keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 11 - Dolphins vs Bills


AFC East -lohkon ottelu Dolphins (5-4) - Bills (5-4) avaa 11. viikon torstain ja perjantain välisenä yönä. Molemmilla on vielä pienet mahdollisuudet lohkovoittoon, mutta ennen kaikkea he taistelevat villistä kortista pudotuspeleihin. Tämän ottelun häviäjä jää jo kahden voiton päähän siitä, eikä siihen ole tässä kohtaa kautta juurikaan varaa. Viikolla 2, kun joukkueet kohtasivat viimeksi, voiton vei selvin numeroin (29-10) Buffalo Bills.

Miamilla on viidestä viime ottelusta kolme selkeää voittoa ja kaksi niukkaa tappiota. Joukkue on siis hyvässä iskussa tällä hetkellä. Buffalolla on myös kolme voittoa ja kaksi tappiota viime otteluista, mutta voitot ovat pääasiassa tulleet hyvin pienillä marginaaleilla.

Dolphinsin hyökkäys vastaan Billsin puolustus

Dolphinsin hyökkäyksen sairaslistalla ovat mm. Charles Clay (TE) ja Lamar Miller (RB). Toivottavasti herrat saadaan pelikuntoon, jotta hyökkäys ei tylsisty jo heti alkuunsa. Miamin hyökkäys on ollut parhaiten iskussa Millerin johdolla juoksupeleissä. Jos Milleriä ei saada pelikuntoon, vaaditaan muilta entistä enemmän vastuunottamista. Ryan Tannehill (QB) ei ole vakuuttanut pelinrakentelullaan, mutta on silti saanut joukkueensa etenemään kohtuullisia jaardeja otteluissa.

Buffalolla on kasassa hyvä puolustus, joka on hallinnut hyvin ilmaa ja maata. Joukkueella on huikea kolmikko (Marcell Dareus, Jerry Hughes ja Mario Williams), joka on yhteensä painanut vastustajien pelinrakentajat nurmen pintaan jo 24,5 kertaa joukkueen 34:stä. Puolustus jatkanee hyviä otteita Dolphinsia vastaan ja saa hyvän etulyöntiaseman, jos etenkin Miller ei ole pelaavassa kokoonpanossa.

Billsin hyökkäys vastaan Dolphinsin puolustus

Billsin hyökkäys on pitkälti heittopelin varassa, kun he ovat edenneet vain 3,9 jaardin keskiarvolla tähän asti. Kyle Orton (QB) on hoitanut pelinrakentajatonttia kiitettävästi viime viikoilla ja jatkanee aloituksessa tälläkin viikolla. Joukkueen tulokaslaitahyökkääjä Sammy Watkins (WR) saataneen pelikuntoon tähän tärkeään otteluun ja hänelle palloa pyritään pelaamaankin mahdollisimman paljon. Hyökkäyslinjan tulee pitää Dolphinsin nopeat puolustajat edessään entistä paremmin.

Miamin puolustus on kuulunut koko kauden liigan eliittiin. Se on onnistunut pitämään vastustajat pienillä pistemäärillä ja myös jarruttanut hyökkäyksiä loistavasti. Joukkueella on kasassa 28 säkitystä, joista 8,5 on kerännyt Cameron Wake (DE). Bills ei tule pääsemään helpolla tällä kertaa, kuten viimeksi kävi.

Yhteenveto

Luvassa on kahden kovan puolustuksen taisto. Avainpelaajien loukkaantumiset nostavat hieman harmaita pilviä taivaalle, mutta on oletettavaa, että näin tärkeään otteluun pelaajat hoidetaan kentälle edes pienemmällä panoksella. Jos kaikki ovat pelikuntoisia, näen Miamin voittajasuosikkina, mutta Millerin ja Clayn poissaolo kallistaisi vaa'an toisaalle. Mennään joka tapauksessa Dolphinsin voitolla.

Otteluveikkaus: Miami Dolphins - Buffalo Bills 20 - 13

(Muokattu 13.11.16:53 - Poistettu virheellinen tieto Knowshon Morenon pelikyvystä.)

2 kommenttia :

  1. Sellanen vinkki, Moreno on ollut loukkaantuneena Week 2 matsista asti ja missaa loppukauden.
    Ja Tannehill on ollut kuudessa edellisessä ottelussa iskussa (yli 100 QB rating).
    Muuten todella hyvä ennakko :)

    -JK

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteista. Poistin Moreno-maininnan, oli näköjään jäänyt "pikku juttu" huomioimatta. :) Tannehillin tilastot ovat tosiaan osassa viime matseista olleet jo kohdallaan, mutta en siltikään ole vielä vakuuttunut hänestä.

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.