keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Kaepernickin kaksipiippuinen sopimus


Kuten odotettavissa oli, 49ers halusi pitää QB:nsä ja antaa hänelle työrauhan tulokassopimuksen viimeisen vuoden sijaan. 6 vuoden diili voi tuoda nuorelle yllättäjälle jopa 126 miljoonaa dollaria ja sopimuksen arvo nostaakin Kaepernickin pelinrakentajien palkkatilaston kärkisijoille. 

Kaksipiippuisen sopimuksesta tekee sen julkisuuteen päätyneet monimutkaiset pykälät. Todellisuudessa sopimus takaa "vain" ~13 miljoonan taalan edestä tuloja. Loppuosuuden saadakseen herran pitää pysyä kunnossa ja kokoonpanossa. Pahimmassa tapauksessa mies myydään muualle heti tulevan kauden päätteeksi ja tulot jäävät vain luvuiksi. Todellisuudessa seura ja pelaajat tekivät luonnollisesti sopimuksen sillä ajatuksella, että yhteistyö jatkuu pitkään. Siitä huolimatta sopimus on hyvinkin seuraystävällinen, kuten Chris Wesseling loistavasti otsikoi

Pienen huolensa sopimuksesta ovat myös ilmaisseet mm. Andy Dalton (CIN) ja Cam Newton (CAL), jotka ovat käytännössä samojen neuvottelujen edessä, ehkä käyvät niitä parhaillaan. Voisi kuvitella, että pelaajat kaipaavat enemmän varmuutta palkkapotin taskuun saamisesta ja haluavat jättää vähemmän pelimerkkejä seurapomoille. Nähtäväksi jää, miten miehille käy. 

2 kommenttia :

  1. eikös varmoja rahoja ollut ~60 millii ja loput bonuksista riippuvia? Näin olisin ymmärtänyt. Toki saatan olla väärässä AFC kuuluu enemmän tietämykseeni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 60 miljoonaa oli virallinen tarina, mutta julkisuudessa olleiden tietojen mukaan taattua rahaa on vain 13 milliä. Tämä tosiaan vaatisi, että tuleva kausi menisi Kaepernickillä ja myös 49ersillä käteen ja lisäksi herra pitäisi kaupata heti kauden päätyttyä. Käytännössä summa ekalta vuodelta nousee bonuksien myötä hyvin, mutta joka tapauksessa sopimus on hieman poikkeuksellinen.

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.