sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 15 - Patriots vs Dolphins


Sunnuntaina kohtaavat AFC:n kärjessä porskuttava New England Patriots (10-3) ja vielä pudotuspelitaistossa oleva Miami Dolphins (7-6). Patriots voi voitollaana jo varmistaa paikkansa loppupeleissä. Sillä on yhdeksästä viime ottelusta vain yksi tappio, sekin huippuvireessä olevaa Packersia vastaan edellisviikolla. Kotonaan joukkue ei ole vielä hävinnyt kertaakaan.

Dolphins on vaikeassa tilanteessa, sillä sen on käytännössä voitettava kaikki loput ottelunsa jatkaakseen pelejään ensi vuoden puolella. Vähempikin saattaa riittää, jos muut pelaavat sopivasti ristiin, mutta voittoja kaivataan joka tapauksessa. Miami voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen kauden avauskierroksella (33-20). Dolphinsilla on vaina kaksi voittoa neljästä edellisestä ottelusta.

Patriotsin hyökkäys vastaan Dolphinsin puolustus

Patriotsin hyökkäys ei esittelyjä kaipaa. Tom Brady (QB) on kunnossa ja heittää keskimäärin joka ottelussa kaksi touchdownia. Vaikka kyseessä on huippupelinrakentaja, on syytä antaa arvoa yhtälailla muulle hyökkäykselle. Rob Gronkowski (TE), Julian Edelman (WR) ja LeGarrette Blount (RB) ovat jokainen olleet hyvällä jalalla liikkeellä viime viikoilla ja saaneet hienoja kuvioita aikaiseksi. Dolphinsin puolustus huomioiden Patriots kaipaakin koko hyökkäysarsenaaliaan tällä viikolla.

Miamin puolustus on päästänyt vastustajansa juoksemaan välillä turhankin helposti. Kun vastassa tässä ottelussa on Blountin kaltainen juoksija, voi samalla menolla kyyti olla aika hurjaa. Toisaalta Dolphins on ollut loistava ilmahyökkäysten kanssa ja se kuitenkin tiedetään vastustajan parhaaksi etenemistavaksi, joten Miamilla on kaikki mahdollisuudet saada Bradyn johtama hyökkäys kangertelemaan.

Dolphinsin hyökkäys vastaan Patriotsin puolustus

Dolphinsin hyökkäys ei ole kahdessa viime ottelussaan onnistunut keräämään yli 16 pistettä. Noilla pistemäärillä ei pitäisi olla mitään jakoa Patriotsia vastaan. Ryan Tannehill (QB) ei ole vakuuttanut itseäni vielä kauden mittaan, mutta tilastojen valossa mies on kuitenkin hyvässä iskussa. Loistavaa taustatukea Tannehillin työskentelylle on antanut etenkin tulokas Jarvis Landry (WR). Nyt tarvitaan kaikki mahdolliset keinot, jotta joukkue pystyy keräämään taululle pisteitä ja siten nousemaan voittoon asti.

Patriotsin puolustus saa pistää parastaan vaarallista Dolphinsia vastaan. Darrel Revis (CB) onnistui viime viikolla pimentämään Chargersin ykköslaitahyökkääjä Keenan Allenin (WR). Tällä kertaa Revis laitetaan Landryn viitaksi eliminoimaan kaikki mahdolliset hyökkäysyritykset.

Yhteenveto

Patriots on hyvässä vireessä ja se haluaa kaikin keinoin varmistaa huilivuoron ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle. Kauden alussa kärsitty tappio Dolphinsille ei paina kovin paljoa alkuasetelmissa vaan Patriots pääsee paremmasta tilanteesta otteluun kuin selkä seinää vasten pelaava Dolphins. Dolphinsin tärkein osa-alue tässä ottelussa on puolustus. Jos puolustus onnistuu täydellisesti, voi joukkue uusia voittonsa.

Otteluveikkaus: New England Patriots - Miami Dolphins 27 - 17

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.