torstai 18. elokuuta 2016

NFL-joukkueiden otteluohjelmissa merkittäviä eroja

NFL-kausi on jo nurkan takana, kun liigan avauspotku tullaan potkaisemaan torstain ja perjantain välisenä yönä (9.9.2016) klo 3:30. Koska NFL:ssä pelataan vain 16 ottelua joukkuetta kohden, poikkeavat joukkueiden otteluohjelmat toisistaan. Kuuden divisioonan sisäisen ottelun lisäksi pelataan kuusi ottelua oman konferenssin ja neljä toisen konferenssin joukkueita vastaan.

Otteluohjelmalla on toisinaan suurikin merkitys pudotuspelipaikkojen suhteen. Divisioonan sisällä joukkueet pelaavat suurimman osan otteluista samoja vastustajia vastaan (14) ja vain kaksi edelliskauden sijoituksen perusteella määritettyjä joukkueita vastaan. Näin ollen divisioonan voitosta taistellessa otteluohjelman painoarvo on pienempi, mutta kahta villikorttipaikkaa jaettaessa tilanne onkin jo toinen. Myös sillä voi olla positiivista tai negatiivista merkitystä, ovatko alkukauden vastustajat tasoltaan parasta A-luokkaa vai vastaavasti liigan pohjajoukkoa. Pieleen mennyt alkukausi on omiaan pilaamaan koko loppukauden kun taas loistavasti alkanut kausi antaa lisää uskoa joukkueen tekemiseen, josta saattaa olla hyötyä loppukauden tiukoissa väännöissä.

NFC West -divisioonalla vaikein urakka edessä


Kun joukkueiden otteluohjelmia verrataan toisiinsa viime vuoden menestyksen perusteella, vaikeimman tien tulevat kulkemaan Atlanta Falcons ja Los Angeles Rams. Tarkastelussa on huomioitu vastustajien koti- ja vierasvoittoprosentit viime kaudelta ja keskimäärin nämä kaksi joukkuetta kohtaavat vastustajia, joilla voittosuhde oli 56,3 %. Sen sijaan helpoimmalla tulevat pääsemään NFC North -divisioonan joukkueet Chicago Bears (43,0 %) ja Detroit Lions (43,8 %).

Divisioonien välillä erot eivät ole niin suuria kuin yksittäisiä joukkueita tarkasteltaessa. Niukalla erolla haastavin otteluohjelma on NFC Westin joukkueilla eli kyseessä on ns. kuolemanlohko. Heti NFC Westin perässä tulee NFC South, joista molemmista tulee olemaan astetta vaikeampaa kurottaa itsensä pudotuspeleihin. Toisaalta näistä lohkoista löytyy useita hyvin viime kaudella pelanneita joukkueita, joten samojen otteiden jatkuessa mitään estettä jatkoon pääsyyn ei ole.

Divisioonien joukkueiden vastustajien keskimääräinen voittoprosentti viime kaudella:
  • NFC West 54,3 %
  • NFC South 54,1 %
  • AFC East 52,1 %
  • AFC West 50,0 %
  • AFC South 47,9 %
  • AFC North 47,7 %
  • NFC East 47,5 %
  • NFC North 46,5 %

Helpoin alkukausi Jaguarsilla


Jacksonville Jaguars ponnistaa liigan pohjalta kauteen ja saa siihen lentävän lähdön. Alkukauden vastustajat, joihin mm. Bears ja Titans kotonaan sekä Raiders vieraissa kuuluvat, eivät vakuuttaneet viime kaudella (voittoprosentti 13 %). Kaiken kaikkiaan kahdeksan ensimmäisen ottelun vastustajat pystyivät voittoihin vain noin joka kolmannessa ottelussa (35,9 %). Jälkimmäinen puolisko kaudesta ei sekään ole mahdoton jaguaareille, mutta selkeästi haastavampi (54,7 %).

Jaguarsin ohella suhteellisen helpolla pääsevät alkukaudesta myös Titans, Giants, Eagles ja Titans. Loppukausi koko viisikolla on astetta haastavampi, kun taas Texans, Bengals ja Steelers (alle 44 %) saavat nauttia astetta helpommasta loppupuoliskosta.

Lataa NFL:n otteluohjelma talteen.

Juttu julkaistu myös Faneille.comissa.

7 kommenttia :

  1. Vähän aikaa sitten löysin tämän blogin ja kirjoittelet kyllä hyviä/mielenkiintoisia tekstejä! Innolla odottelen kauden alkua.

    Tiedätkö, näyttäkö Nelonen Pro / Ruutu tulevalla kaudella NFL pelejä?

    -Opa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta! Nelosen sivuilta en löytänyt vahvistusta tulevan kauden osalta, mutta aiemmin on uutisoitu, että tämä ja ensi kausi kuuluisivat edelleen sopimukseen. (http://www.mynewsdesk.com/fi/viasat-suomi/pressreleases/viasat-ja-nelonen-pro-jatkavat-nfl-n-oikeuksia-viidellae-vuodella-821451)

      Poista
    2. Varmistin tämän vielä Neloselta ja tässä heidän vastaus: "Meillä ei ole voimassa olevaa yhteistyösopimusta NFL:n näyttämisestä, eikä meillä näin ollen valitettavasti ole mahdollisuutta jatkaa lähetysten näyttämistä Ruutu+:ssa.".

      Poista
    3. Kiitos asian tarkistamisesta. Ovatkohan sukset menneet ristiin vai mikäköhän on muuttunut tuon uutisen jälkeen? Minun laskujen mukaan sopimusta nimenomaan olisi vielä jäljellä, mutta pakko on uskoa viisaampia. Saa nähdä, mitä Super Bowlille käy, joka on Nelosella näytetty perinteisesti ilmaiseksi jo vuosia.

      Poista
  2. Suosittelen NFL GamePass:ä saa katsoa juuri ne ottelut mitä haluaa ja paljon muuta lajiin liittyvää ympäri vuorokauden �� Koko kausi 246€ Ja äpit kaikille alustoille. Kiitos myös Tuomakselle blogista.

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.