sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 12 - Vikings vs Packers


Sunnuntaina pelataan tuttuun tapaan iso määrä otteluita. Niistä yksi mielenkiintoinen on NFC North -lohkon joukkueiden välinen mittelö, jossa vastakkain asettuvat Minnesota Vikings (4-6) ja Green Bay Packers (7-3).

Kotijoukkue Vikings on kärsinyt hyökkäyksensä tehottomuudesta, kun se on pääosin alkukauden aikana jäänyt alle 20 pisteeseen. Joukkue onkin ollut pitkälti puolustuksensa varassa. Viimeksi joukkue koko rökäletappion (10-42), kun nämä joukkueet kohtasivat.

Packers puolestaan on loistavassa iskussa etenekin ilmiömäisen Aaron Rodgersin (QB) vanavedessä. Joukkue on murjonut kaksi viimeistä vastustajaansa (Bears ja Eagles) suvereenillä pelillään, eikä varsinaisia heikkouksia ole näkynyt taukokierroksen jälkeen. Seuraava etappi joukkueella on napata lohkon kärkipaikka Lionsilta, joka tällä hetkellä on vielä kärjessä samalla voittomarginaalilla.

Vikingsin hyökkäys vastaan Packersin puolustus

Vikingsin hyökkäyksestä puuttuu yksi tärkeä ase, kun Matt Asiata (RB) on loukkaantuneena ja varsinainen ykköstähti Adrian Peterson (RB) loppukauden pelikiellossa. Tähän haasteeseen Vikings nappasi Ben Taten (RB), joka liittyi joukkueeseen Brownsista. Joukkue kaipaakin piristystä hyökkäyspäähänsä, koska alkukaudella sitä on vaivannut jonkinlainen rimakammo ja maaleja on syntynyt kohtuullisen vähän (18). Teddy Bridgewater (QB) on napannut ykköspelinrakentajan viitan itselleen viimeisissä viidessä ottelussa ja häneltä odotetaan selkeätä tasonnostoa. Mies on heittänyt touchdownin vasta neljästi, mutta syötönkatkoja (6) ja säkityksiä (20) on turhan paljon. Hyökkäyslinja ei välttämättä ole liigan heikoin tällä hetkellä, mutta lähellä sitä se on.

Green Bayn puolustuksen tämän hetken ilmentymä on Clay Matthews (OLB), joka on näyttänyt pystyvänsä pelaamaan useilla pelipaikoilla ja silti suorastaan metsästämään vastustajan hyökkääjiä. Packersin pienoisena haasteena ovat olleet juoksuhyökkäyksien pysäyttäminen. Sillä osa-alueella vastustajat pyrkivät ennen kaikkea haastamaan Packersin. Puolustuksen onneksi Vikings ei ole kovassa iskussa juoksujensa kanssa, joten Packers päässee helpolla tällä kertaa.

Packersin hyökkäys vastaan Vikingsin puolustus

Packersin hyökkäys tuntuu tällä hetkellä mahdottomalta pysäytettävältä. Aaron Rodgersin (QB) otteet vetävät vertoja missä tahansa vertailussa. Hän heitti kahdessa edellisessä ottelussa yhteensä yhdeksän maalia, eikä yhtään hänen syöttöään onnistuttu katkaisemaan. Rodgersilla on myös etuoikeus pelata loistavan linjan takana ja upean joukkueen kanssa. Lempikohteina pelinrakentajalla ovat Jordy Nelson (WR) ja Randall Cobb (WR), jotka tuntuvat olevan täysin samalla ajatuksentasolla Rodgersin kanssa. Hyökkäystä tukevat hienosti myös Eddie Lacy (RB) ja James Starks (RB), joista etenkin Lacyn rooli hyökkäyspelien monipuolistamisessa on erittäin arvokas.

Minnesotan voittosaldo (4-6) on pitkälti puolustuksen ansiota. Ilman näin loistavaa puolustusta, joukkue olisi napannut vasta yhden voiton. En kuitenkaan puhuisi tästä huolimatta mistään liigan kärkipuolustuksesta ja siitä syystä sille voikin tulla pitkä iltapäiväpuhde Packersin hyökkäyksen kanssa. Puolustuksen etu olisi, jos Vikingsin hyökkäys pystyisi pitämään Rodgersin hyökkäyksen mahdollisimman paljon vaihtopenkin puolella. Mitä useamman yrityksen Packers saa, sitä heikommat mahdollisuudet puolustuksella on pitää joukkue voittotaistossa.

Yhteenveto

Tuntuu lähes mahdottomalta, että Packers onnistuisi kolmannen kerran peräkkäin keräämään yli 50 pistettä, mutta yhtä mahdottomalta kuulostaa, että Vikings pystyisi horjuttamaan tulessa olevaa Packersiä. Kaikki merkit puoltavat Packersin selkeää voittoa ja siten myös minäkin ounastelen ottelu päättyvän vierasjoukkueen voittoon.

Otteluveikkaus: Minnesota Vikings - Green Bay Packers 17 - 36

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.