maanantai 10. marraskuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 10 - Eagles vs Panthers


Viikon päättää Philadelphia Eaglesin (6-2) ja Carolina Panthersin (3-5-1) kohtaaminen. Molempien tilanne on sarjataulukossa hyvä, sillä Eagles johtaa NFC East -lohkoa ja Panthers on lohkossaan (NFC South) toisena. Kuitenkin on huomioitava, että lohkojen taso on täysin päinvastainen. Joka tapauksessa, molemmilla on edelleen loistavat saumat pudotuspeleihin.

Eaglesilla on neljästä viime ottelusta kolme voittoa. Panthersilla sen sijaan on jo neljän ottelun pituinen voitoton putki taakkanaan. Kolmessa viimeisessä ottelussa joukkue on kerännyt vain 12 pistettä keskimäärin, mutta päästänyt vastustajansa nakuttamaan reilusti yli 20 pisteen keskiarvolla.

Eaglesin hyökkäys vastaan Panthersin puolustus

Philadelphian hyökkäys on toiminut huomattavasti odotettua paremmin koko kauden ajan. Heidän pistekeskiarvonsa pyörii 29 paikkeilla ja sellaisilla pisteille voittoja tulee auttamatta. Syy siihen, että pisteitä on kertynyt, löytyy hyökkäyksen laajasta onnistumistasosta. Joukkue etenee tasaisen hyvin niin heittämällä kuin juoksemallakin. Myös hyökkäyslinja toimii moitteettamasti, josta kertoo mm. säkitysten määrä (11). Pientä huolta joukkueelle tuottaa pelinrakennuspuoli, kun heidän ykkös-QB:nsä (Nick Foles) on sivussa. Mark Sanchez (QB) on kuitenkin paikannut Folesia loistavasti tähän mennessä ja jos sama tahti jatkuu, ei siitäkään osa-alueesta tule ongelmaa tässä ottelussa.

Aiemmilla kausilla on totuttu näkemään raudanluja Panthersin puolustus. Tällä kaudella siitä ei voida kuitenkaan puhua. Joukkueen on kuitenkin saatava monipuolinen vastustaja kuriin, eikä se tule olemaan nykyotteilla helppoa. Vaarana jopa on, että taululla tullaan näkemään rumat lukemat ottelun lopussa, ellei Panthers nosta selkeästi puolustuksensa tasoa. Luke Kuechly (MLB) on kaikesta huolimatta edelleen liigan eliittiä, mutta hänenkään oikein ajoitetut taklauksensa ei ole tähän mennessä auttanut riittävästi puolustusta.

Panthersin hyökkäys vastaan Eaglesin puolustus

Carolinan hyökkäys on ollut suoraan sanottuna surkea useissa otteluissa. He majailevatkin lähes joka mittarilla mitattuna liigan häntäpäässä. Miinuksia voi jaella eri puolille kenttää, mutta etenkin hyökkäyslinjalla on paljon parannettavaa. Eaglesin puolustusta ei voi päästää jouksemaan linjan ohi samalla tavalla kuin muut joukkueet ovat päässeet. Joukkueen pelinrakentaja (Cam Newton) on kunnostautunut tällä kaudella enemmän juoksupuolella kuin heittopeleissä.

Eaglesin puolustus on kunnostautunut tähän mennessä erityisesti vastustajien pelinrakentajan häirinnässä. Siitä tuloksena on mm. 23 säkitystä tähän mennessä, joista 7 on Connor Barwinin (OLB) käsialaa. Puolustuksen on kuitenkin saatava heittopuolustus kuntoon, sillä sitä kautta vastustajat ovat päässeet mylläämään.

Yhteenveto

Tuntuu siltä, että Eagles voittaa sekä puolustusten että hyökkäysten vertailun mennen tullen. Uskon kuitenkin, että Panthers alkaa nostamaan viimein tasoaan. Jos ei, niin pian on jo myöhäistä. Voittajasuosikki on joka tapauksessa Eagles, mutta kysymys onkin enemmän siitä, tuleeko ottelusta murskavoitto vai tiukka mittelö.

Otteluveikkaus: Philadelphia Eagles - Carolina Panthers 20 - 17

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.