keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Jännittävä 5. viikko pelattu

Jatkoaikoja, "uusia" pelinrakentajia ja muutama nöyryytys. Näistä rakentui karkeasti viides viikko NFL:ssä. Sunnuntain ottelut olivat äärettömän mielenkiintoisia, kun lähes jokainen eteni yhden maalin erolla erästä toiseen. Illan huipensi kaksi jatkoaikamatsia. Kaiken kaikkiaan kierros oli ehkä kauden tasaisin ja ehdottomasti viihdyttävin. 

Buffalo Bills otti avaukseen ensimmäistä kertaa Kyle Ortonin (QB), joka johdatti joukkueen takamatkalta voittoon. Jetsit puolestaan saivat kylmää kyytiä Patriotseilta ja tekivät yleisön odottaman ja toivoman vaihdon vaihtamalla toisen erän alussa Micheal Vickin (QB) Geno Smithin tilalle. Kierroksella nähtiin myös historiaa Peyton Manningin (QB, Broncos) heittäessä 500. touchdowninsa. Murskavoitoista puolestaan vastasivat Packers, Broncos, Chargers ja Patriots.

10 ottelua viidestätoista oikein

Kierros oli tasainen, mutta silti ennakkosuosikit pitivät hyvin pintansa. Oma rivini meni saldolla 10/15 eli ihan ok. Tosin paremminkin olisi tietysti voinut mennä. Fantasialiigan puolella tuttu kaava jatkui eli kaksi voittoa ja yksi tappio. Tällä hetkellä kolme joukkuettani ovat saldoilla 5-0, 4-1 ja 2-3.

Tehdäänkö kuudennella viikolla jo pesäeroa lohkoissa?

Ensimmäisenä kuudennella viikolla toisistaan ottavat mittaa Houston Texans ja Indianapolis Colts. Molemmat lähtevät 3-2-saldolla otteluun ja jakavat AFC Southin kärkipaikan. Colts pääsee hyvätä vireestä otteluun kolmen voiton putki taskussaan. Kaikilla sarjan joukkueilla on nyt vähintään yksi tappio kärsittynä ja lohkot edelleen hyvin tasaisia. Raiders ja Jaguars voivat pikku hiljaa suunnata katseensa jo draftiin, jos peli ei parane. Molemmilla voittosarakkeessa edelleen pyöreä nolla.

Kaikki lohkot ovat siis vielä tasaisia, mutta kaikkein tiukinta vääntöä käydään AFC Northissa ja NFC Northissa, joissa kaikki joukkueet ovat yhden voiton sisällä toisistaan. Pääosin joka lohkossa on kolme joukkuetta hyvin lähellä toisiaan ja sijoitukset vaihtavat paikkaa nopeasti. Huilivuorossa tällä kertaa ovat Kansas City Chiefs (2-3) ja New Orleans Saints (2-3).

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.