maanantai 28. heinäkuuta 2014

Päivitys AFC:n lohkojen ennakkoasetelmiin


Kauden alkuun on enää reilu kuukausi, joten on aika päivittää myös AFC:n lohkojen ennakkoasetelmat. Mielenkiintoinen kausi on taas luvassa AFC:nkin puolella ja yllätyksiä tullaan aivan varmasti näkemään.

AFC East
Viimeksi, kun kävin lohkoa läpi, joukkueet löytyivät samoilta sijoilta kuin viime kauden päätteeksi. Gronkowski näyttäisi toipumisen merkkejä ja tämän hetkisen arvion perusteella mies löytyisi Patriotsin 1. kierroksen avauksesta. Jos arviot pitävät paikkaansa, pidän joukkueen ehdottomasti edelleen ykköspaikalla. Jets puolestaan on jatkanut vakuuttavia otteitaan ja ansaitsee edelleen vahvan kakkospaikan.

Dolphinsin ja Billsin välillä on vaikeaa löytää sopivaa järjestystä. Molemmilla on vahvuutensa, mutta myös heikkoutensa. Nostan kuitenkin Billsin kolmoseksi heikosta QB-valikoimasta huolimatta. Joukkueen juoksupeli oli viime vuonna timanttia, mutta heittopeli yski pahemman kerran. Neljäntenä varattu Sammy Watkins tuo ainakin oman lisänsä vastaanottajiin. Dolphinsin kelkan tosin saattaa kääntää mies nimeltä Knowshon Moreno, jolta voidaan odottaa mitä tahansa viime kauden perusteella.

Näillä siis mennään:
1. New England Patriots (-)
2. New York Jets (-)
3. Buffalo Bills (+1)
4. Miami Dolphins (-1)

AFC West
Viime kauden AFC:n ykköslohko koki edellisessä arviossani pieniä muutoksia voimasuhteissa Broncosin roikkuessa silti veturin paikalla. Ainoa muutos voimasuhteissa näyttäisi tapahtuneen peräpäässä. Mieleni tekee nostaa Raiders Chiefsin ohi etenkin, koska Schaubin otteet ovat olleet vakuuttavia ensimmäisinä päivinä harjoitusleirillä, mutta myöskin Khalil Mackin tuoman lisäruiskeen ykköskierroksen varauksista. Huippulohko ja siitä syystä myös hyvin vaikea arvioitava.

Arvioni tämän hetkisen tiedon perusteella:
1. Denver Broncos (-)
2. San Diego Chargers (-)
3. Oakland Raiders (+1)
4. Kansas City Chiefs (-1)

AFC North
Toukokuussa arvioin Steelersin nappaavan lohkon kärkisijan ja Bengalsin sukeltavan kärjestä pohjalle. Kaikki joukkueet onnistuivat hyvin varauksissaan, mutta Browns nappasi mahdollisesti kuitenkin isoimman timantin Johnny Manzielin (QB) myötä. Mies herättää paljon erilaisia näkemyksiä, mutta itse uskon herran talenttiin. En kuitenkaan uskalla nostaa joukkuetta siitä huolimatta vielä kolmossijaa ylemmäs vaikka mieli tekisikin. Muiltakin osin kesän aikana tulleet muutokset eivät näyttäisi muuttaneen voimasuhteita, joten pidän arvion loppusijoituksista ennallaan. Steelersin osalta on vielä mainittava, että sijoitus pohjautuu ennen kaikkea uskoon Ben Roehtlisbergerin (QB) onnistumisesta tällä kaudella.

Sijoitukset tulevat siis olemaan:
1. Pittsburgh Steelers (-)
2. Baltimore Ravens (-)
3. Cleveland Browns (-)
4. Cincinnati Bengals (-)

AFC South
Mielenkiintoinen lohko tuotti viime arvioissani isompaa päänvaivaa. Houstonin ensimmäinen varausvuoro toi odotetusti Jadeveon Clowneyn (DE) vahvistamaan puolustusta. Mies kuitenkin ehti jo päätyä leikkauspöydälle ja parantelee itseään parhaillaan. Texans paranteli muutenkin kokoonpanoaan hyvien varausvuorojensa myötä ja tuleekin lähivuosina nousemaan takaisin kohti lohkon kärkisijoja. Toinen varauksissa onnistunut oli Jaguars, joka pääsi myös käyttämään hyviä varausnumeroita kärjessä kolmosvarauksella napattu Blake Bortles (QB). Bortles saattaa nousta jo heti kauden alussa aloittavaksi pelinrakentajaksi ja pääsee näyttämään taitonsa. Näiden kahden joukkueen osalta uskon voimasuhteiden vaihtuneen ja Texansin nousseen niskan päälle, vaikka toivoisinkin näkeväni Jaguarsin kauden mustana hevosena.

Päivitetty arvioni sijoituksista:
1. Indianapolis Colts (-)
2. Houston Texans (+1)
3. Jacksonville Jaguars (-1)
4. Tennessee Titans (-)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.