lauantai 1. marraskuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 9 - Patriots vs Broncos


Sunnuntaina luvassa on ottelu Tom Brady vastaan Peyton Manning vai oliko se Patriots vastaan Broncos? Kumminpäin tahansa ottelua mainostetaan, lienee se viime kädessä pelinrakentajien välinen taisto. Molemmat ovat hyvässä kunnossa, joskin Manning on ehkäpä vieläkin paremmassa. Patriots (6-2) on neljän voiton putkessa ja matkalla kohti pudotuspelejä. Vastaava tilanne on myös Broncosilla (6-1). Patriots ei ole toistaiseksi hävinnyt kertaakaan kotona tällä kaudella ja nyt on vaarana, että ensimmäinen kerta nähdään sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Patriotsin hyökkäys vastaan Broncosin puolustus

Patriotsin hyökkäys ollut viime aikoina hyvässä vireessä. Neljästä viimeisestä ottelusta kolmessa joukkue on nakuttanut taululle vähintään 37 pistettä ja sitä kautta nostanut pistekeskiarvonsa jo 29,8 pisteeseen ja siten myös kolmannelle sijalle. Tom Brady (QB) on pikku hiljaa noussut tasolleen ja tavoittanut etenkin Rob Gronkowskin (TE) hyvällä prosentilla. Tällä kertaa vastassa on huippupuolustus, jota vastaan joukkueen on näytettävä paras osaamisensa.

Broncosin puolustus on hieman aliarvostettu, mutta on nyt se myös tilastojen valossa noussut liigan kärkikastiin. Patriots on hyvä mittari Broncosin puolustajille ja nyt he voivat taas näyttää erinomaisuutensa nöyryyttämällä Bradyä ja kumppaneitaan heidän kotistadionillaan.

Broncosin hyökkäys vastaan Patriotsin puolustus

Broncosin heittohyökkäys on tällä hetkellä liigan paras, jonka lisäksi se on onnistunut hyödyntämään juoksupelejään koko ajan paremmin. Tällä hetkellä heitä on äärettömän vaikeaa pysäyttää. Taukoviikkonsa jälkeen hyökkäys on onnistunut murjomaan kaikki vastustajansa. Peyton Manning (QB) rikkoi jo liigan kaikkien aikojen maaliennätyksen, joten sekin näennäinen paine on poissa miehen niskasta ja nyt hän voi keskittyä voittamaan otteluita. Joukkueesta tuntuu löytyvän aina uusi kaveri ratkomaan tiukkoja paikkoja, joten heitä on äärettömän vaikeaa puolustaa.

Patriotsin puolustus joutuu todelliseen tulikokeeseen Broncosia vastaan. Puolustus on pelannut OK-tasolla pitkin kautta, mutta tässä ottelussa se ei riitä. Vastustaja on pidettävä lähellä 20 pistettä, jotta puolustus tarjoaa voitonavaimet hyökkäykselleen. Puolustusta ei yhtään helpota vastustajan huippuhyökkäyslinja.

Yhteenveto

Luvassa on ennakolta kauden odotetuin kohtaaminen ja sen mielenkiintoa lisää vielä sääennustus, joka lupaa lumisateen muuttumista vesisateeksi ottelun alkaessa. Ilma tulee olemaan kylmä, mutta meininki sen sijaan räjähdysherkkä. Tätä ottelua ei kannata jättää väliin. Oman kolikkoni heitän Broncosin puolelle etenkin siksi, että he ovat tämän hetken paras joukkue koko liigassa. Sää ja muut tekijät huomioon ottaen, ottelu saattaa ratketa viimeisellä minuutilla, joka tekisi kunniaa otteluparille.

Otteluveikkaus: New England Patriots - Denver Broncos 24 - 27

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.