keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 9 - Panthers vs Saints


Jenkeissä eletään vielä kesäaikaa, joten kierroksen avaava ottelu Panthers (3-4-1) vastaan Saints (3-4) pelataan perjantaina aamuyöstä klo 2:25 Suomen aikaa. Joukkueet ovat lähes tasoissa liigan heikoimman lohkon eli NFC Southin kärjessä ja tämän ottelun voittaja jatkaa varmasti piikkipaikalla. Pantherseilla on heikko putki meneillään, kun takana on kaksi tappiota ja yksi tasapeli. Saints puolestaan voitti viime viikolla komeasti Packersin ja sitä edeltävistä kahdesta ottelusta nappasi voiton Buccaneersista ja kärsi kirvelevän yhden pisteen tappion Lionsille.

Ennakkoasetelmat otteluun eivät voisi enää olla mehukkaammat. Kummallakaan joukkueelle ei näyttäisi olevan loukkaantumishuolia (jos vielä Saintsin Pierre Thomas saadaan pelikuntoon), joten he pääsevät käytännössä ykkösmiehistöillään otteluun. Panokset ovat korkealla ja kun kaksi hyvin eri vahvuuksilla pelaavaa joukkuetta päästetään vauhtiin, tuloksena voi olla millaiset lukemat tahansa. Saintsin ehdoton vahvuus on hyökkäys, kun taas Panthersin osalta puolustus näyttelee usein isointa roolia.

Panthersin hyökkäys vastaan Saintsin puolustus

Panthersin juoksuhyökkäys on yskähdellyt pahasti. Ilman Cam Newtonin (QB) käsittämätöntä nopeutta he eivät olisi tähänkään mennessä juosseet yli 100 jaardia yhdessäkään ottelussa. Newton on juoksujensa ohella rakennellut myös heittopeliä, mutta sitä hieman heikommalla tasolla. Heittokuviot näyttävät toimivan tehokkaimmin Greg Olsenin (TE) kanssa ja sitä comboa tulisi pyrkiä viljelemään jatkossakin. Joukkueelta on turha lähteä toivomaan maali-iloittelua, sillä niitä nähdään otteluissa vain harvakseltaan. Saintsia vastaan joukkue päässee käyttämään paremmin laitahyökkääjäarsenaaliaan ja tekemään sillä tuhoja totuttua paremmin.

New Orleans heittopuolustus on vuotanut pahasti, kun vastustajat ovat onnistuneet etenemään yli 8 jaardin keskiarvolla heitä vastaan. Maalejakin tulee jatkuvasti liikaa ja jos unohdetaan viime kierroksen ottelu Packersin vastaan, puolustus päästää vastustajansa liian helposti maalin makuun. Nyt joukkueen on otettava opiksi viime ottelusta ja jatkettava sillä tiellä. He onnistuivat pitämään Packersin alle normaalien keskiarvojen ja osoittaen samalla, että puolustusta ei vielä kannata lähteä lynkkaamaan. Samanlaisia otteita odotetaan tälläkin kertaa.

Saintsin hyökkäys vastaan Panthersin puolustus

Saints on hyökännyt koko kauden uskottavasti ja onnistunut takomaan pisteitä taululle yli 28 pisteen keskiarvolla. Kuitenkin suurin osa heidän otteluistaan on ratkennut viime hetkillä ja siten myös pienillä marginaaleilla. Tässäkin ottelussa joukkueelta kaivataan isoja pistemääriä, jotta he säilyttävät saumansa voittoon. Vastassa on tasokas puolustus, joten helppoa se ei tule olemaan. Drew Brees (QB) on löytänyt joukkuekaverinsa hyvin lähes 70 % heittotarkkuudella. Hyökkäyksiin osallistetaan miehiä laajalla rintamalla ja se on tehnyt Saintsin puolustumisen vaikeaksi.

Carolinan puolustus on ollut avainasemassa niissä otteluissa, joissa voittoja on onnistuttu keräämään. Tällä hetkellä ei voida kuitenkaan puhua huippupuolustuksesta, mutta jotain osoittaa sekin, että joukkue piti Seahawksin reilussa 10 pisteessä viime viikolla. Saints kaipaa puolustustaan ja parhaimmillaan se takaakin joukkueelle voiton tässä ottelussa. Sen on kuitenkin pystyttävä pysäyttämään Brees ja sitä kautta Saintsin hyökkäysten rakentelu.

Yhteenveto

Vaikka Saints osoittikin viime viikolla pystyvänsä voittamaan kovia joukkueita ja vieläpä isolla erolla, vielä on liian aikaista nostaa heitä takaisin mestarisuosikkien kastiin. Joukkueen kokonaispelaaminen ei ole alkukaudella herättänyt kunnioitusta ja he ovat usein olleet vaikeuksissa. Myöskään Panthers ei vakuuta katselijoitaan. He tekevät liikaa virheitä, eikä niihin ole varaa. Saints on ollut heikko vieraissa ja siinä on myös yksi syy, jonka vuoksi uskon Panthersin kääntävän ottelun voitoksi.

Otteluveikkaus: Carolina Panthers - New Orleans Saints 26 - 23

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.