sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Otteluennakko: Viikko 6 - Seahawks vs Cowboys


Cowboys (4-1) ja Seahawks (3-1) testaavat toisensa sunnuntain myöhäisottelussa. Molemmilla kausin on lähtenyt loistavasti käytniin ja odotettavissa onkin huippuottelu.

Seattlen kolme viimeistä ottelua ovat päättyneet 6-10 pisteen marginaalilla. Joukkue ei ole pystynyt dominoimaan otteluita ensimmäisen viikon Packers-ottelua lukuunottamatta, mutta voittoja on silti riittävästi kasassa tässä vaiheessa kautta. Joukkueen runko on hyvä, ellei jopa erinomainen ja olisi odotettavaa, että isojakin voittoja alkaisi pikku hiljaa tulemaan.

Dallas on ensimmäisen kierroksen tappionsa jälkeen voittanut vastustajansa joko ylivoimaisesti tai pienellä marginaalilla. Tämä lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Neljän voiton putkesta on paras mahdollinen tilanne lähteä Seahawksin pahamaineiseen kotiluolaan.

Seahawksin hyökkäys vastaan Cowboysin puolustus

Seahawks johtaa sarjaa juoksujaardeilla mitattuna ja siitä on kiittäminen ennen kaikkea Marshawn Lynchin (RB) otteita. Myös oman osansa juoksupeleissä on näyttänyt tänäkin vuonna pelinrakentaja Russell Wilson. Wilsonin juoksut ovat täyttä myrkkyä vastustajille, koska ne on aina hyvin ajoitettuja ja ennaltaarvaamattomia. Heittopelin ei tarvinnut loistaa vielä, eikä se ole sitä tehnytkään. Pitkässä juoksussa joukkue kaipaa tukea myös heittopeleistä ja siinä onkin isoin puute toistaiseksi joukkueen hyökkäyksen osalta.

Cowboys on onnistunut pitämään vastustajansa pääasiassa alle 20 pisteessä. Tässäkin ottelussa siihen on hyvät mahdollisuudet, mutta Wilson pitää saada aisoihin. Jaardeilla mitattuna vastustajat ovat päässeet etenemään turhan paljon ja Seattlen kohdalla voi olla kohtalokasta päästää heidät liian lähelle maalialuetta. Mahdollisuudet hyökkäyksen vaimentamiseen on, mutta se tulee vaatimaan onnistumisia joka puolella puolustusta, etenkin etulinjassa.

Cowboysin hyökkäys vastaan Seahawksin puolustus

Dallas muutti hyökkäystaktiikkaansa radikaalisti tähän kauteen. Juoksuhyökkäys ja lyhyet heittopelit ovat nykyään heidän tavaramerkkinsä ja se onkin tuottanut erinomaista tulosta. Nyt vastassa on raudanluja puolustus, jonka murtamiseksi aseet tulee olla viritetty tappiinsa. DeMarco Murray (RB) kantaa huikean vastuun juoksupeleistä ja onkin onnistunut etenemään tasaisesti sekä viemään pallon viidesti maaliviivan yli. Tony Romon (QB) ykköskohteet heittopeleissä ovat Jason Witten (TE) ja Dez Bryant (WR) sekä etenkin maaleillaan kunnostautunut Terrance Williams (WR).

Kova on hyökkäys, mutta niin on vastustajan Seahawksin puolustuskin. Seattlea vastaan on edetty juoksemalla vain reilut 60 jaardia keskimäärin ja se on käsittämättömän kova luku. Nyt vastassa on hyvä etenijäjoukkue ja Seahawks laitetaankin puntariin. Puolustuksen on saatava taas vastustaja etenemään vain muutama jaardi kerrallaan ja siten pakotettua se heittoyrityksiin.

Yhteenveto

Seahawks ja Cowboys ovat molemmat näyttäneet pystyvänsä voittoihin. Molemmilla on selkeitä vahvuuksia molemmissa kenttäpäädyissä ja kyky tiukkojen otteluiden kääntämiseen. Tämä ottelu pelataan Seattlessa, josta vastustajat äärettömän harvoin ovat lähteneet voitto taskussa kotimatkalla. Uskon, että nimenomaan juuri kotiedun verran Seattle on tällä kertaa parempi. Kyseessä on kuitenkin ottelu, jota ei kannata missata.

Otteluveikkaus: Seattle Seahawks - Dallas Cowboys 24 - 21

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.