lauantai 8. marraskuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 10 - Saints vs 49ers


Saints (4-4) johtaa liigan heikointa lohkoa (NFC Southia). Joukkueella on kaksi kovaa voittoa (Panthersista ja Packersista) takana ja edessä hyvä tulevaisuus. Saintsin onni on, että muut lohkon joukkueet ovat pelanneet myös heikosti ja siten sillä on loistavat mahdollisuudet pitää kärkipaikkansa jatkossakin.

49ers (4-4) puolestaan on sijalla kolme omassa lohkossaan (NFC West). San Francisco on ollut pehmeä viimeiset kaksi ottelua, häviten molemmat ja keräten niistä vain korkeintaan 17 pistettä. Saintsin tilanteen vastaisesti 49ersin on päästävä voittoputkeen todella nopeasti tai pudotuspelihaaveet voidaan unohtaa. He ovat jo kolme voittoa lohkoa johtavaa Cardinalsia perässä.

Saintsin hyökkäys vastaan 49ersin puolustus

Saintsilla on käsittämättömät hyökkäystilastot (28,4 pistettä / 307 heittojaardia / 130 juoksujaardia) ja he ovatkin kaikilla tilastoilla liigan seitsemän parhaan joukossa. Joukkue on jäänyt vain kertaalleen alle 20 pisteeseen, eikä sitä ole odotettavissa tässäkään ottelussa. Hyökkäyksen vaarallisuudesta kertoo myös se, että sen kolmansien yritysten onnistumisprosentti on yli 50. Mark Ingram (RB) on kärsinyt olkapäävaivoista, mutta on kaikella todennäköisyydellä mukana kokoonpanossa. Mies ei välttämättä ole aivan täydessä iskussa, mutta on joka tapauksessa äärettömän tärkeä hahmo joukkueelle. Tärkeydestä kertoo mm. 6 tehtyä maalia. Drew Brees (QB) on huippupelinrakentaja, joka on hieman kärsinyt hyökkäyslinjan ongelmista. Joukkueen onneksi laitahyökkääjäpuolella on lukuisia peluireita, joille Brees voi palloa pelata.

49ersin puolustus on liigan kärkiluokkaa. Etenkin jouksupeleissä he pystyvät vaientamaan vastustajansa tehokkaasti. Tällä kertaa puolustuksen tulee pystyä tasapuolisesti olemaan tehokas sekä heitto- että juoksuhyökkäyksissä. Vastustajan hyökkäys on liigan eliittiä ja voittoon tarvitaan täydellistä puolustusta. Puolustuksella on kuitenkin kaikki tarvittavat aseet pitämään Saints aisoissa. Vastustajaa ei kuitenkaan saa päästää totuttuihin pistemääriin, jotta voittoon jää riittävät mahdollisuudet.

49ersin hyökkäys vastaan Saintsin puolustus

San Franciscon hyökkäys on laadukas ja Colin Kaepernickin (QB) johdolla se on tehnyt ok jälkeä. Etenkin juoksupuolella Frank Gore (RB), jonka pitäisi olla loukkaantumisesta huolimatta pelikunnossa, ja Kaepernick ovat vieneet joukkuetta hyvällä tasolla eteenpäin. Tilanteen mukaan myös Carlos Hyde (RB) tukee kahta muuta herraa. Heittohyökkäys on myös kova, mutta ei ole päässyt vielä vauhtiin. Mm. Anquan Boldin (WR), Michael Crabtree (WR) ja Vernon Davis (TE) pystyvät parhaimmillaan huikeisiin suorituksiin, mutta joukkue ei kuitenkaan etene halutulla tehokkuudella. Koska vastustajan puolustus ei ole liigan kärkitasoa, tässä ottelussa olisi mahdollisuus näyttää myös heittohyökkäyksen tulikykyä loistavalla tavalla.

Saintsin puolustus ei ole onnistunut nousemaan samalle tasolle hyökkäyksen kanssa. Se päästää vastustajat etenemään liian helposti ottelusta toiseen. Heikkoutta kuvaa myös kolmansien (44 %) ja neljänsien (75 %) yritysten huono puolustus. 49ersin hyökkäys on vaarallinen ja Saintsin puolustus joutuukin koville. Tässä ottelussa, jos jossain, vastustaja on pidettävä alle 20 pisteessä. Hommaa helpottaa 49ersin heikko hyökkäyslinja, joka on päästänyt jo käsittämättömät 27 kertaa vastustajan säkittämään pelinrakentajan.

Yhteenveto

Vaikka Saintsin hyökkäys on kulkenut tehokkaalla tavalla, on tällä kertaa vastassa huippupuolustus. Uskon, että pistemäärät jäävät tällä kertaa maltillisiksi ja viime kädessä nimenomaan puolustukset tulevat ratkaisemaan ottelun. Molemmilla on vahvuuksia, joilla ottelu on käännettävissä voitoksi, mutta uskon kuitenkin Saintsin tulivoimaan enemmän kuin 49ersin.

Otteluveikkaus: New Orleans Saints - San Francisco 49ers 23 - 21

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.