perjantai 9. toukokuuta 2014

Uudet NFL-valmentajat 2014, osa II

Edellisessä postauksessa käytiin läpi neljän päävalmentajaa vaihtaneen joukkueen näkymiä. Jatkoa seuraa kolmen puuttuvan joukkueen osalta.

Tampa Bay Buccaneers: Lovie Smith (ex-valmentaja Greg Schiano)

Smithin Bearsissa viettämät vuodet olivat kaksijakoiset. Etenkin alussa Chicago oli yksi oman lohkonsa onnistujista voittaen 2005 ja 2006 lohkonsa ja jälkimmäisenä vuotena lähes Super Bowlin. Sen jälkeen oli muutama vaisumpi kausi ja vuoden 2010 lohkovoiton jälkeen vaikeudet taas jatkuivat. Smithille tekee varmasti hyvää hypätä välivuoden jälkeen uuden haasteen eteen. Hän saa lisäksi Buccaneersiin ison kasan uusia pelaajia, joten valmentaja pääsee muovaamaan joukkueesta oman näköisensä heti lähtöviivalta asti.

Hyvällä voittosuhteella (81-63) ja luonteellaan Smithin pitäisi olla saanut pelaajien luottamuksen jo alusta lähtien. Tampa Bayn viime kauden negatiivinen saldo näyttäisi saavan positiivisen ruiskeen ja joukkue voisi nousta pudotuspeleihin asti. Joukkueen GM näyttää tehneen hyvän päätöksen napatessaan Smithin ja lisäksi uudistaessaan joukkuetta isolla kädellä.

Houston Texans: Bill O'Brian (Bill Kubiak)

Jos joukkue on liigan huonoin, sieltä ei kai ole muuta suuntaa kun ylöspäin. Houstonin oli käytännössä pakko vaihtaa valmentajaansa ja sen he tekivät jo ennen kauden päättymistä, jottei asia jäänyt keneltäkään huomaamatta. Tälle kaudelle joukkue lähtee tuoreella joukkueella ja omaa O´Brianin johdolla omat mahdollisuutensa menestykseen. Joukkuetta voitaisiin pitää uuden valmentajansa myötä jopa liigan mustana hevosena, mutta itse en jaksa uskoa vielä isoa kehitysaskelta tai ainakaan pudotuspelipaikkaa.

Valmentaja hyppää NFL:ään ulkopuolelta, vaikka piipahtikin Saintsin erilaisissa hommissa vuosina 07-11. Loistavaa nähdä, että mies saadaan takaisin isoihin kekkereihin. Hän on suhteellisen nuori (44-vuotias) päävalmentajaksi ja ensimmäinen kausi menee väkisinkin vastuuseen opetellessa. Kuitenkin, nyt hän on liigassa, johon kuuluukin. Hänellä on paljon lahjakkuuksia ja muutama lisää tullee varausten myötä, joten työsarkaa tulee riittämään.

Washington Redskins: Jay Gruden (Mike Shanahan)

Redskinsille tekee hyvää saada uutta verta joukkueen johtoon. Vuoden 2012 runkosarjamenestyksen jälkeen joukkue lähti viime kauteen ehkä hieman jopa takki auki. Todellisuus iski joukkueen nenille ja tuloksena oli vain kolme voittoa. Hyvin vähän jäi positiivisia asioita mieleen viime kauden esityksistä.

Tälle kaudelle joukkue vaikuttaa parantuneen ja mm. RGIII:n ja DeSean Jacksonin ympärillä voi nähdä jo menestystäkin. Gruden on nimenomaan hyökkäysspesialisti ja hän kaivataan laittamaan pelaajat aisoihin ja noudattamaan uutta pelisuunnitelmaa. Hänen vastuullaan on paljon myös siitä, miten RGIII tulee esiintymään. Uskon joukkueen menestykseen, mutta helpolla se ei tule.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.