sunnuntai 18. toukokuuta 2014

49ers, menestys- vai pettymyskausi tulossa?

Herra tai Rouva Anonyymi kyseenalaisti (ihan aiheesta) NFC West -lohkon sijoitukset etenkin 49ersin osalta toisessa jutussa. Aloin sen jälkeen pohtimaan tarkemmin ko. joukkueen tämän hetkistä tilannetta. Tässä siis hieman tarkempaa mietintää.

49ers on mielenkiintoinen joukkue, ehkä eniten valmentaja Jim Harbaughin vuoksi. Harbaugh on kentän laidalla positiivinen tuulahdus tunnetta ja peliälyä. Hänen johdollaan joukkue on voittanut lohkonsa kahdesti ja ollut jokaisena vuonna (3) pudotuspeleissä. Toisella kaudellaan hän johdatti joukkueen jopa mestaruusotteluun asti, mutta veto ei aivan riittänyt Ravensia vastaan. Valmentajalla on viimeinen vuosi sopimuksesta menossa ja kaikki odottavat jatkoa. Jos jatkosopimusta ei kuulu, lienee se selkeä signaali jatkon kannalta.

Joukkuetta on rakennettu Harbaugh:n johdolla pitkäjänteisesti ja tulevalle kaudelle joukkue on lähdössä samalla perusrungolla kuin edellisellekin, jossa Seattle lopetti 49ersin kauden juuri ennen Super Bowlia. Joukkue piti kiinni Anquan Boldinista, joka oli vakuuttava, mutta kuinka kauan vauhti pysyy yllä? He menettivät Tarell Brownin ja Carlos Rodgersin Raidersiin ja sitä kautta puolustukseen jää iso aukko täytettäväksi. Myös Mario Manningham suuntasi toisaalle eli takaisin Giantsiin.

Joukkue lepää turvallisesti Colin Kaepernickin harteilla, joka yllättäen jyräsi Alex Smithin taannoin ja astui valokeilaan. Jälki on sen jälkeen ollut vakuuttavaa, mutta hänen vuokseen, joukkuetta ei voitu myöskään tänä vuonna vahvistaa kovilla nimillä, koska Kaepernick halutaan kaikella todennäköisyydellä pitää jatkossakin 49ersissä. Miehen palkka tullee nousemaan reilusti, joka taas aiheuttaa vaikeuksia palkkakaton osalta. Kaepernick on vakuuttanut sekä pelinrakentelutaidoillaan että jouksupelillään ja tulee edelleenkin olemaan kova luu vastustajien puolustajille.

Huomioimatta varauksen tuloksia, joukkueen ongelmat lienevät tällä hetkellä puolustuksessa. Kahden avainpelaajan lähteminen ja puolutuslinjan pienet puutteet antavat vastustajille hyvät saumat tehdä tarvittavia pisteitä. Tämä osasto tulleekin olemaan ratkaisevassa osassa ensi kaudella. Uskon joukkueen nappaavan 7-8 voittoa ja siten pysyvän liigan puolen välin yläpuolella, mutta koska lohkon muut joukkueet näyttävät vahvistuneen entisestään, ei nuokaan voitot takaa kovin korkeaa sijoitusta.

Yhteenvetona oma epäilykseni on, että joukkue jää ensimmäistä kertaa Harbaughin kaudella ulos pudotuspeleistä ja jopa pahimmillaan lohkonsa viimeiseksi. Loppukaneettina haluan kuitenkin muistuttaa, että lohko vaikuttaa äärimmäisen tasaiselta ja loppujen lopuksi sijoitukset ratkaistaan muutaman voiton turvin. Vaikka veikkaukseni onkin 49ersin kannalta huono, en siltikään olisi kovin yllättynyt, vaikka joukkue jatkaisikin putkeaan ja nappaisi tarvittavat lisävoitot nousten villikorttikierrokselle.

Seuraavat 7 kuukautta näyttää, mihin joukkueesta on. Oletettavaa ainakin on, että päävalmentaja ja QB allekirjoittavat ennemmin tai myöhemmin mittavat jatkosopimukset.

1 kommentti :

  1. Hyvää pohdintaa 49ersin tulevaisuudesta. Puolustuksen osalta ratkaisevaa lienee nimenomaan takakentän onnistuminen. Ykkösvarauksen Jimmy Wardin olisi suotavaa auttaa jo tällä kaudella.
    Kysymysmerkkejä on myös nimivahvassa puolustuksen linjassa/tukimiehissä. Aldon Smithin sekoilut kentän ulkopuolella ja Bowmanin loukkaantuminen heikentävät tätä kentän osaa. Paljon tietysti riippuu siitä kuinka monta peliä nämä ukkelit missaavat kauden alussa.
    Hyökkäyksen osalta positiivista on, että laitahyökkäykseen on hankittu off-seasonilla lisää laatua (Steve Johnsson) ja leveyttä (draft). Tosi tärkeää on myös, että Crabtree aloittaa kauden ekasta pelistä lähtien. Viime kaudella vastustajat pystyivät surutta tuplaamaan Boldinia ja syömään hänen tehojaan.
    Jos nyt sitten veikataan, niin Arizona menee ohi mutta Rams jää taakse. Kaepernickille iso sopimus mutta Harbaugh päättää itse lähteä muualle :)

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.