perjantai 22. heinäkuuta 2016

Broncosin pelinrakentajaruletti pyörii vielä



Useissa joukkueissa on vielä avauksen paikkoja tarjolla, joten luonnollisesti joukkueet hakevat muotoaan vielä runkosarjan avaukseen. Yksi äärettömän mielenkiintoinen joukkue, jota kannattaa seurata, on mestari-Broncos. Joukkue päätti pitää puolustajatähti Von Millerin riveissään huikealla palkkasummalla ja tulee näin ollen todennäköisesti luottamaan kokemattomaan pelinrakentajakolmikkoonsa Peyton Manningin jäätyä eläkkeelle ja Brock Osweilerin suunnattua Houston Texansin riveihin. Vielä on liian aikaista spekuloida siitä, kuka kolmikosta nähdään avauksessa runkosarjassa, mutta jokainen saa varmasti mahdollisuutensa harjoitusotteluiden aikana. Täysin poissuljettuja pelaajakaupatkaan eivät vielä ole, mutta Von Millerin haukatessa palkkakatosta merkittävän osan, ei markkinoilta löytyne riittävän hyvää QB:tä enää tässä vaiheessa kesää.

Kolmikon kokeneinta pelaajaa, Mark Sanchezia, pidetään todennäköisempänä aloittajana, mutta hän on viimeksi pelannut täyden kauden vuonna 2012 Jetsin paidassa. Kolme viime kautta vastuu on ollut vähäisempää, joista ensimmäisen mies huilasi kokonaan olkapäävamman vuoksi ja kaksi viimeistä meni Eaglesin kakkos-QB:nä. Ei kuitenkaan sovi unohtaa, että Jets eteni Sanchezin kahdella ensimmäisellä kaudella aina AFC:n mestaruusotteluun asti. Samaan on pystynyt vain Steelersin Ben Roethlisberger. 5-7 vuotta muita joukkueen pelinrakentajia vanhempana Sanchezin pitää pystyä hyödyntämään iän ja kovien pelien mukanaan tuomaa kokemusta pysyäkseen avauskokoonpanossa.

Uusin tulokas, huhtikuussa ensimmäisen kierroksen 26. varattu Paxton Lynch, on vielä kehitysvaiheessa. Joukkueen GM John Elway on useaan otteeseen todennut Lynchin huipullenousun tapahtuvan nopeammin kuin moni uskoo. Broncosin tilanteesta johtuen Lynch saa olla valmis pelaamaan liigatasolla jo syyskuussa, joka voi olla turhan aikaista. Keväällä otsikoihin nousi miehen oikea olkapää, jonka kuntoa mediassa arveltiin. Ammattilaisuraansa aloittelevalle pelaajalle on olennaista pystyä treenaamaan täysipainoisesti uransa alkutaipaleella ja siten harjoitusleiri ja -ottelut ovat Lynchille äärettömän tärkeitä. Lynch on melkein päätä pidempi kilpaveljiään, mutta siitä huolimatta äärettömän nopea. Nopeiden jalkojensa ansiosta häntä on vaikeaa säkittää ja jos Lynchin heittotarkkuus saadaan kesän aikana viilattua entistä tarkemmaksi, vain taivas on miehellä rajana.

Trevor Siemian valmistautuu nälkäisenä toiselle ammattilaiskaudelleen viime kauden mentyä vaihtopenkin puolella. Hänet varattiin vuosi sitten vasta kierroksella 7, joten mieheen ei ole kohdistettu vielä valtavia menestyspaineita. Siemian on nähty kerran tositoimissa NFL-kentillä, kun hän asteli nurmelle Manningin loukkaannuttua Steelersiä vastaan. Silloin hänen tehtävänään oli ainoastaan ottaa pallo käsiinsä ja laittaa polvi maahan, joten minkäänlaisia näyttöjä ei siinä ottelussa nähty. Hänen roolinsa tälläkin kaudella jää todennäköisemmin joukkueen mustana hevosena toimimiseen, joka saa tilaisuuden vasta muiden epäonnistuttua. On vaikeaa kuvitella miehelle muuta roolia, kun häneen ei viime kaudellakaan luotettu vaikka kaksi muuta pelinrakentajaa olivat vuorotellen sairastuvan puolella.

Nähdäänpä kolmikosta kuka tahansa runkosarjan avauksessa kentällä, on Broncos ensimmäinen joukkue vuoden 2001 jälkeen, joka lähtee mestaruuden jälkeen uuteen kauteen tuoreella pelinrakentajalla. Lähtötilanteeseen nähden ei olisi edes mahdotonta, että tulemme näkemään kaikki kolme miestä kauden mittaan avauskokoonpanossa, mutta päävalmentaja Gary Kubiak antanee Sanchezille ensimmäisenä mahdollisuuden näyttää nykytasonsa.

Juttu julkaistu myös Faneille.comissa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.