lauantai 1. marraskuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 9 - Dolphins vs Chargers


Sunnuntaina pelataan äärettömän tärkeä ottelu pudotuspelien kannalta Dolphinsin (4-3) ja Chargersin (5-3) välillä. Molemmilla joukkueilla on vielä hyvät mahdollisuudet vähintään villiin korttiin, mutta tappio tässä ottelussa tulee hankaloittamaan reittiä. Tämä ottelu saattaa parhaimmillaan jopa ratkaista, kumpi joukkueista saa AFC:n viimeisen villin kortin. AFC:ssä on käytännössä 12 joukkuetta, jotka taistelevat pudotuspeleistä ja niistä suurin osa (10) on kerännyt 4 tai 5 voittoa.

San Diego Chargersilla on kaksi tappiota takanaan ja huilikierros tulossa. Nyt olisi loistava hetki katkaista tappiokierre. Miami Dolphinsin tilanne on päinvastainen, kun he lähtevät otteluun kahden voiton putkessa.

Dolphinsin hyökkäys vastaan Chargersin puolustus

Miamin ehdoton valttikortti on heidän juoksuhyökkäyksensä. Knowshon Moreno (RB) ja Lamar Miller (RB) muodostavat duon, joka etenee vakuuttavasti ottelusta toiseen. Joukkue eteneekin suhteessa paljon enemmän juosten kuin heittämällä. Heittopuolella heillä on ollut haasteita saada kuvioitaan toimimaan. Osittain syyllinen tähän on ollut Ryan Tannehill (QB), joka ei ole ollut kunnon iskussa. Hyökkäyslinjaa voidaan syyttää myös, sillä Tannehill joutuu monesti heittämään ahdistettuna. Tässä ottelussa joukkueen on syytä turvautua vahvuuksiinsa ja siten luoda aukkoja juoksupelejä varten vastustajan linjaan.

San Diegon puolustus pystyy pitmään vastustajansa kohtuullisen pienissä pistemäärissä, joka luonnollisesti on helpottanut joukkuetta kauden aikana. Jos se onnistuu pitämään Miamin alle 20 pisteessä, takaa se tämänkin ottelun voiton. Puolustus on päästänyt monet vastustajansa juoksemaan yli 100 jaardia ja Dolphinsin tasoista juoksujoukkuetta vastaan, tämä osa-alue on oltava kunnossa. Myös epävarmoja otteita esittänyt Tannehill tulee ahdistaa vaikeisiin tilanteisiin.

Chargersin hyökkäys vastaan Dolphinsin puolustus

Chargersin hyökkäys perustuu lähes kokonaan vahvaan heittohyökkäykseen. Philip Rivers (QB) saa suhteellisen rauhassa rakennella peliä linjan takana ja onkin heittänyt lähes 70 % tarkkuudella kauden mittaan. Yhteensä mies on rakentanut jo 20 touchdownia. Vastaanottopuolella joukkue haluaa pelata red zone -hyökkäykset edelleen lähes aina Antonio Gatesille (TE), joka onkin löytänyt itsensä maalista pallo sylissään jo yhdeksän kertaa.

Dolphinsin puolustus on toiminut pääasiassa hyvin tähän asti. Cameron Wake (DE) on onnistunut hyvin murtautumaan hyökkäyslinjan ohi. Kaiken kaikkiaankin joukkue säkittää vastustajan pelinrakentajia kolme kertaa ottelussa keskimäärin. Chargersin heittohyökkäystä ei tule päästää vauhtiin, koska muuten illasta tulee todella vaikea.

Yhteenveto

Ottelun tärkeys ei voi olla vaikuttamaan lähtöasetelmiin. Molemmilla joukkueilla on paljon hävittävää, mutta etenkin Chargers tarvitsee voittoa nyt enemmän kuin mitään. Uskoisin, että tähän taustaan nähden ottelun alku tulee olemaan vaikea, mutta että Chargers haluaa voittoa enemmän ja nappaa elintäkeät pisteet mukaansa.

Otteluveikkaus: Miami Dolphins - San Diego Chargers 16 - 26

1 kommentti :

  1. Tervetuloa sivuillemme jakamaan vihjeitä! Kaikki muutkin NFL -asiantuntijat ja vedonlyöjät voivat tulla kilpailemaan 1000€ kuukausittaisesta palkintopotista! Sivuillamme voit jakaa joka yö vihjeitä NFL;ään, Kanadan CFL:ään, sekä Amerikan yliopistosarjoihin NCAA:n pääasiassa. Urheilua kattavasti eri lajeihin ja liigoihin! www.top-tipster.com

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.