sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 11 - Cardinals vs Lions


Sunnuntain myöhäisillassa kohtaavat NFC:n tämän hetken kärkijoukkueet Arizona Cardinals (8-1) ja Detroit Lions (7-2). Cardinals ei ole hävinnyt vielä ainoatakaan kotiottelua tällä kaudella ja sen ainoa tappio on tullut Broncosille viikolla 5. Myös Lions on hävinnyt viimeksi viikolla 5 ja on onnistunut kääntämään kaikki viimeaikaiset tiukat väännöt voitokseen.

Cardinalsin hyökkäys vastaan Lionsin puolustus

Arizonan hyökkäys on kauden mittaan onnistunut pisteiden keräämisessä koko ajan paremmin. Andre Ellington (RB) ja Stepfan Taylor (RB) ovat molemmat loukkaantuneiden listalla, mutta todennäköisesti siitä huolimatta pelaavassa kokoonpanossa. Miesten vastuulla on ollut pääasiassa huolehtia juoksupeleistä ja toivottavaa onkin, että vähintään toinen heistä olisi täydessä iskussa. Heittopelien osalta löytyy varmasti vielä parannuskohteita, mutta joukkueen eduksi on katsottava, että heillä on lukuisa määrä pelaajia, joille palloa voidaan pelata. Carson Palmerilla (QB) onkin kortteja paljon taskussaan, kun seitsemän pelaajaa on jo napannut pallon kiinni ja vienyt sen tavalla tai toisella maaliin asti. Vaarallinen hyökkäys saa hyvän tason mittauksen Lionsia vastaan.

Detroitilla on huikeat tilastot puolustuksessaan. He johtavat liigaa kahdessa olennaisimmassa kategoriassa, kun he ovat päästäneet vastustajansa etenemään vain 283 jaardia per ottelu ja vastaavasti vastustajat ovat tehneet vain keskimäärin alle 16 pistettä. Puolustuksen tasosta kertoo myös se, että se on sijalla 3 päästettyjen heittojaardien ja sijalla 2 päästettyjen juoksujaardien osalta. Ei voi kuin ihmetellä, miten joukkue on saatu hiottua näin kovaan iskuun. Puolustusta johtaa DeAndre Levy (OLB), joka on yksi liigan parhaista puolustustajista. Joukkue koostuu kuitenkin ennen kaikkea monista huippupuolustajista, jotka on saatu pelaamaan loistavasti yhteen.

Lionsin hyökkäys vastaan Cardinalsin puolustus

Lionsin rukoksiin on vastattu ja joukkue saa kaikella todennäköisyydellä suurimman aseensa mukaan tähän otteluun, kun Calvin Johnson (WR) alkaa olla täydessä iskussa. Jo viime ottelussa Johnson näytti vaarallisuutensa keräämällä heti ensimmäisessä ottelussa loukkaantumisensa jälkeen yli 100 jaardia ja maalin. On hienoa, että Lions on pärjännyt myös ilman isointa tähteään ja se lupaa hyvää loppukaudelle. Matthew Staffordin (QB) heittotarkkuus ei ole kovin hyvä (61,4 %), mutta siitä huolimatta hän pystyy järjestelemään maaleja ja varmistamaan etenemisen riittävällä tasolla. Pientä tason parannusta kaivattaisiin tässä ottelussa, jotta Arizona ei pääse katkomaan syöttöjä. Staffordin peliä on myös vaikeuttanut heikko hyökkäyslinja, joka on sallinut vastustajien pääsyn linjan ohi ja yhteensä jo 27 säkitystä. Lionsin hyökkäystä häiritsee myös heikko potkumaalien onnistumistaso. Harvoin näkee yhdenkään joukkueen potkivan niin usein palloja maalipuiden väärälle puolelle.

Cardinalsin puolustus on kunnostautunut etenkin juoksupuolustuksessa ja heitonkatkoissa. Jälkimmäisiä heillä on kasassa 14, joista kaksi on johtanut maaliin asti. Detroitia vastaan heittopuolustuksen on oltava kunnossa, sillä Lions etenee pääasiallisesti ilmahyökkäyksillä. Arizona on ollut sillä osa-alueella liian pehmeä ja tässä ottelussa sen kanssa voi tulla ongelmia.

Yhteenveto

Käsittämättömän hieno ottelu on odotettavissa. Kun kaksi näin laadukasta nippua kohtaavat toisensa, tulee kentällä tapahtumaan paljon. Pystyykö Lions pitämään Arizonan pienillä pisteillä? Minä en usko, että pystyvät ja sitä myöten uskon Cardinalsin vievän voiton. Tämä siitäkin huolimatta, että kaksikko Stafford-Johnson järjestelee pari hienoa maalia.

Otteluveikkaus: Arizona Cardinals - Detroit Lions 25 - 21

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.