maanantai 12. toukokuuta 2014

NFL Draftin yhteenveto (2014)

Vuoden 2014 varaustilaisuus on taputeltu. Mielenkiintoisia varauksia nähtiin ja mukana oli myös useita isompia tai pienempiä yllätyksiä. Joukkueiden osalta voidaaan nostaa myös onnistujia ja epäonnistujia. Tulevaisuus luonnollisesti näyttää, mitkä varauksista osoittautuu kultaisiksi.

Ylipäätään pelaajia varattiin jokavuotiseen tapaan iso kasa. Pelipaikoittain jakautuivat näin:
  • QB - 14 kpl
  • RB - 22 kpl
  • WR - 33 kpl
  • TE - 10 kpl
  • OL - 45 kpl
  • DL - 42 kpl
  • LB - 34 kpl
  • CB - 35 kpl
  • S - 18 kpl
  • Erikoismiehet - 3 kpl
Kärkipään varaukset menivät suurin piirtein niin, miten etukäteisarvioissa on pyöritelty. Itselleni oli yllätys, että Johnny Manziel löysi itsensä vasta sijalta 22 (Browns). Toisaalta edellä varattiin sen verran laadukkaita kavereita, että ehkä sija oli aivan oikeutettu. Ensimmäinen kierros painottui karkeasti siten, että ekalla puoliskolla pääosa varauksista osui hyökkäyspäähän ja jälkimmäisellä puoliskolla painotus siirtyi puolustukseen. 

Itselleni kiinnostavin varaus 1. kierroksella oli Green Bayn valinta, joka osui kovaan pakkiin eli Ha Ha Clinton-Dixiin. Mielestäni kyseessä on asiallinen ja perusteltu varaus, jolla voi olla erittäin positiivinen vaikutus Packersin perälautaosastoon.

Joukkueiden osalta menestyneisiin varaajiin voidaan lukea ainakin seuraavat seurat:

Pittsburgh Steelers
Steelers teki merkittävän ratkaisun ja päätti panostaa puolustukseensa. Ratkaisu vaikuttaa tässä kohtaa harkitulta ja järkevältä. Big Ben saa näin lisää mahdollisuuksia nostaa joukkueen sijoitusta, kun puolustus tulee hoitamaan hommansa viime kautta paremmin.

Tampa Bay Buccaneers
Päinvastoin kuin Steelers, Buccaneers ei viitsinyt käyttää yhtään varausta puolustuspäähänsä. Sen sijaan he lähtivät parantamaan isolla kädellä hyökkäysvitjaansa. Uusilla vahvistuksilla täydennettynä hyökkäys pystynee haastamaan joukkueen kuin joukkueen. Voin jopa uskoa, että viimeisten parin päivän aikana Buccaneers nosti itsensä hyvin lähelle lohkovoittoa. Hyvältä näyttää.

Epäonnistujien puolelle sijoittaisin erityisesti yhden joukkueen:

Cincinnati Bengals
Bengalsin varaukset eivät vakuuttaneet. Dennardia voidaan pitää vahvistuksena joukkueelle, mutta muilta osin varaukset eivät nostaneet joukkueen osakkeita.

2 kommenttia :

  1. Bengalsin draftia on toiset ns. asiantuntijat pitäneet loistavana. Aika näyttää, omasta mielestä afc northin kaikki jengit vaikutti järkeviltä.

    VastaaPoista
  2. Bengals, kuten moni muukin joukkue jakaa varmasti mielipiteitä varausten osalta. Itse näin asian tällä tavalla, mutta olen myös nähnyt hyvin erilaisia kannanottoja joukkueesta. Ja olen samaa mieltä, että AFC Northin joukkueet onnistuivat keskimääräistä paremmin (Bengalsia lukuunottamatta). ;)

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.