keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Kauanko Peyton Manning pysyy vielä huipulla?


Maaliskuussa 38 vuotta täyttänyt Peyton Manning pelasi viime kauden käsittämättömällä tasolla. Ikä tuntuu olevan vain numeroita tälle jatkuvasti uusia ennätyksiä rikkovalle QB:lle. Moni uskoi uran olevan lopussa jo muutama vuosi sitten, kun niskavaivat vaativat leikkauksen ja kokonaisen kauden skippaamisen. Väliin jääneen kauden päätteeksi Coltsit päättivät hakea ykkösvarauksensa myötä uutta verta QB-osastolle Andrew Luckin myötä. Samalla Manning sai etsiä uuden työnantajan. Broncos nappasikin avosylin huippuveteraanin riveihinsä ja voi olla tyytyväinen, vaikka halvaksi Manning ei joukkueelle tulekaan.

15 kautta, 240 ottelua, lähes 65 000 jaardia ja 491 touchdownia. Siinä on vakuuttavia lukuja menneistä. Kun siihen lisätään Super Bowl, 5 NFL:n MVP-pystiä ja 13 Pro Bowl-valintaa alkaa herran uskomaton ura selvitä. Kuitenkin ikä alkaa väkisinkin myös nousemaan isompana kysymysmerkkinä keskusteluihin. NFL-historia tuntee useita yli nelikymppisiä QB:ita, joista nimekkäimpänä voidaan pitää Brett Favre (lopetti 41 vuotiaana vuonna 2010). Vanhin QB on ollut George Blend, joka lopetti vasta 48-vuotiaana.

Viime kauden perusteella voisin uskoa, että Manning jatkaa samoille luvuille kuin Favrekin, kunhan pysyy terveenä. Vielä olisi siis ainakin kolme kautta jäljellä. Sinä aikana Broncos faneineen pääsee nauttimaan elävästä legendasta täysin rinnoin. Olisi hienoa, että Manning nostaisi joukkueensa vielä Super Bowliin asti. Hän, jos kuka olisi sen pelaajana ansainnut. Jännää myös nähdä, kumpi lopettaa ensin, Tom Brady vai Peyton. Itse epäilen, että Brady (37 vuotta), jos molemmat selviävät terveinä tulevista kausista.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.