maanantai 19. toukokuuta 2014

Kenestä isäntä mestaruuspeliin 2018 (Super Bowl LII)?

Tällä viikolla on luvassa taas päätöksiä tulevan varalle Atlantassa. Liigan ja seurojen johtajat kokoontuvat miettimään tärkeitä asioita, joista mielenkiintoisin lienee vuoden 2018 isännän valinta. Muita keskusteluissa olevia asioita ovat:

  • Pudotuspelijoukkueiden nosto 12 -> 14
  • Varaustilaisuuden kehittäminen tavalla tai toisella
  • Työympäristöjuttuja
Mutta varsinaiseen aiheeseen eli matsi-isännyyteen. Ehdolla on kolme stadionia:

Vikings Stadium - Minneapolis, Minnesota

Vikings Stadium
Areena on vielä työn alla ja tullee valmistumaan vuonna 2016. Uudelle Vikingsin kotistadionille tulee mahtumaan 65 000 - 73 000 katsojaa. Arviolta lähes miljardin maksava stadion antaisi upeat puitteet suurelle ottelulle. Minneapoliksessa on viimeksi pelattu Super Bowl XXVI vuonna 1982, joten sen puolesta kaupunki olisi oiva kohde.

En pidä tätä kaupunkia tai aluetta kuitenkaan suuressa arvossa tässä kisassa. Uskoisin kahden muun vievän voiton, jos valinta perustuu pelkkään sijaintiin. Fanitkin pitävät enemmän lämpimän alueen kaupungeista. Sen sijaan uunituore stadion tulee nostamaan tämän valinnan osakkeita. Olisi äärettömän hienoa, jos isoa panostusta upeisiin puitteisiin arvostettaisiin niin paljon, että valinta osuisi tähän. 

Lucas Oil Stadium - Indianapolis, Indiana

Vuonna 2008 käyttöönotettu stadion vetää 62 000 - 70 000 katsojaa. Siellä järjestettiin vuoden 2012 finaali (Super Bowl XLVI) ja kaupunki sai tapahtumasta suurta ylistystä. Oletettavasti tästä innostuneena he hakevat jo nyt seuraavaa järjestysvuoroa itselleen. Kyseinen tapahtuma onkin hakijakaupungin paras valttikortti. 

Hieno stadion ja onnistunut referenssi muutaman vuoden takaa antavat loistavat lähtökohdat tähän kisaan. Pidän kuitenkin suhteellisen tuoretta järjestelyvastuuta myös miinuksena. Onko liigan päättäjillä kanttia lähettää sirkusta muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin Indianaan? Voi olla, että onkin.

Mercedes-Benz Superdome - New Orleans, Louisiana

Hakijoista vanhimman stadionin (valmistunut vuonna 1975) harteilla on ollut jo seitsemän Super Bowlia, joista viimeisin edellisvuonna. New Orleans ei ole hävinnyt Super Bowl taistoa kertaakaan ja he lähtevät luonnollisesti omasta mielestään voittajasuosikkina tähänkin kisaan. Lisäksi kaupunki juhlistaa 300-vuotisjuhliaan kyseisenä vuonna ja saakin siitä aivan varmasti lisäpisteitä.

Kaupunki on näyttänyt parhaat puolensa useaan kertaan ja olisi siten helppo valinta myös tällä kertaa. Itse toivoisin kuitenkin, että noin 73 000 katsojaa mahdollistava stadion ja sitä myöten kaupunki jäisi tällä kertaa valitsematta.

Yhteenveto

Kolme kovaa hakijaa, joista jokaisella on omat valttikorttinsa. Itse toivoisin Minneapoliksen nappaavan suurottelun tällä kertaa. Seuraavat ottelut pelataan Phoenixissä (2015), San Franciscossa (2016) ja Houstonissa (2017), joten länsi ja etelä tulevat hyvin edustetuiksi seuraavina vuosina. Sitä kautta itä ja pohjoinen olisivat sopivia kohteita maantieteellisesti. Myös tähän perustuen Minneapolis (kuten myös Indianapoliskin) toisi hyvää vaihtelua siihen. Asian pitäisi ratketa tämän viikon aikana, joten pian asia selviää.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.