lauantai 27. joulukuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 17 - Chiefs vs Chargers


AFC-konferenssissa on vielä tilaa yhdelle joukkueelle pudotuspeleihin. Kaksi paikkaa hamuavaa joukkuetta kohtaavat sunnuntain alkuillassa, kun Kansas City Chiefs (8-7) ja San Diego Chargers (9-6) iskevät yhteen.  Lähtötilanteet ovat hieman erilaiset, sillä Chargersille pudotuspelipaikkaan riittää voitto, kävi muissa otteluissa miten tahansa. Tasapelilläkin joukkue on jatkossa, jos Ravens ei onnistu voittamaan omaa otteluaan. Chiefsin tie jatkoon on sen sijaan monimutkaisempi. Joukkueen on napattava voitto tästä ottelusta ja toivottava lisäksi Ravensin häviötä ja Texansin yltämistä korkeintaan tasapeliin. Ottelun alla Chiefsin tie on muuttunut entistäkin kivisemmäksi, kun sen ykköspelinrakentaja Alex Smith joutuu jättämään ottelun väliin loukkaantumisen vuoksi.

Viimeksi, kun joukkueet kohtasivat (viikolla 7) Chiefs oli parempi luvuin 23-20.

Chiefsin hyökkäys vastaan Chargersin puolustus

Chiefsin hyökkäys saa etsiä nopeasti sopivat kuviot, kun pelinrakentelusta vastaa tällä kertaa Chase Daniel. Kuudetta kauttaan pelaava QB ei ole saanut juurikaan vastuuta Chiefsissä eikä myöskään sitä ennen Saintsin riveissä. Nyt mies joutuukin äärettömän vaikeaan paikkaan pelaamaan, mutta toisaalta samaan tilanteeseen hän joutui myös viime kauden viimeisellä kierroksella Chargersia vastaan. Tuolloin Daniel kirjautti kohtuulliset luvut (21/31, 1 TD, 2 säkitystä), mutta joukkue poistui kentältä tappio niskassaan. Joukkue tullee luottamaan erinomaiseen juoksupeliinsä Jamaal Charlesin (RB) johdolla. Chargersin juoksupuolustus on ollut heikkoa ja sen kautta Chiefsille avautuu loistavat mahdollisuudet juosta tarvittavia jaardeja.

Chargersin puolustus saa sopivan ylilyöntiaseman Smithin poisjäännin vuoksi. Se ei kuitenkaan takaa missään nimessä helppoa peliä, koska vastustajalla on liigan parhaimpiin etenijöihin kuuluva Charles (viime kohtaamisessa 95 jaardia) kentällä. Joukkueen on saatava juoksupuolustuksensa paljon parempaan kuntoon kuin kauden mittaan se on ollut.

Chargersin hyökkäys vastaan Chiefsin puolustus

Myös Chargersin hyökkäyksellä on pienoisia loukkaantumishuolia, kun Ryan Matthews (RB) ei pysty pelaamaan ja Keenan Allen (WR) ei ole päässyt viikolla harjoittelemaan. Chargersin hyökkäykset ovat perustuneet paljolti heittopeliin ja joukkueella löytyykin tasokkaita pelaajia Allenin lisäksi mm. Eddie Royal (WR) ja Antonio Gates (TE). Vastassa on kuitenkin liigan toiseksi paras heittopuolustusjoukkue, joten nyt kaivataan onnistumisia laajalla rintamalla Philip Riversin (QB) johtamana.

Kuten mainitsin, Chiefsin heittopuolustus on liigan kärkitasoa. Se on päästänyt vastustajansa etenemään heittopeleillä vain noin 200 jaardia keskimäärin, mutta siitä huolimatta lähes kaikki sitä vastaan tehdyt maalit ovat tulleet heittopelien kautta. Joukkueen tuleekin pystyä pitämään Chargers mahdollisimman kaukana maalistaan, jotta sen palaset toimivat parhaiten. Joukkueella on myös riveissään Justin Houston (OLB), joka on säkittänyt vastustajan pelinrakentajan jo käsittämättömät 18 kertaa. Houstonissa riittää pideltävää Chargersin hyökkäyslinjalle.

Yhteenveto

Koska molemmilla joukkueilla on mahdollisuudet jatkaa pelejään vielä tämän kierroksen jälkeen, on luvassa huippujännittävä ottelu. Smithin poisjäänti ei voi kuitenkaan olla näkymättä kotijoukkueen otteissa ja siltä osin he lähtevätkin altavastaajina otteluun. Uskon Chargersin liitoon enemmän tässä ottelussa ja suotakoon heille myös paikka pudotuspeleissä hienon runkosarjan päätteeksi.

Otteluveikkaus: Kansas City Chiefs - San Diego Chargers 20 - 27

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.