningin esiin tuoman älykkään pelinrakentelun ja Newtonin urheilullisuuteen perustuvan version välillä.

Mitkä ovat Broncosin vahvuudet ajatellen tulevaa ottelua?

Broncosin tärkein hyökkäyksen ase on joukkueen puolustus. Se on ottelusta toiseen pystynyt tuottamaan hyviä kenttäasetelmia hyökkäyskalustolle ja tehtaillut ohessa viisi maalia pallonriistoillaan. Puolustus on myös onnistunut kahdesti pitämään AFC:n kovimman hyökkäyskoneiston eli Patriotsin alle 25 pisteessä, joten Pantherskin pitäisi olla pysäytettävissä. Ilman puolustuksen onnistumista, ei Broncosilla ole mitään asiaa ottelussa. Jos perälauta ei vuodo, voidaan valokeilaa siirtää hyökkäyksen suuntaan ja Manningiin. On ilmiselvää, ettei mies ole parhaiden aikojensa kunnossa, mutta muutama suonenvedon vauhdittama huippuheitto tekisi taas hyvää joukkueen pistesaldolle. Uskon, ettei Broncosilla ole mitään saumaa ottelussa, jos Panthers tykittää kolmosella alkavat pistemäärät tauluun.

Taistelupari, jonka haluat nostaa esille ottelusta

On ilmiselvää, että Newtonin pelihuumorin romuttaminen nousee avainasemaan ja Von Millerillä on siinä merkittävä rooli yhdessä DeMarcus Waren kanssa. Nostetaan esiin kuitenkin toinen mielenkiintoinen taistelupari. Broncos tulee tarvitsemaan juoksuhyökkäystään ehkäpä enemmän kuin koskaan. Broncosin keskushyökkääjä C.J. Anderson säestettynä Ronnie Hillmanilla tulevat saamaan vastuuta varmasti ottelun aikana, kun he kohtaavat liigan neljänneksi parhaan juoksupuolustuksen. Linjasta saattaa löytyä aukkoja etenkin vasemmalta puolelta, josta puuttunee kokenut Jared Allen loukkaantumisen vuoksi. Tämä pienoinen ylilyöntiasema tulee käyttää tehokkaasti hyödyksi hyökkäyksen linjan tukeman. Pitkin kautta Broncosin juoksut ovat olleet tehokkaimmillaan, kun ne ovat suuntautuneet ulkoreunoille, joten sitä kautta sisemmät laitahyökkääjät Owen Danielsin johdolla nousevat tärkeään rooliin. Ottelun jännityksen säilymisen kannalta on ensiarvoisen tärkeää nostaa juoksupeli pari pykälää korkeammalle tasolle kuin mitä se on ollut aiemmissa pudotuspeleissä. 150-200 juoksujaardia ottelun aikana siivittäisivät hyökkäyksen useasti hyville etäisyyksille maalista ja sitä kautta maalipaikoille.

Kumpi lopulta Super Bowlin voittaa ja miksi?

Suurin ja hartain toiveeni on, ettei Panthers lähde jo ensimmäisellä puoliajalla menemään menojaan, kuten joukkue on tehnyt jo lukuisat kerrat. Toisaalta olemme saaneet nähdä useita toisen puoliajan sulamisia, joissa Panthers on vain nipin napin onnistunut kääntämään ottelut voitoiksi huikeista loppukireistä huolimatta. Denverin oljenkorsi löytyy puolustuksesta, kuten jo aiemmin on mainittu, mutta myös juoksupelin olisi onnistuttava täydellisestä riittämään voittoon. Niin hienoa kuin Manningille olisikin suoda toinen mestaruussormus, ei Panthersin kokonaispaketilta voi odottaa muuta kuin voittoa. Heidänkin tulee onnistua totutun hyvin puolustuksensa kanssa saaden Newtonin johtaman hyökkäyksen pysymään kentällä mahdollisimman pitkään.

Näin kovien puolustusten kohdatessa uskon itse eron maltilliseksi ja voittajaksi nousee Panthers. Veikkaisin molemmille potkaisijoille kiireistä iltaa ja lopputulokseksi 20–24. MVP tullaan valitsemaan kaksikosta Luke Kuechly-Cam Newton.

Sama juttu on luettavissa myös Faneille.comissaOttelu on katsottavissa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 01:00 alkaen Nelonen-, NelonenPro 1-, Viasat Sport Finland -kanavilla sekä lisäksi NFL Game Pass-, Ruutu- ja Viaplay-palveluissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.