torstai 16. lokakuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 7 - Patriots vs Jets


AFC East -lohkossa kaikki on vielä auki, mutta torstain ja perjantain välisenä yönä kohtaavat Patriots ja Jets pitävät hallussaan kärki- ja peräpäätä. Patriotsin saldona on 4-2, kun taas Jetsillä vastaavasti 1-5. Tämä ottelu voi tasoittaa lohkon marginaaleja selvästi tai toisaalta se voi näyttää selkeän suunnan molemmille (ylös- tai alaspäin).

Kovin odotuksin kauteen lähteneen Jetsin kausi on ollut vaikea. Sen kehityskäyrä on ollut negatiivinen ensimmäisellä viikolla napatun voiton jälkeen. Viimeisten kahden ottelun saldo on 17-62 ja joukkueen onkin käännettävä suuntansa nousevaksi, jotta sillä säilyy mahdollisuudet päästä kauden tärkeimpiin otteluihin mukaan. Tappio tästä ottelusta ja pudotuspelinahdollisuudet ovat enää teoreettiset.

Patriots puolestaan on onnistunut keräämään voittoja tasaiseen tahtiin. Molemmat kotiottelunsa voittanut joukkue on hävinnyt vain Dolphinsille ja Chiefsille. Kun joukkue on lohkossa, joka ei ole yhtä tasainen kuin lähes kaikki muut, voi se samalla tahdilla varmistaa kärkipaikan jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä. Kun saldona kahdesta viime ottelusta on 80-39, lupaa sekin hyvää tähän otteluun kotiedun lisäksi. Itseasiassa Patriotsilla on edessä kolmen kotiottelun putki, joka harvemmin on haitaksi.

Patriotsin hyökkäys vastaan Jetsin puolustus

Ailahtelevasti kautensa aloittanut Tom Bradyn (QB) johtama hyökkäys oli vakuuttava Buffaloa vastaan sunnuntaina. Samalla tasolla pelatessaan ottelun veturipaikalla pysyy Patriots, kun vastassa on astetta heikompi vastus. Juoksuhyökkäyksistä normaalia isomman vastuun saa Shane Vereen (RB), kun Stevan Ridley (RB) parantelee itseään. Tällä tuskin on isoa merkitystä lopputuloksen kanssa.

Jets on onnistunut pitämään vastustajiensa juoksuhyökkäykset kurissa kohtuullisesti, mutta kaiken kaikkiaan puolustus yksinkertaisesti vuotaa. Kun joukkue häviää keskimäärin yli 10 pistettä ottelu antaen vastustajan tehdä lähemmäs 30 pistettä, ei tappioista voi syytää pelkästään hyökkäystä. Kun Patriots tykkää hyökätä heittämällä, tulee Jetsille vaikeuksia. Heillä on monta pelaajaa, jotka pitäisi pitää kurissa ja siihen rahkeet eivät taida riittää.

Jetsin hyökkäys vastaan Patriotsin hyökkäys

Jetsin hyökkäyksellä on ollut ylitsepääsemättömiä ongelmia etenemisensä kanssa. Hyökkäyspelit tuottavat vain reilut viisi jaardia per peli ja lisäksi linja vuotaa ajoittain, joista saldona on 19 säkitystä. Joukkue kärsii myös pelinrakentajaongelmasta, kun kumpikaan (Geno Smith ja Michael Vick) eivät ole onnistuneet vakuuttamaan valmennusta tai katsojia. Vickin heittotarkkuus on täysin kateissa (40 %), eikä Smithinkään vastaava luku ole kehuttava (57,1 %). Näiden miesten on nostettava tasoaan samalla, kun koko muu joukkue lähtee tukemaan heitä. Ehkä coach Ryan on keksinyt jotain muutaman päivän aikana ja joukkue yllättää, mutta vaikeaa siihen on uskoa näyttöjen perusteella.

Patriotsin puolustuksella, kuten hyökkäyksellä, on ollut omat heikot ottelunsa. Kuitenkin tasaisuutensa vuoksi joukkue on onnistunut pitämään vastustajat pääasiassa kurissa ja maltillisissa pistelukemissa. Tässäkään ottelussa Jetsiä ei saa päästä missään kohtaa vauhtiin. Vaikka naapurin hyökkäyskalusto ei ole liigan parhaimmistoa, on silläkin aseensa, jotka pitää pimentää.

Yhteenveto

Patriots lähtee kotiotteluunsa ehdottomana ennakkosuosikkina. Jetsillä on perustavanlaisia ongelmia, joita tuskin on ehditty korjaamaan muutamassa päivässä. Jets kaipaa ennen kaikkea nyt taukoviikkoa, mutta sitä ei ole vielä luvassa vaan päinvastoin eli torstaiottelu. Voittaja on selvä, mutta kysymys liittyykin enemmän siihen, kuinka isolla erolla voitto tulee.

Otteluveikkaus: New England Patriots - New York Jets 36 - 19

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.