sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 7 - Broncos vs 49ers


Maanantaina aamuyöstä kohtaavat Denver Broncos (4-1) ja San Francisco 49ers (4-2). Molemmat ovat pienessä voittoputkessa, 49ers kolmen ja Broncos kahden ottelun. Kumpikin joukkueista kärkkyy nousua lohkon kärkeen, josta heidät erottaa vain hyvin pieni marginaali. Ottelu on siis tärkeä molemmille ja tullee näkymään myös otteissa.

Broncosin hyökkäys vastaan 49ersin puolustus

Denverin hyökkäys ei ole vielä aivan samalla tasolla kuin viime kaudella, mutta on kuitenkin onnistunut kiitettävästi. Etenkin heittohyökkäys on ollut myrkkyä vastustajille. Peyton Manningilla (QB) on kasassa jo 15 touchdownia ja vain kolme heittokatkoa. Broncos on edennyt alle 100 jaardia juoksupeleillä lähes joka ottelussa. Viime viikolla Jetsiä vastaan 100 meni rikki, muttei silloinkaan paljon (138). Voidaan siis sanoa, että joukkue on täysin heittopelinsä varassa, joka sopii Manningille, mutta helpottaa osaltaan vastustajan puolustuspelaamista.

San Franciscon on ollut iskussa etenkin viime otteluissa ja se lähestyykin liigan kärkeä päästetyissä jaardeissa. Puolustus joutuukin nyt pahimpaan mahdolliseen testiin, kun vastaan asettuu Manningin johtama superhyökkäys. Joukkueen on löydettävä aseet murtaa hyökkäyslinja ja pitää laitahyökkääjät aisoissa. Nykytaso saattaa riittää siihen, mutta virheisiin ei todellakaan ole varaa.

49ersin hyökkäys vastaan Broncosin puolustus

49ersin hyökkäys ei ole loistanut, mutta on ollut riittävän hyvä napatakseen riittävästi voittoja. Colin Kaepernick (QB) on onnistunut maalinteossa kymmenesti ja heittojen osumatarkkuus pyörii 65 % paikkeilla. Heittopelissä riittää vielä parannettavaa, muttei myöskään juoksupelit ole kulkeneet halutulla tavalla. Frank Gore (RB) kantaa päävastuun juoksuista Kaepernickin säestäessä ajoittain. Jaardeja kaivataan kuitenkin lisää. Hyökkäys on riittävän hyvä voittaakseen otteluja jatkossakin, mutta Broncosin kaltaista puolustusta vastaan, olisi syytä nostaa hieman taas tasoa.

Broncosin puolustus on ollut liigan parhaimmistoa. Joukkue löytyy kokonaisjaardeilla mitattuna sijalta 4 (318,2 jaardia) ja juoksupuolustuksen osalta sijalta 4 (76,8). Vaikka joukkue tunnetaan ennen kaikkea upeasta hyökkäyksestää, ei puolustuksella ole mitään hävettävää ja se usein unohdetaan joukkueesta kirjoitettaessa. Joukkueen 15 säkityksestä isoimman saaliin on kerännyt DeMarcus Ware (4), joka tulee antamaan painetta Kaepernickille tässäkin ottelussa.

Yhteenveto

Kaksi hyvää joukkuetta ottavat mittaa toisistaan. Molemmat ovat menossa tämän hetkisen tilanteen perusteella pudotuspeleihin, mutta tämän ottelun jälkeen toisella matka mutkistaa hieman. Näen Broncosin olevan paremmassa vireessä kuin 49ers ja siitä syystä uskon, että he tulevat viemään voiton. Uskoisin kuitenkin, että loistavien puolustusten vuoksi pisteet jäävät suhteellisen alhaisiksi.

Otteluveikkaus: Denver Broncos - San Francisco 49ers 24 - 13

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.