sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 11 - Titans vs Steelers


Viikon päättää Tennessee Titansin (2-7) ja Pittsburgh Steelersin (6-4) välinen ottelu. Titansin kausi on ollut vaikea ja se onkin käytännössä menettänyt jo mahdollisuutensa pudostuspeleihin. Joukkue on kärsinyt lähes pelkästään selkeitä tappioita ja ainoa valon pilkahdus oli heti kauden alussa, kun se voitti Chiefsin selvin lukemin. Steelers puolestaan taistelee kynsin hampain edelleen lohkovoista äärimmäisen tasaisessa lohkossaan. Heidän otteensa ovat ailahdelleet todella paljon ottelusta toiseen. Toisinaan he murskaavat vastustajansa huikealla pelillä, mutta seuraavassa ottelussa he eivät välttämättä saa mitään aikaiseksi. Viime viikolla kärsitty 13-20-tappio Jetsille saanee joukkueen taas uuteen nousuun, sillä tappioon joukkueella ei todella ole varaa.

Titansin hyökkäys vastaan Steelersin puolustus

Titansilla on jatkuvasti ongelmia kolmansien yritystensä kanssa ja siten heidän hyökkäyksensä jäävät monesti hyvin lyhyiksi pyrähdyksiksi. Kun hyökkäys ei pääse rytmiin, vaikeuttaa se entisestään työskentelyä. Joukkue on myös joutunut kierrättämään pelinrakennusvastuutaan kolmen pelaajan välillä, kun yksikään heistä ei ole noussut toistaan paremmaksi. Kahdessa viime ottelussa vastuu on annettu Zach Mettenbergerille, jonka saldoksi näissä otteluissa on tullut 3 maalia, 2 syötönkatkoa ja 7 säkitystä. Onnistumisia kaivataan ennen kuin kausi pääsee loppumaan. Olisiko nyt niiden aika?

Troy Polamalun (S) poissaolo loukkaantumisen vuoksi ei voi olla vaikuttamatta Steelersin puolustukseen. Joukkueen perustaso on kuitenkin kohtuullisella tasolla ja sen pitäisi helposti pystyä pitämään Titans aisoissa.

Steelersin hyökkäys vastaan Titansin puolustus

Steelersin hyökkäystä kuvaa hyvin Ben Roethlisbergerin (QB) tilastot: viikoilla 8 ja 9 mies keräsi 6 touchdownia, mutta viime viikolla vain yhden. Keskimäärin joukkue on edennyt loistavalla tavalla sekä juoksemalla että etenkin heittämällä (yli 8 jaardia/yritys). Heittohyökkäys onkin se, jolla joukkue ratkaisee otteluita. Sillä on kasassa jo 30 maalia, joista 24 on tullut heittopelien myötä ja kahdeksan eri kiinniottajan toimesta. Titansin puolustusta vastaan Steelersillä ei pitäisi olla vaikeuksia edetä tarvittavia jaardeja ja kirjata taululle komeat lukemat.

Titansin puolustus on toiminut kohtuu hyvin heittopelejä vastaan. Koska Steelers nimenomaan panostaa heittopuoleen, pitää sen toimia tälläkin kertaa. Titansin tulee myös päästä heikon hyökkäyslinjan läpi häiritsemään Roethlisbergeriä. Juoksupuolustus ei välttämättä esitä tällä kertaa isoa roolia, mutta sen kanssa Titansilla on vielä paljon petrattavaa.

Yhteenveto

Lähtökohtaisesti ottelussa ei ole kuin yksi voittajaehdokas ja se on Steelers. Ainoa joka voi estää lähes varmalta tuntuvan Steelersin voiton, on Steelers itse. Kunhan joukkue pitää rivinsä ojennuksessa ja huolen pallosta, tulee ottelu ratkeamaan jo hyvissä ajoin ennen ottelun loppua.

Otteluveikkaus: Tennessee Titans - Pittsburgh Steelers 17 - 33

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.