torstai 4. joulukuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 14 - Bears vs Cowboys


Neljä kierrosta enää jäljellä ja edelleen lähes puolilla liigan joukkueista on omat mahdollisuutensa pudotuspeleihin. Torstain ja perjantain välisenä yönä kohtaavista joukkueista Chicago Bears (5-7) omaa enää teoreettiset mahdollisuudet sinne, mutta sen sijaan vierasjoukkue Dallas Cowboys (8-4) on tukevasti kiinni vähintään villissä kortissa ja sillä on hyvät mahdollisuudet nousta lohkon kärkeenkin. Molemmilla on ottelussa siis paljon voitettavaa, Cowboysilla ehkäpä vielä enemmän.

Ennakkoasetelmat ovat kaikinpuolin mielenkiintoiset, sillä molemmilla joukkueilla on tappio taskussaan viime viikolta ja lisäksi Bears kuuluu liigan heikoimpiin kotijoukkueisiin (2-3), kun taas Cowboys liigan vahvimpiin vierasjoukkueisiin (5-0). Tämän ottelun jälkeen kotijoukkue tulee kohtaamaan vielä Saintsin ja Lionsin kotonaan sekä Vikingsin vieraissa, joista kaikki ovat voitettavissa. Cowboysilla sen sijaan on luvassa kovat paikat seuraavissa kahdessa ottelussaan, kun se kohtaa lohkoykköset Eaglesin ja Coltsin. Viimeisessä ja ehkä myös ratkaisevassa ottelussa vastaan asettuu astetta heikompi joukkue eli Redskins.

Bearsin hyökkäys vastaan Cowboysin puolustus

Jos Bears saa vain Martellus Bennettin (TE) kokoonpanoonsa, on joukkueen hyökkäys käytännössä kokonaisuudessaan mukana. Se on tärkeää, sillä joukkueen runko ei ole osoittautunut turhan laajaksi. Hyökkäys on onnistunut saalistamaan vain kertaalleen viimeisessä neljässä ottleussa 20 pisteen rajapyykin. Joukkueen voimahahmona koko kauden on toiminut Matt Forte (RB), jota on onnistuttu hyödyntämään loistavasti sekä juoksu- että heittopeleissä. Häntä ovat tukeneet kunnolla vain Bennett ja Alshon Jeffery (WR), joten ailahtelevasti kautensa pelanneen Jay Cutlerin (QB) urakka ei ole helppo. Lisäksi hyökkäyslinja on päästänyt kahdessa viime ottelussa vastustajan säkittämään Cutlerin kolmesti per ottelu. Tällä kertaa vastassa on kuitenkin heikohko puolustus, joten tulosta on tultava, mieluusti heti ottelun alkuminuuteista lähtien.

Cowboysin puolustuksella on jonkinlainen loukkaantumisongelma, sillä lukuisa määrä pelaajia löytyy loukkaantuneiden listoilta. Toivon mukaan joukkue saa kuitenkin riittävän tasokkaan porukan mukaan Chicagon nolla-asteiseen iltapäivään. Joukkue on päästänyt vastustajansa tekemään maaleja poikkeuksellisen paljon juoksemalla ja kun vastapuolelta löytyy herra Forte, on jotain lääkkeitä löydyttävä maalialueen puolustamiseksi. Muutenkin Forte on ehkä jopa tuplattava pitkin ottelua, jotta Bearsin hyökkäys saadaan tylsistymään.

Cowboysin hyökkäys vastaan Bearsin puolustus

Jos Bearsin hyökkäysrunko on todettu kapeaksi, samaa voidaan sanoa myös Cowboysista. Dallasin kohdalla katseet kiinnittyvät kahteen mieheen, DeMarco Murrayhun (RB) ja Dez Bryantiin (WR). Bryantin arvosta kertoo paljon se, että kaikissa otteluissa, jotka Cowboys on hävinnyt Bryant on napannut alle 5 palloa kiinni. Kyseessä on luonnollisesti merkitty pelaaja ja Tony Romon (QB) on saatava tavalla tai toisella hänet mukaan peliin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Romo puolestaan on ollut suhteellisen hyvässä vireessä viikosta kolme lähtien, mutta viime viikolla Eaglesia vastaan hän oli suorastaan surkea. Tässä ottelussa heittopeli on ehdottomasti avain voittoon.

Bearsin puolustus on hyvä juoksuhyökkäyksiä vastaan, mutta ontuu pahasti, kun pallo lentää ilmassa. Joukkue sallii vastustajansa tehdä aivan liian paljon pisteitä, eikä sillä "taktiikalla" Cowboysin tasoista vastustajaa vastaan ole mahdollisuuksia. Nyt kaivataan säkityksiä, heitonkatkoja ja etenkin Bryantin pimentämistä. Näillä avaimilla puolustus voi antaa hyökkäykselle avaimet kääntää ottelu voitoksi.

Yhteenveto

Vaikka Cowboysin voittosarake on aivan omaa luokkaansa vertailussa Bearsia vastaan, ei kyseessä ole missään nimessä läpihuuto-ottelu. Molemmilla joukkueille on ehdottomasti omat avaimensa ottelun voittamiseen. Isoin kysymysmerkki suuntautuu Bearsin puolustukseen ja siihen, miten se saa Cowboysin tehokaksikon pidettyä aisoissa. Jaksan uskoa viime otteluiden perusteella kuitenkin enemmän Cowboysiin viime viikon rökäletappiosta huolimatta. Joten vierasvoittojen sarja jatkukoon minun puolestani.

Otteluveikkaus: Chicago Bears - Dallas Cowboys 21 - 27

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.