sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Kick-off lähestyy


Jalkapallon MM-kilpailut ovat sinettiä vaille valmiit. Hollanti ja Brasilia ratkaisevat parhaillaan kolmossijan kohtalon ottelussa, jota kumpikaan ei haluaisi pelata. Huomenna sen sijaan koko maailman katse kohdistuu Saksan ja Argentiinan mestaruustaistoon. Itse uskon Saksan vievän pidemmän korren yleisellä laadukkuudellaan, mutta kävi ottelussa miten tahansa, varmaa on, ettei ottelulle ole mitään vaikutusta tulevaan NFL-kauteen.

NFL-kauden alkuun on enää vajaa kaksi kuukautta. Pre-seasonin alkuun sen sijaan on vain 21 päivää. Silloin Bills ja Giants testaavat toisiaan Hall Of Fame -viikon puitteissa. Esipelit ovat luonnollisesti vain ensikosketus tulevaan kauteen, mutta pientä osviittaa otteluista on luvassa. Ensimmäisen kierroksen varaukset alkavat olla joukkueiden listoilla ja pääsevät "riskittä" harjoittelemaan joukkueiden mukana. Ainoat pelaajat, jotka ovat ensimmäisen kierroksen osalta ilman sopimusta, ovat Brownsin varaama (8.) Justin Gilbert (CB) ja Titansin varaama (11.) Taylor Lewan (OT). Spekulaatiot 1. kierroksen varausten avauspaikoista käyvät jo kovina ja etenkin rookien-QB:den osalta arviot ovat mielenkiintoisia.

Tuntuu, että eniten keskustelua käydään Johnny Manzielin osalta. Herraa ounasteltiin (minä mukaanlukien) ensimmäisten viiden varauksen joukkoon, mutta varausnumero painui 22. kohdalle. Kaikki merkit kuitenkin näyttävät siltä, että Browns on suunnitellut sijoittavan miehen aloittavaksi QB:ksi. Itse ainakin toivon, että mies lyö itsensä jo tulokaskaudella läpi ja nousee lähelle pelinrakentajien eliittiä heti ensimmäisen ja toisen kautensa aikana. Olisi hienoa myös kyynikköosaston kannalta, jos ennakkoon lähes kovimmaksi oletettu kaveri nousee tähtiin lähes jokaisen joukkueen dissattua miehen alemmalle tasolle. Tottakai kaikki ymmärtävät tämän pelaajan arvon, eikä kaikilla ole tarvettakaan uudelle QB:lle, mutta tässä kohtaa en itse ainakaan usko miehen sijoituksen olevan oikeutettu. Hänestä tullaan kuulemaan vielä.

Nyt, kun siirrot alkavat olemaan jo tehty ja futiksen MM-kisatkin lakkaavat häiritsemästä omaa elämääni, lienee aika päivittää aiemmin antamani arviot lohkojen sijoituksista. Ajatukseni on käydä lohko lohkolta läpi tilanne runkosarjan jälkeen huomioiden varaukset ja lähiaikojen siirrot. En näe, että isoja muutoksia on tapahtunut, mutta jotain sentään, kuten Browsin mahdollinen nousu omassa lohkossaan. Monissa lohkoissa tilanne tulee olemaan ennakolta niin tasainen, että erilaisia mielipiteitä löytyy varmasti, mutta katsotaan, miten omat arvioni tulevat pitämään paikkaansa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.