sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Otteluennakko: Viikko 6 - Bills vs Patriots


Kolmella voitolla ja kahdella tappiolla olevat Buffalo Bills ja New England Patriots ottavat toisistaan mittaa sunnuntaina. Joukkueet tulevat molemmat AFC Eastistä ja pitävät yhdessä kärkipaikkaa ennen niskaan hengittävää Miami Dolphinsiä (2-2). Patriotseilla on kaksi ristiriitaista ottelua takana. Ensimmäisessä tuli iso tappio (14-41) Chiefsiä vastaan ja jälkimmäisessä reilu voitto Bengalsista (43-17). Tasaisuutta kaivataan siis jatkossa lisää. Bills puolestaan ei ole pisteillä juhlinut, mutta on onnistunut kääntämään tiukkoja otteluita voitokseen, joista viimeisimmän uskomattomalla nousulla puoliajan 3-14-tilanteesta voittoon (17-14) viime metreillä Lionsista.

Billsin hyökkäys vastaan Patriotsin puolustus

Billsin Kyle Orton (QB) otti ison roolin viime viikolla Lionsia vastaan, vaikka mies on aloittanut edellisten neljän kauden aikana vain yhdeksän kertaa. Jos meno jatkuu, saatetaan miehen varaan antaa pelinrakentelu jatkossakin. Joukkueen hyökkäys ei ole ollut kovinkaan laadukas ja se on jäänyt pääosin alle 20 pisteeseen. Nyt joukkueen on iskettävä vastustajan heikkouksiin ja saatava myös juoksupelinsä vauhtiin.

Patriotsin puolustus on vuotanut vuorotellen heitto- ja juoksuhyökkäyksissä, mutta toisaalta se on ollut rautaa, kun sitä on tarvittu. Vastustajan hyökkäys ei kuulu liigan tasokkaimpiin ja puolustukselle annetaankin mahdollisuus hiljentää kotiyleisö täysin. Jos puolustus päästää Ortonin rakentamaan peliä mielensä mukaan, tulee illasta hikinen Patriotsin puolustukselle.

Patriotsin hyökkäys vastaan Billsin puolustus

Patriotsin Tom Brady (QB) sai vihdoin viime viikolla koneensa käyntiin. Bradyllä on tukenaan nimekäs joukko, mutta jostain syystä hyökkäys ei vain kulje totutulla tavalla ottelusta toiseen. Bengalsia vastaan kaikki napsahti kohdalleen ja tuloksena oli 43 pistettä. Rob Gronkowski (TE) on joukkueelle kaikki kaikessa. Suurella koollaan ja atleettisuudellaan, mies tekee käsittämätöntä jälkeä päivästä toiseen. Patriotsin heittopelin onkin toimittava, sillä juoksupuolella vastassa on liigan parhaimmistoon kuuluva juoksupuolustus.

Buffalo on loistanut juoksupuolustuksellaan koko alkukauden. Vastaavasti heittopuolustuksessa joukkue on joutunut antamaan tasoitusta, sillä takakenttä ei ole vielä samassa iskussa kuin etulinjan miehet. Bradyä vastaan arvoonsa nousee Marcell Dareus (DT), jolla on jo viisi säkitystä tilastoituna. Billsin puolustus tulee ratkaisemaan ottelun, sillä vastustajaa ei saa päästää vauhtiin tai juna menee vauhdilla ohi.

Yhteenveto

Paperilla Patriots voittaisi ottelun selvänumeroisesti, mutta pelit ratkaistaan kentällä. Siitä syystä Billsillä on kaikki mahdollisuudet viedä voitto Kyle Ortonin ja kovan puolustuksensa kautta. Itse luotan tällä kertaa enemmän Billsin ilmeeseen kuin Patriotsin ailahtelevaisuuteen ja siitä syystä uskon Billsin vievän voiton loppuun asti jännässä ottelussa.

Otteluveikkaus: Buffalo Bills - New England Patriots 21 - 17

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.