sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 8 - Steelers vs Colts


Viiden voiton putkessa oleva Colts (5-2) saapuu Steelersin (4-3) vieraaksi sunnuntai-iltapelissä. Colts aloitti kautensa surkeasti, kun se hävisi kaikki pre-seasonin ottelunsa ja lisäksi kaksi ensimmäistä runkosarjan koitostaan. Sen jälkeen joukkue onkin edennyt voitosta toiseen murskaten viime viikolla Bengalsin 27-0. 

Steelersin otteet ovat ailahdelleet ottelusta toiseen. Joukkue on voittanut joka toisen ottelunsa, joten viimeviikkoisen Texans-voiton jälkeen vuorossa olisi tilastollisesti tappio. Onnistuuko joukkue murtamaan putkensa?

Steelersin hyökkäys vastaan Coltsin puolustus

Vaikka Steelersin hyökkäys ei onnistunut keräämään pisteitä toivottuun malliin, on se kuitenkin edennyt vakuuttavasti otteluissaan. Joukkue pystyy sekä juoksu- että heittopeleihin tasapuolisesti ja luokin hyvää uhkaa vastustajan puolustukselle. Hyökkäyslinja lienee joukkueen isoimpia ongelmia hyökkäyspäässä. Ben Roethlisberger (QB) on säkitetty käsittämättömät 20 kertaa jo tällä kaudella, joka tekee lähes kolme ottelua kohti. Joukkueella on kaksi hyvää juoksiaa LeGarrette Blount (RB) ja Le'Veon Bell (RB), jotka ovat molemmat edenneet vakuttavasti viiden jaardin keskiarvolla. Lisäksi Bell on ollut hyvä kohde myös heittopeleissä. Heittopelissä joukkueen tehoista vastaa Antonio Brown, jonka toimesta suurin osa maaleistakin on tehty.

Coltsin puolustus on ollut hyvässä iskussa. Se on onnistunut säkittämään vastustajan pelinrakentajan jo 21 kertaa ja tulee lisäämään tuota saldoa tässä ottelussa jo lähemmäs 25:ttä. Miinuspuoleksi voidaan sanoa, että noin puolet vastustajien maaleista on tullut juoksupeleillä, joten sen osalta joukkueella on vielä parannettavaa. Koska Steelersillä non laadukas hyökkäys, joka on tottunut etenemään isoja jaardeja, saa puolustus tehdä hyvän työn pitääkseen vastustajansa pois maalialueelta.

Coltsin hyökkäys vastaan Steelersin puolustus

Coltsin hyökkäys hallitsee liigaa jaardeissa ja pisteissä mitattuna. Se luokin jatkuvasti vaarallisia tilanteita ja pystyy lisäksi päättämään ne positiivisesti. Joukkueen vaarallisuudesta kertoo myös kolmansien yritysten onnistumisprosentti, joka on huikea 44 %. Lisäksi joukkue on onnistunut tekemään maaleja jo 25, joista luonnollisesti suurin osa heittämällä, joka on joukkueen selkeä ykkösase. Kaksikko Andrew Luck (QB) ja T.Y. Hilton (WR) tekevät tuhojaan ottelusta toiseen.

Steelersin puolustuksella on vielä petrattavaa, kun se on päästänyt tähän asti vastustajansa etenemään turhan helposti. Coltsin tasoista vastustajaa vastaan heidän on onnistuttava selkeästi paremmin. Etenkin heittopuolustuksen on toimittava Coltsia vastaan tai muuten on kylmä kyyti tiedossa.

Yhteenveto

Molemmilla joukkueilla on loistavat hyökkäykset, mutta tähän mennessä ainoastaan Colts on onnistunut hyödyntämään sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Koska hyökkäykset ovat näin hyviä, tullaan ottelu ratkaisemaan puolustuspuolella. Uskon viime kädessä enemmän Coltsin näyttöihin ja siitä syystä voitto menisi minun puolestani vierasjoukkueelle. Odotan joka tapauksessa tasaista matsia.

Otteluveikkaus: Pittsburgh Steelers - Indianapolis Colts 23 - 26

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.