torstai 8. toukokuuta 2014

Uudet NFL-valmentajat 2014, osa I

Seitsemän joukkuetta joutui turvautumaan päävalmentajansa vaihdokseen vuodenvaihteen ympärillä. Kaikilla vaihdoksessa oli perimmäisenä syynä sama eli kurssin nosto kohti pudotuspelejä. Ohessa lyhyt läpileikkaus vaihdoksiin. Päävalmentajien lisäksi monilla joukkueilla ovi kävi muiden valmennuspestien kohdalla. Niistä ehkä lisää tarinaa myöhemmin.

Cleveland Browns - Mike Pettine (ex-valmentaja Rob Chudzinski)

Chudzinskille ei annettu kauaa aikaa nostaa joukkuetta uudelle tasolle. Vain yhden kauden perusteella johto teki hyvissä ajoin päätöksen vaihdosta. Vaihtoa harkittiin kuitenkin viimekertaista tarkemmin ja kaikki kortit pyrittiin kääntämään.

Valinta osui moni yllätykseksi päävalmentajana kokemattomaan Pettineen. Pettine on kunnostautunut Jetsin ja Billsin puolustuspään valmentajana, mutta päävalmentajan pesti on tuttu ainoastaan high-schoolista. Puolustuspään tietoudellaan hän on vakuuttanut kaudesta toiseen, kun hänen joukkueensa on pitänyt kärkipaikkoja monilla puolustusmittareilla mitattuina.

Herra Pettine tulee pitämään huolen, että joukkueen puolustus ei ole se joka tuottaa ongelmia. Nähtäväksi jääkin, miten hyökkäys saadaan iskuun.

Tennessee Titans: Ken Whisenhunt (Mike Munchak)

Titans sai roppakaupalla osaamista palkkaamalla Whisenhuntin. Toisaalta joukkue ei edes valinnut valmentajaa vaan valmentaja valitsi joukkueen tässä tapauksessa. Miehen palvelukset olisivat kelvanneet monelle muullekin seuralle. Viime kauden näytöt Chargersin hyökkäyspuolella ja etenkin sitä edeltävien vuosien meriitit Cardinalsin peräsimessä kävivät loistavana CV:nä 52-vuotiaalle ex-pelaajalle.

Lähtökohdat tulevaan kauteen eivät ole kovin valoisat viime kausien perusteella. Joukkue sisältää kuitenkin nousevia tähtiä, joita sopivasti valmentamalla voidaan nostaa sekä puolustuksen että hyökkäyksen tasoa. Voikin olla, että pelkillä lupauksilla ei vielä kunnon tulosta saada aikaiseksi. Epäilen kauden päättyvän hyvästä valmennuksesta huolimatta lohkon viimeiselle sijalle. Tuleviin kausiin siirto lupaa kuitenkin paljon.

Minnesota Vikings: Mike Zimmer (Leslie Frazier)

Zimmer on tehnyt näkyvää tulosta puolustuslinjojen parissa usean kauden ajan. Nyt on vuorossa loikka astetta isompiin saappaisiin. Voisi olettaa, että herran puolustustietous tulee vaikuttamaan Vikingsien perälautaan vahvasti ja se puoli lähtee korjaantumaan. Hän on aiemmilla mediakommenteillaan vaikeuttanut omaa urakiitoaan, mutta nyt auennut paikka tulee näyttämään, minkä tason kaverista on kyse. Zimmerin haasteena tuleekin olemaan Vikingsien hyökkäyksen toiminnan radikaali kehitys, jotta voittoja alkaa tulla.

Detroit Lions: Jim Caldwell (Jim Schwartz)

Viime kausi ei ollut Detroitille katastrofi, muttei myöskään halutunlainen menestystarina. Jim Schwartz sai oman osansa pettymyksestä ja siirtyi Billsin puolustuksen koordinaattoriksi. Caldwell puolestaan on saanut olla osana menestyneitä joukkueita pitkin vuosituhatta. Kahden Super Bowlin ja  neljän AFC-mestaruuden kokemuksella hän on saanut valmennettaviinsa, etenkin hyökkäyspuolella oikeanlaista kehitystä aikaiseksi.

Kolme kautta Coltsin peräsimessä vuosina 2009-11 ovat jättäneet paljon kysymysmerkkejä ja voi olla, että menestyminen noina vuosina perustui paljolti Peyton Manningiin, eikä päävalmentajaan. Hyökkäyspään valmentajana näytöt puolestaan ovat kohdallaan ja se on juurisitä, mitäjoukkue häneltä kaipaa. Viime kaudella nimenomaan hyökkäys yski ajoittain ja sinne toivottavasti saadaan uutta kehitystä aikaiseksi. Saa nähdä, mihin miehestä on.


Loput seitsemästä vaihdoksesta käydään läpi seuraavassa osassa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.