maanantai 14. heinäkuuta 2014

Päivitys NFC:n lohkojen ennakkoasetelmiin


Kauden alku lähestyy ja sekä varaukset että siirrot ovat pitkälti nähtävissä joukkueiden vahvuuksissa. Viimeisten viikkojen aikana tapahtuu vielä pientä liikehdintää, kun pelaajat vakuuttavat tai ovat vakuuttamatta seurajohtoja. Päätin kuitenkin tässä vaiheessa päivittää huhti-toukokuussa kirjoittamani arviot lohkojen sijoituksista.

NFC East
Aiempi arvioni pitää edelleen kutinsa, enkä näe voimasuhteiden muuttuneen viime aikoina vaikka tasainen lohko onkin kyseessä. Giants ja Eagles onnistuivat ehkä hieman paremmin kuin kilpaveljensä kevään varaustilaisuudessa, mutta en kuitenkaan näe millään tapahtuneella muutoksella olevan vaikutusta järjestykseen. RGIII vie joukkueensa lohkovoittoon.

1. Washington Redskins (-)
2. New York Giants (-)
3. Dallas Cowboys (-)
4. Philadelphia Eagles (-)

NFC West
Viime arviossani kärkipaikkaa huippulohkossa tulisi pitämään Cardinals. Olen edelleenkin sitä mieltä, että Arizona tulee olemaan tämän mahdollisesti jopa tasokkaimman lohkon kärkisijalla vuoden vaihteessa. Rams pääsi hyödyntämään hyviä varauspaikkojaan ja nappasikin useita kovia vahvistuksia joukkoihinsa kärjessä toisena varattu Greg Robinson. Tästä syystä uskon heidän löytävänsä itsensä kakkossijalta ohi viime kauden mestarin.

1. Arizona Cardinals (-)
2. St. Louis Rams (+1)
3. Seattle Seahawks (-1)
4. San Francisco 49ers (-)

NFC North
Toukokuussa saatoin vetää hieman kotiinpäin, kun arvioin Green Bayn lohkon ykköseksi. Joukkue on kuitenkin vahvistunut niin vakuuttavasti viime kaudesta, eikä silloinkaan joukkue ollut huono vaan loukkaantumiset pilasivat kauden, että pidän Packersin edelleen kärkipaikalla. Muilta osin ajatukseni ovat vaihtuneet ja loppuporukka on järjestetty uuteen uskoon. Detroitin hyökkäyslinja alkaa olla niin kova (ainakin paperilla), että en voi olla nostamatta joukkuetta arvoasteikossa. Minnesota onnistui draftissa ja vahvisti todennäköisesti sen myötä omia heikkouksiaan riittävästi noustakseen kolmanneksi lohkossa. Chicago sen sijaan tipahti viimeiselle sijalle, koska en enää ole vakuuttunut joukkueen puolustuksen kehittymisestä.

1. Green Bay Packers (-)
2. Detroit Lions (+1)
3. Minnesota Vikings (+1)
4. Chicago Bears (-2)

NFC South
Toukokuussa epäilin viime kauden lohkovoittajan tipahtavan viimeiselle sijalle. Carolina ei onnistunut varauksissaan kovinkaan hyvin, joten eiköhän joukkueen arvio ole pakko pitää samana. Tampa Bay puolestaan teki loisto valintoja varausvuoroillaan ja vahvisti entisestään arviota joukkueen sijoittumisesta kärkipäähän. Tämäkin lohko on hyvin mielenkiintoinen ja päätyy nyt seuraavaan järjestykseen:

1. Tampa Bay Buccaneers (+1)
2. New Orleans Saints (-1)
3. Atlanta Falcons (-)
4. Carolina Panthers (-)

2 kommenttia :

  1. NFC westin osalta tuo järjestys on ihan miten sattuu. Itse näen Ninersin ja Hawksin taistelevan kärkisijoista, ja arizona kilpailee 2. wild card paikasta. Seahawks kun on kokenut pelkkiä menetyksiä sitten superbowlin. Rams taas on vahvistunut puolustuksesta, mutta hyökkäystä johtaa Sam Bradford. Pelinrakentaja, joka ei osaa pysyä terveenä ei pysty johtaa juokkuettaan voittoon.

    Ninersista sen verran vielä että vaikka A.Smith ja Bowman ovatkin tod näk puolet kaudesta. Viime kaudella Smith oli 4 peliä poissa, joista Bowman oli myös 2 poissa. Niiden 4 pelin aikana Ninersin record oli 4-0. Myös Ninersin heittohyökkäys on parantunut. Tällä kertaa Ninersilla on enemmän kuin 2 hyvää rissua. Roman pystyy nyt pitkästä aikaan käyttämään 4 laitahyökkääjän settejä uhaten heittoa jokaiselle laitahyökkääjälle.

    Voi olla että kommentti on kirjoitettu punakultaisten lasien läpi, mutta lätäkön takana olevat ammattilaisetkin ovat ränkänneet ninersin liigan toiseksi parhaimmaksi joukkueeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenteistasi!

      Kyseessä on yksi liigan kovimmista lohkoista ja kuten toukokuun arviooni kirjoitinkin, Ninersin sijoitus taulukossa ei ole niinkään joukkueen huonoutta, vaan muiden hyvyyttä. Uskon, että Niners tulee nappaamaan voiton ainakin 7-8 ottelusta, mutta sekään ei näyttäisi riittävän tässä porukassa.

      Ramsin osalta olen samaa mieltä kanssasi puolustuksesta eli se kuulunee liigan parhaimmistoon. Hyökkäys sen sijaan ei viime kaudella vakuuttanut, kuten ei Bradfordkaan. Tälle kaudelle joukkue vaikuttaisi saaneen kuitenkin lisää vaihtoehtoja mm. Robinsonin myötä, jonka avulla joukkueen juoksuhyökkäys saadaan lentoon. Heittopeli on vielä kysymysmerkki. Uskon kuitenkin joukkueen yltävän aina pudotuspeleihin asti.

      Tässä vaiheessa kautta on mielenkiintoista lukea arvioita runkosarjan etenemisestä. Kuitenkin vasta vajaan puolen vuoden päästä nähdään, miten hyvin tai huonosti erilaiset arvailut osuivat kohdalleen. Spekulointi on kuitenkin urheilun suola. :)

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.