maanantai 6. lokakuuta 2014

Peyton Manning heitti 500. touchdowninsa

Sunnuntain viimeisellä tunnilla tehtiin historiaa, kun Peyton Manning (Denver Broncos) heitti kautta aikain toisena pelinrakentajana 500 maalia täyteen. Tätä rajapyykkiä ei tarvinnut odottaa ottelussa kuin hetki, kun Manningin joukot rynnivät ensimmäisellä yrityksellä päätyyn asti. Toisaalta saavutus vei 16 kautta ja 244 ottelua. Tilaston ykkönen eli Brett Favre tarvitsi vastaavaan saavutukseen 293 ottelua. Manning jahtaa myös tilaston kärkipaikkaa ja tulee saavuttamaan sen vielä tällä kaudella, ehkä jo tässä kuussa, kunhan pysyy terveenä (Favre 508, Manning 503).

Käsittämättömät tilastot

Saavutukseen saa perspektiiviä, kun vertaa sitä esimerkiksi Cleveland Brownsin alkutaipaleeseen. Browns tarvitsi joukkueena 31 kautta ja 36 eri pelinrakentaa ennen kuin 500 tuli täyteen. Miehen paineensietokyvystä kertoo myös käsittämätön tilasto, joka kertoo, että Manning on heittänyt 197 maalia otteluissa, jotka ovat päättyneet alle 8 pisteen erolla, maalin. Yli 14 pisteen erolla päättyneissä otteluista hän on puolestaan onnistunut 199 kertaa maalin teossa.

Ei voi kuin ihmetellä 38-vuotiaan Manning tasoa nyt ja kahtena edellisenä kautena. Miehen ei uskottu muutama vuosi sitten enää pystyvän palaamaan takaisin kentälle, mutta sen sijaan hän on rikkonut lähes kaikki mahdolliset tilastot viime vuosina keräten mm. 104 maalia reilussa kahdessa kaudessa.

Täytyy onnitella herraa, jos sattuu tulemaan kadulla vastaan...


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.