sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 10 - Packers vs Bears


Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pelataan yksi liigan perinteisimmistä paikallisotteluista. Viime kerralla Packers (5-3) oli Bearsia (3-5) selvänumeroisesti (38-18) parempi, vaikka Bears pääsikin iskemään hyvin Packersin heikkoa juoksupuolustusta vastaan. Mielenkiintoa ottelussa lisää lohkon tasaväkinen tilanne. Kotijoukkue majailee lohkon toisena yhden voiton erolla johtavaan Lionsiin. Vierasjoukkue on puolestaan vajonnut lohkojumboksi, mutta omaa vielä mahdollisuudet nousta taistelemaan pudotuspelipaikasta. Bearsille ottelu on elintärkeä, mutta niin se saattaa olla myös Packersille, etenkin jos Lions voittaa tällä kierroksella Dolphinsin.

Packersin hyökkäys vastaan Bears puolustus

Packersin hyökkäys on edennyt Aaron Rodgersin (QB) johdolla yli 8 jaardin keskiarvolla heittopeleissään. Sen sijaan juoksuhyökkäys, jolta on odotettu paljon, on päässyt vain 4 jaardin etenemiskeskiarvoon. Packersin hyökkäyksen tulivoimaa kuvaa hyvin se, että joukkueen pistekeskiarvo on lähes 28. Viimeksi Chicagoa vastaan joukkue paukutti taululle lähes 40 pinnaa ja nähtäväksi jää, päästäänkö samaan ilotulitukseen myös tällä kertaa.

Bears on sallinut otteluissa luvattoman paljon pisteitä vastustajilleen. Etenkin heittopuolustus on ollut haastavaa ja kun tällä kertaa vastassa on Rodgersin johtama vauhdikas hyökkäys. Voi olla liikaa toivottu, mutta Chicagon on saatava Jordy Nelson (WR) ja kumppanit pidettyä aisoissa. Tällä kaudella on nähty, että Green Bay on mahdollista pitää kurissa, mutta onko Bearsista siihen? Viimeksi ei ollut lähimainkaan.

Bearsin hyökkäys vastaan Packersin puolustus

Bearsin Matt Forte (RB) on uskomattomassa pelivireessä. Hän liigan parhaimmistoa tällä hetkellä sekä juoksu- että heittojaardeilla mitattuna. Mies tulee saavuttamaan molemmissa 1000 jaardin rajan tällä kaudella, jos tahti jatkuu samana. Etenkin juoksupeleille on kysyntää, kun vastassa on Packersin heikkoja otteita esittänyt juoksupuolustus. Noin kuukausi sitten Packersia vastaan Bearsin kaikki isot onnistumiset tulivat juuri juoksupelien kautta. 

Green Bayllä on paperilla huippupuolustus, mutta toistaiseksi jälki ei ole ollut kovin vakuuttavaa. Etenkin juoksemalla on heitä vastaan edetty isot määrät jaardeja. Bears käytti tätä epäkohtaa viimeksi surutta hyväksi ja olisi omituista, jos taktiikka ei olisi tällä kertaa samanlainen. Tässä lienee koko ottelun ratkaisukohta. Kumpi voittaa kamppailun juoksupelissä, Bearsin hyökkäys Forten johdolla vai Packersin puolustus?

Yhteenveto

Ottelusta on odotettavissa taas hyökkäyspainoitteinen. Viime kerralla lentopotkuja ei tarvittu kertaakaan ja sama henki jatkunee, joskin joukkueet tuntevat nyt toisensa hieman paremmin kuin viimeksi. Packersin hyökkäyksen laajuus on minun silmissäni se ase, jolla tämä ottelu ratkaistaan. Toisaalta Matt Forte voi omilla otteillaan jopa kääntää voiton Chicagolle, mutta omat pelimerkit menevät Packersille.

Otteluveikkaus: Green Bay Packers - Chicago Bears 30 - 20

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.