sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 5 - Patriots vs Bengals


Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä iskevät vastakkain puhtaalla ja häikäsevällä pelillä aloittanut Bengals (3-0) sekä kotijoukkue Patriots (2-2), jonka otteet eivät ole vielä vakuuttaneet. Molempien joukkueiden lohkot ovat tasaisia ja ottelu on luonnollisesti tärkeä molemmille. Patriots on hyvä mittari Bengalsin tasosta, sillä se omaa laadukkaan hyökkäyksen, joka ei ole vielä päässyt tasolleen ja hyvän puolustuksen.

Patriotsin hyökkäys vastaan Bengalsin puolustus

Patriotsin aseet hyökkäyksessä ovat heittopuolella. Vaikeuksista huolimatta on huomioitava, että joukkueen listoilla on pelaajia, kuten Rob Gronkowski (TE), Julian Edelman (WR), Shane Vereen (RB) ja Tom Brady (QB), jotka pystyvät jokainen tekemään paljon tuhoa. Toistaiseksi eteneminen on ollut haastavaa ja heitot eivät ole löytäneet halutulla tavalla perille. Tässä ottelussa kokoonpanon laadusta on otettava kaikki irti, eikä joukkueella ole varaa tiputella palloja totuttuun tapaan.

Bengalsin puolustus on onnistunut pitämään vastustajan pisteet matalalla. Korkeimmillaankin niitä on tehty 16, joka tapahtui ensimmäisessä ottelussa Baltiomorea vastaan. Neljä touchdownia kolmessa ottelussa on saldo, johon harva puolustus pystyy. Nyt vastassa on kuitenkin Bradyn johtama huippuhyökkäys ja puolustus asetetaan kunnolla ensimmäisen kerran selkä seinää vasten.

Bengalsin hyökkäys vastaan Patriotsin puolustus

Bengalsin hyökkäys on ollut tuhoisaa ja etenkin heittämällä joukkue on edennyt hyvin. Kuitenkin maaleista suurin osa on hoidettu juoksupeleillä, joka antaa mietittävää vastustajan puolustukselle. Andy Dalton (QB) on osunut heitoillaan hyvin ja muut A.J. Greenin (WR) johdolla ovat hoitaneet lopun. Maaleja joukkueelta on syytä odottaa tässäkin ottelussa, mutta pystyykö se samoihin pistemääriin, mihin on jo ehtinyt tottumaan (keskimäärin yli 26 pistettä/ottelu)? Tuskin.

Patriotsin puolustus on pystynyt hidastamaan vastustajiensa heittohyökkäyksen minimiin. Daltonin johtamaa hyökkäystä vastaan saman tahdin on jatkuttava. Vaikka vastustajalla on omat aseensa myös juoksupuolella, on heittopuolustus avainasemassa. Heiton katkoja on nähty tasaisella tahdilla, mutta tässä ottelussa, jos missä, niitä tarvitaan.

Yhteenveto

Jos Bengals on yhtä ylivertainen, mitä se on ollut pitkälti koko alkukauden ajan, voi ottelu olla jo ensimmäisen puoliajan jälkeen ohi. Nyt on kuitenkin Patriotsin aika herätä etenkin hyökkäyspuolella ja näytettävä epäilijöille, että huippuhyökkääjistä on voittamaan kovia vastustajia. Odotan ottelusta tasaista, mutta voiton vienee kaikesta huolimatta Bengals, joka siten jatkaisi puhtaalla sarjalla.

Otteluveikkaus: New England Patriots - Cincinnati Bengals 21 - 24

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.