tiistai 22. syyskuuta 2015

Veikkaajalle vaikeat kaksi avauskierrosta pelattu

Täydet kaksi NFL-kierrosta on nyt takana ja asetelmat divisioonissa ovat äärettömän mielenkiintoiset. Erityisen positiivinen yllätys on NFC South -lohkon avaus, kun nelikon yhteinen voittosaldo on 5–2 ja joukkueista Falcons sekä Panthers porskuttavat ilman tappioita. Pienoinen yllättäjä löytyy myös AFC Eastista, jossa Patriotsin ohella myös Jets jatkaa ilman tappioita. Jetsin voitot eivät ole olleet kauniita, mutta lajissa ei kauneuspisteillä tarvitsekaan pärjätä. Viimeisenä menestyjänä ainakin minut on yllättänyt Broncosin voitot Ravensista ja Chiefsistä, kun etenkin puolustus on ollut iskussaan.

Alkukauden alisuorittajista löytyykin useampi joukkue, joiden on oletettu ja osan kohdalta edelleen oletetaan majailevan vuoden vaihteessa pudotuspelipaikassa kiinni. Joukkueet, kuten Ravens, Texans, Colts, Lions ja Seahawks suuntaavat kolmannelle kierrokselle kahden tappion siivittäminä. Kaikkein heikoimmin suosikeista on kuitenkin esiintynyt Philadelphia Eagles, jonka paperilla vahva miehistö ei ole päässyt vielä kertaakaan vauhtiin. Muutamaa yksittäistä draivia lukuunottamatta joukkue on lähes joka mittarilla mitattuna liigan heikoimpia hyökkäyspäässä, eikä puolustuskaan ole vielä parhaimmillaan.

Veikkaajan painajainen

On selvää, että voimasuhteet vielä muuttuvat ja laadukkaimmat joukkueet pääsevät voitonsyrjään kiinni, mutta yllätykselliset tulokset ovat tuottaneet etenkin veikkaajille harmaita hiuksia. Useat avainpelaajien loukkaantumiset eivät yhtään helpota työtä.

NFL.comin sivuilta sijaitsevassa NFL Weekly Pick'em -kisassa yleensä johdetaan kokonaiskisaa täydellä potilla kahden viikon jälkeen. Nyt jaetulla ykkössijalla on kuusi osallistujaa, joiden kaikkien tuloksena on 25 oikeaa otteluvoittajaa 32 ottelussa (78 %) eli jo seitsemän pieleen mennyttä veikkausta. Sen sijaan palkallisten asiantuntijoiden joukossa (Experts-osio sivuilla) kärjessä roikkuu Kevin Patra vieläkin heikommalla 63 prosentin osumatarkkuudella (20/32).

Blogin oma veikkausosio seuraa Around the League -asiantuntijoiden, joihin Patrakin kuuluu, onnistumisen lisäksi myös minun ja muiden halukkaiden veikkauksia. Itselläni viime kierros meni täysin penkin alle viiden oikean veikkauksen myötä ja siirryin pitämään perää. Toinen molemmilla kierroksilla mukana ollut, Hampus Munck, sen sijaan pysyi hyvin asiantuntijoiden vauhdissa mukana. Alla tämän hetkinen tilanne:

NimiRunkosarja
1. Kevin Patra20/3263 %


2. Chris Wesseling18/3256 %


3. Hampus Munck17/3253 %


3. Conor Orr17/3253 %


3. Marc Sessler17/3253 %


3. Dan Hanzus17/3253 %


7. Tuomas Kurikka15/3247 %


2 kommenttia :

  1. Jep erikoiset 2 ekaa viikkoa ja ihan ihmeellisiä loukkaantumisia varsinki QB:t. No ainakin mielenkiinto pysyy yllä ku paperilla hyvät joukkueet rämpii näin alkukaudesta. Ite en tulosveikkausta kauheasti harrasta mutta fantasy fb tulee näpyteltyä jonkun verran.

    VastaaPoista
  2. Kamalan vaikea kierros tosiaan. Onneksi ei ole rahat kiinni näissä veikkauksissa. Panthers yllätti eniten. Denveriin osasin luottaa.

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.