sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 5 - Panthers vs Bears


Sunnuntai-illalla kohtaavat hieman huonossa vireessä olevat Panthers (2-2) ja Bears (2-2). Panthersin huikeaan kotisaldoon (viime kaudella 7-1) tuli edellisviikolla miinusmerkki, kun Steelers murjoi heidät kotiyleisöstä huolimatta maanrakoon. Bearsilla on siis aavistuksen helpompi lähteä pahamaineiselle stadionille, kun kotitaika on jo onnistuttu murtamaan. Toisaalta Bears kärsi nöyryyttävän tappion Packersille viime viikolla ja heillä on ollut viikko aikaa kasata itsensä.

Panthersin hyökkäys vastaan Bearsin puolustus

Panthersin hyökkäys on kärsinyt hieman Cam Newtonin (QB) heikohkoista otteista. Mies ei ole tavalliseen tapaan onnistunut etenemään juoksuillaan ja syötönkatkojakin on tullut turhan paljon. Kun joukkueen ykkösetenijä DeAngelo Williams (RB) on sairastuvalla, odotetaan muulta hyökkäykseltä selkeää tason nostoa. Kahdessa viime ottelussa joukkue on kerännyt vain 29 pistettä yhteensä, joka on heikosti tälle joukkueelle. Heikot lähtökohdat huomioiden hyökkäys antaa hyvät lähtökohdat vastustajan puolustukselle hiljentää kotiyleisön melu.

Bearsin puolustus on onnistunut viime ottelua lukuunottamatta pitämään vastustajansa 20 pisteen tuntumassa. Kyle Fuller (CB) luo tarvittavaa uhkaa, joka on tuottanut jo kolme syötönkatkoa ja muutaman muun riiston. Hänen otteillaan tullee olemaan tässäkin ottelussa iso merkitys.

Bearsin hyökkäys vastaan Panthersin puolustus

Jay Cutler (QB) on ollut loistavassa vedossa keräten vähintään kaksi touchdownia per ottelu kohtuullisella heittotarkkuudella (65,8 % keskimäärin). Viime ottelussa mikään ei vaan riittänyt Packersia vastaan, mutta kun katsotaan koko alkukautta, voi joukkue luottaa mieheen. Brandon Marshall (WR) on tälläkin viikolla ollut loukkaantuneiden listalla, mutta tulee kaikella todennäköisyydellä olemaan pelikunnossa. Joukkueella onkin nippu kovia ratkaisijoita riveissään, joista Cutler, Marshall, Matt Forte (RB) ja Martellus Bennett (TE) lienevät tärkeimmät.

Luke Kuechlyn (MLB) johtama puolustus herättää pelkoa missä joukkueessa tahansa. Kuitenkin puolustuksella on ollut haasteita pitää vastustajat kurissa ja etenkin Steelersiä vastaan kyyti oli aika kylmää. Panthersin puolustus vuotaa tällä hetkellä sekä heitto- että juoksupelissä ja viime kauden ykköspuolustuksen on löydettävä uusia aseita vastustajien pysäyttämiseksi. Chicago epäonnistui hyökkäyksissään Packersia vastaan ja lopulta heidän itsetuntonsakin tuntui murentuvan tuon ottelun tiimellyksessä. Samaan Panthersinkin on pyrittävä eli tehtävä ottelusta mahdollisimman vaikea.

Yhteenveto

Koska ottelu pelataan Carolinassa, voisi viime kauden perusteella Panthersin olevan otteluun lähdettäessä ennakkosuosikki. Bears on kuitenkin esitellyt taitojaan alkukaudella loistavalla tavalla ja viime ottelua lukuunottamatta he ovat kuuluneet selkeästi liigan paremmalle puoliskolle. Uskoisin, että tästä ottelusta tulee tasainen ja suuret maalimäärät jäävät näkemättä. Bears tullee olemaan kuitenkin voittaja ottelun lopussa.

Otteluveikkaus: Carolina Panthers - Chicago Bears 13 - 21

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.