torstai 20. marraskuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 12 - Raiders vs Chiefs

Kuusi viikkoa jäljellä ja tämän kierroksen käynnistää AFC West -lohkon ottelu Raidersin (0-10) ja Chiefsin (7-3) välillä. Joukkueiden lähtötilanteet ovat täysin erilaiset, kun Raiders lähtee murtamaan tappioputkeaan ja Chiefs taistelee lohkon kärkipaikasta Broncosin kanssa tasapäin.

Raiders on kärsinyt tehottomuudesta ja joukkue onkin tehnyt keskimäärin vain 15 pistettä ottelua kohti. Lähimmäs voittoa joukkue on päässyt Chargersia vastaan viikolla 6, kun joukkueet mättivät maaleja tasatahtiin ja ottelu ratkesi vasta viimeisessä pelissä Raidersin pallonmenetykseen. Myös viime viikolla samat joukkueet taistelivat loppuun asti, mutta taas Chargers vei pidemmän korren. Joukkue on viimeksi voittanut ottelun lähes tasan vuosi sitten, joko olisikohan jo aika murtaa putki?

Chiefs puolestaan on voittanut kaikki ottelunsa huiliviikkonsa jälkeen ja se on napsinut kahdeksasta viimeisestä ottelusta komeat seitsemän voittoa. Joukkueen vierassaldo on suhteellisen heikko (3-2), mutta toisaalta nuo tappiot ovat tulleet koville joukkueille (Broncos ja 49ers).

Raidersin hyökkäys vastaan Chiefsin puolustus

Raiders onnistui saamaan ensimmäisen yrityksen viime ottelussaan vain 9 kertaa. Luku on käsittämättömän huono, eikä se lupaa hyvää jatkoakaan ajatellen. Oaklandin juoksuhyökkäystä ei käytännössä ole tai ainakaan siitä ei ole joukkueelle iloa. Keskiarvo juoksujaardeissa on 63, mikä kertoo jo paljon. Darren McFadden (RB), joka vastaa pääasiassa juoksuista, on vain kertaalleen onnistunut juoksemaan yli 59 jaardia. Joukkue turvautuu siis pääasiassa heittopeliin Derek Carrin (QB) johdolla. Carrin heittotarkkuus ei ole ollut uomissaan (ka 59,8 %) muutamaa ottelua lukuunottamatta. Chiefsiä vastaan joukkueen on löydettävä aivan uusi vaihde, jottei se jää heti avauspotkusta lähtien puolustuksen murjomaksi. 

Kansas Cityn puolustus on hoitanut tonttinsa vakuuttavasti pitämällä vastustajat hyvin poissa maalialueella. Varsinaisia heikkouksia ei tunnu löytyvän, vaan joukkue pystyy soveltamaan puolustustaan erilaisia vastustajia vastaan. Puolustus on kunnostautunut etenkin säkityksissä, joita on kasassa jo huikeat 30. Niistä suurimman osan (12) on kerännyt Justin Houston (OLB). 

Chiefsin hyökkäys vastaan Raidersin puolustus

Chiefsin pelinrakentaja Alex Smith ei ehkä ole ollut viime aikoina parhaimmillaan, mutta pelaa kuitenkin riittävällä tasolla pitääkseen joukkueen liigan kärkipäässä. Hyökkäyslinja on vaikeuttanut Smithin ja siten koko hyökkäys peliä päästämällä lukuisia kertoja vastustajan säkittämään Smithin. Raidersia vastaan linja pitänee yhtä hyvin kuin viime viikolla. Hyökkäyksen tehoista on vastannut käytännössä koko kauden Jamaal Charles (RB) sekä heitto- että etenkin juoksupeleissä. Hän on edennyt lähes joka ottelussa sadan jaardin pintaan ja viime ottelussa kovaa Seahawksin puolustusta vastaan hän juoksi 159 jaardia (+ 2 maalia). 

Oaklandin puolustus ei ole loistanut, muttei se myöskään ole päästänyt vastustajia liian helpolla. Chiefsin vahvuudet etenkin juoksupuolella täytyy saada tällä kertaa kuriin. Charles ennen kaikkea on pysäytettävä.

Yhteenveto

Raiders pelaa enemmänkin kunniasta enää, mutta Chiefs taistelee kynsin hampain lohkovoitosta ja vähintään villistä kortista. Kun Broncos kompuroi viime viikolla, aukesi Chiefsille odottamaton mahdollisuus nousta kärkeen jo tällä viikolla. Voittajasta ei pitäisi olla mitään epäilyksiä, vaan Chiefs tulee jyräämään sekä hyökkäyksellään että puolustuksellaan. Lopputulos on tietysti aina monen tekijän summa, mutta uskoisin Raidersin hieman piristyvän viime viikosta ja saaden sentään yhden touchdownin. Se ei kuitenkaan tule riittämään, kun Charles juoksee yksikseen tarvittavat maalit muun joukkueen säestäessä.

Otteluveikkaus: Oakland Raiders - Kansas City Chiefs 13 - 30

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.