sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 16 - Cardinals vs Seahawks


NFC West -lohkon kärkipaikka on vielä jakamatta ja siitä kisaavat joukkueet, Arizona Cardinals (11-3) ja Seattle Seahawks (10-3), saattavat ratkaista asian maanantain aamuyöstä. Arizona on jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä, mutta he janoavat NFC:n kärkipaikkaa, joka takaa kotiedun aina Super Bowliin asti. Viimeksi joukkueet kohtasivat viikolla 12 jolloin selkeän voiton vei Seattle lukemin 19-3.

Kotijoukkue Cardinals on ollut viime viikkoina ahtaalla, mutta onnistunut silti kaksi voittoa neljästä edellisestä ottelustaan. Joukkue ei ole esittänyt sellaisia otteita, joilla se voitaisiin nostaa automaattisesti konferenssin ykkösjoukkueeksi, mutta toisaalta se on osoittanut otteita, joilla tiukkoja otteluita pystytään kääntämään voitoiksi. Tällä hetkellä isoin kysymys lieneekin, onko joukkueesta voittamaan isoja otteluita nyt tai pudotuspeleissä...

Seahawks on hienossa nousukiidossa ja hyvien otteidensa myötä on noussut mukaan kärkitaistoon. Joukkueen nousu 6-4-saldosta 10-4 saldoon lupaa hyvää ratkaisupelejä ajatellen. Joukkueen tulee kuitenkin napata vielä vähintään yksi voitto jatkaakseen otteluita vuodenvaihteen jälkeen. Parhaimmillaan joukkue voi jopa nousta konferenssin kärkisijoille ja ansaita huilikierroksen ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle.

Cardinalsin hyökkäys vastaan Seahawksin puolustus

Arizonan pelinrakentajan, Drew Stantonin, polvi ei ole parhaassa kunnossa ja nähtäväksi jää, pystyykö mies aloittamaan ottelun. Joukkueen hyökkäys ei ole missään nimessä liigan laadukkain, mutta se on onnistunut keräämään tarvittavat pisteet koko kauden ajan. Joukkueen pistekeskiarvo on hieman yli 20 pistettä, joka ei millään lailla puolla joukkueen käsittämättömän hienoa voittosaldoa. Hyökkäys kuitenkin venyy siihen, mihin mikäkin ottelu vaatii ja on parhaimmillaan tasaisissa otteluissa.

Seahawksin puolustus on liigan kärkipäässä kaikilla mahdollisilla mittareilla mitattuna. Sille ei pitäisi olla mikään ongelma pitää Cardinalsin hyökkäys kurissa. Richard Sherman (CB) pimentää yleensä tärkeimmän laitahyökkääjän, mutta tässä ottelussa haasteena on se, ettei Cardinalsilla ole varsinaista ykköshyökkääjää vaan joukkueella on laaja paketti, joka pystyy ratkaisuihin. Vastustajan leveys lieneekin isoin haaste Seahawksin puolustukselle, mutta lähtökohdat ovat silti sen puolella.

Seahawksin hyökkäys vastaan Cardinalsin puolustus

Seattellla on yksi ase yli muiden. Tämän aseen nimi on Marshawn Lynch (RB). Lynchin avulla joukkue on edennyt upeat 169 jaardia per ottelu juoksemalla. Toivottavasti mies on pelikuntoinen. Juoksupeleissä isoa osaa esittää myös joukkueen pelinrakentaja Russell Wilson, joka on ollut myös vähintään kohtuullisessa heittokunnossa. Seahawksin etu on myös se, että se on pystynyt hyödyntämään laitahyökkääjäkalustoaan pitkin kautta tasaisesti.

Cardinalsin hyvä vire kauden mittaan on pitkälti puolustuksen ansiota. Puolustus on pitänyt vastustansa aisoissa ja onnistunut ohessa myös juoksemaan myös neljä maalia. Joukkueella on jo 18 syötönkatkoa, joista neljästä on vastannut Rashad Johnson (FS, kaksi maalia). Cardinals on pystynyt rajoittamaan loistavasti vastustajiensa juoksupelejä, mutta nyt vastassa on Seahawks ja Lynch, joten puolustuksen on pystyttävä kauden parhaaseen suoritukseensa.

Yhteenveto

Huikean tärkeä ottelu kyseessä ja se voi laittaa puntin tutisemaan kummassa päässä tahansa, ehkä jopa molemmisssa. Seahawks onnistui viime kohtaamisessa kaikessa ja se luo hyvät lähtöasetelmat otteluun vierasjoukkueen osalta. Itse luotan Seattlen tekemiseen enemmän ja omat panokseni menevät yhden maalin turvin Seahawksille.

Otteluveikkaus: Arizona Cardinals - Seattle Seahawks 10 - 17

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.