keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Valmentajien piirileikki alkoi

Ennen kuin (ainakaan virallisesti) pelaajien vaihtoruletti pääsee vauhtiin, on vuorossa valmentajien totuuden hetki. Runkosarjassa heikosti pelannaiden joukkueiden valmentajat ovat aina kauden päätteeksi liipasimella ja tässä vaiheessa on jo muutama saanut katsella kengän kuvaa takapuolessaan. Valmentajien vaihtoruletti tuo kuitenkin pitkässä juoksussa paljon mielenkiintoa liigaan, kun eri joukkeuiden taktiset kuviot sekoittuvat sopivasti valmentajien kiertäessä joukkeista toisiin. Luonnollisesti mukana kuvioissa ovat myös kokeneet yliopistofutiksen valmentajat.

Neljät potkut jo nähty

Vaikka kausi päättyi vasta viikonloppuna, on sen jälkeen jo neljä päävalmentajaa päättänyt työnsä lopullisesti. En usko, että nämä neljä tulevat kenellekään yllätyksenä, vaikka joukossa on kokeneita valmentajia. Joukkueet, jotka ovat jo irtisanoneet valmentajansa:
  • San Francisco 49ers - Jim Harbaugh
  • New York Jets - Rex Ryan (irtisanoi myös GM:nsä)
  • Atlanta Falcons - Mike Smith
  • Chicago Bears - Marc Trestman (irtisanoi myös GM:nsä)
Lisäksi Jacksonville Jaguars on irtisanonut hyökkäyksen koordinaattorinsa (Jedd Fischin) ja Buffalo Bilssin päävalmentaja Doug Marrone irtisanoi itse sopimuksensa.

Muutama joukkue ilmaissut jatkotoiveensa

Kaikki heikosti menestyneet joukkueet eivät sentään ole potkimassa päävalmentajaansa pihalla. Tähän mennessä Dolphins, Giants ja Browns ovat ilmaisseet julkisesti, että päävalmentaja saa jatkaa heikoista esityksistä huolimatta.

Jännitystä jäljellä vielä

Paljon ehtii vielä tapahtua, ennen kuin seuraava kausi tai edes varaustilaisuus koittaa. Yllä olevan mukaan seitsemän joukkuetta 20:stä kautensa päättäneestä on jo ilmoittanut päävalmentajiensa kohtalon. Muutaman joukkueen osalta päävalmentaja on edelleen löysässä hirressä (kuten Raiders ja Bills), mutta heidän kohtalonsa näemme myöhemmin. Myös pudotuspeleissä olevien joukkueiden osalta voidaan vielä nähdä päiden tippumisia, kunhan joukkueiden ottelut päättyvät. Valmentajien potkujen ja uusien kiinnitysten jälkeen alkaa tiukka ja tiivis joukkueiden ryhmittely. Sen myötä saatamme nähdä mielenkiintoisia pelaajavaihtoja ja myöhemmin myös -varauksia.

Nyt kuitenkin on syytä suunnata katseet pudotuspeleihin ja murehtia valmentaja- ja pelaajarulettia tarkemmin kauden päätyttyä.

Muokattu 3.1.2015: Lisätty Doug Marronen irtisanoutuminen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.