maanantai 1. joulukuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 13 - Chiefs vs Broncos

Yksi viikon kiinnostavista otteluista ehdottomasti on Kansas City Chiefsin (7-4) ja Denver Broncosin (8-3) kohtaminen. Joukkueet taistelevat sekä AFC West -lohkon herruudesta että pudotuspelipaikasta.  Lohkon viimeisenä oleva Raiders (1-10) on selkeästi ulkona jatkopeleistä, mutta kolmella muulla joukkueella on sinne vielä loistavat saumat. Kierroksella 2, kun joukkueet kohtasivat viimeksi, Broncos vei voiton kotonaan luvuin 24-17.

Chiefsin kausi on ollut vaiherikas, mutta heillä on joka tapauksessa viimeisestä kuudesta ottelusta viisi voittoa. Ainoa häpeätahra huiliviikon jälkeen on tullut viime kierroksella, jolla joukkue joutui nöyrtymään ilman voittoja edenneelle Raidersille. Kaikki on kuitenkin vielä joukkueen omissa käsissä ja tämä ottelu tulee esittämään tärkeää roolia joukkueen pudotuspelihaaveiden osalta.

Broncos on porskuttanut konferenssin kärkikaksikossa lähes koko kauden ajan. Se kuitenkin kompuroi edellisviikolla pahasti Ramsin vieraana ja päästi samalla muut joukkueet lähemmäs. Joukkueen kuntokäyrä on hieman laskusuunnassa, kun se on onnistunut nappaamaan vain kaksi voittoa viimeisestä neljästä ottelusta. Denverillä ei ole luvassa helppoa loppukautta, kun se saa vielä vastaansa pudotuspelitaistossa mukana olevat Billsin, Chargersin ja Bengalsin. Vain voitto tästä ottelusta siis kelpaa.

Chiefsin hyökkäys vastaan Broncosin puolustus

Chiefsin hyökkäys on onnistunut monessa asiassa, mutta ennen kaikkea juoksuhyökkäyksensa kanssa. Isointa roolia tässä on esittänyt (ja tulee esittämään) Jamaal Charles (RB). Joukkueen on ehkä löydettävä aseita myös heittohyökkäystensä puolelta, koska vastassa on loistava juoksupuolustus. Charles ja häntä hyvin tukeva Knile Davis (RB) ovat kuitenkin sen tason hyökkääjiä, että heidän varaansa voidaan tämäkin ottelu rakentaa.

Broncosin puolustus on viime otteluissaan päästänyt liian helposti vastustajat takomaan isoja pistemääriä. Nyt sen on palattava alkukauden tasolla ja pidettävä Chiefs alle 20 pisteessä. Puolustus on loistavasti pystynyt pitämään juoksujaardit minimissä, mutta samalla heittopuolustuksesta on alkanut löytymään aukkoja. Chiefsin hyökkäyslinja ei ole täysin vakuuttanut, joten Broncos päässee painostamaan vastustajan pelinrakentajan säkityksiin tai vähintään vaikeisiin ratkaisuihin.

Broncosin hyökkäys vastaan Chiefsin puolustus

Broncosin isona huolenaiheena ovat tärkeiden pelaajien loukkaantumiset. Ronnie Hillman (RB) ja Montee Ball (RB) ovat edelleen ulkona ja todennäköisesti myös Julius Thomas (TE). Tämä ei voi olla vaikuttamatta joukkueen otteisiin, vaikka jäljelle jääkin nippu kovia nimiä. Viime ottelussa C.J. Andersson (RB) nousi 167 jaardillaan ja yhdellä maalilla tärkeään rooliin. Häntä kaivataan myös tällä kertaa. Peyton Manning (QB) on edelleenkin kuuma pelaaja ja hänen kauttaan loukkaantumisten jättämät aukot saadaan näyttämään vähemmän merkityksellisiltä. Viime ottelussa heitetyt neljä touchdownia kertovat, ettei "vanhaa herraa" ole vielä alkanut kausi painamaan jaloissa.

Chiefsin parasta osaamista on esittänyt joukkueen puolustus. Jamaal Charlesin käsittämättömiä yksilösuorituksia lukuunottamatta, monet joukkueen voitoista voidaankin katsoa puolustuksen ansioiksi. Joukkue on päästänyt keskimäärin vain 17 pistettä per ottelu ja jos he onnistuvat pitämään Broncosin lähelläkään noita pisteitä, tulee joukkue taistelemaan tosissaan voitosta. Puolustusta helpottaa hieman etenkin juoksupelin osalta vastustajan loukkaantumissuma, mutta se ei tarkoita, että joukkue pääsisi helpolla.

Yhteenveto

Viime kädessä ottelu tullaan ratkaisemaan akselilla Broncosin hyökkäys vastaan Chiefsin puolustus. Niin kauan, kuin Broncos saadaan pidettyä alle 20 pisteessä, Chiefsillä on loistavat mahdollisuudet voittoon. Chiefs tuskin tulee pärjäämään suurinumeroisessa ottelussa, joten hyökkäyksen tehtävänä on pitää kello juoksemassa ja napata tarvittavat maalit vaikka väkisin. Luotan kuitenkin Manningin hyökkäyspeliin sen verran paljon, että näen heidät ottelun voittajina. Hieno ottelu joka tapauksessa taas luvassa.

Otteluveikkaus: Kansas City Chiefs - Denver Broncos 20 - 27

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.