torstai 9. lokakuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 6 - Texans vs Colts


Viikon 6 käynnistää AFC Southin "paikalliskamppailu" Houston Texans (3-2) vastaan Indianapolis Colts (3-2). Texansilla on kaksi kotivoittoa alla, kun taas Coltsilla on kolmen voiton putki päällä. Houston kärsi viime viikolla kirvelevän jatkoaikatappion Cowboysille, kun joukkueen hyökkäys tuntui olevan yksin Arian Fosterin (RB) käsissä. Coltsilla asiat näyttävän olevan hyvin ja juna menee kovaa vauhtia eteenpäin. Kahden kirvelevän tappion jälkeen joukkue on ollut iskussa, eikä ole antanut vastustajilleen viimeisillä kolmella kierroksella mahdollisuuksia voittoon.

Texansin hyökkäys vastaan Coltsin puolustus

Texansin hyökkäys ei ole kunnossa. Ongelmia löytyy eri puolilta kenttää, mutta isoimman tasonnoston tarvitsisi Ryan Fitzpatrick (QB), joka tekee ottelusta toiseen paljon huonoja ratkaisuja. Joukkueen onneksi Arian Foster paikkaa muun hyökkäyksen puutteita ja on pystynyt omilla juoksuillaan pitämään joukkueen mukana otteluissa. Tosin hänenkin tasonsa on ailahdellut ottelusta toiseen. Coltsin puolustus on onnistunut häiritsemään vastustajiensa heittopeliä hyvin ja Texansin onkin löydettävä keinot murtaa puolustus.

Coltsin puolustus oli Ravensia vastaan viime kierroksella vahva. Ravensin kolmansien yritysten onnistuminen jäi todella vaisuksi (1-11) ja he onnistuivat sekä säkittämään että katkaisemaan syöttöjä urakalla. Kun joukkueen hyökkäys on nykyisessä iskussa, hieman heikompikin puolustus riittää joukkueelle, mutta tällä hetkellä puolustus on isukssa.

Coltsin hyökkäys vastaan Texansin puolustus

Andrew Luck (QB) on löytänyt hyvän vireen ja se näkyy koko hyökkäyksessä. Joukkue johtaa liigaa pisteissä ja heittojaardeissa sekä on toisena kokonaisjaardeissa. Nyt vastassa on J.J. Watt (OLB) ja muu Texansin vaarallinen puolustus. Hyökkäyslinjalla on täysi työ pitää Watt & co kurissa ja siinä piileekin ottelun avain. Jos linja pitää ja Luck saa jatkaa heittotyöskentelyään totuttuun tapaan, menee Colts menojaan. Hilton-Wayne-Allen-Richardson-Bradshow-akseli on vahva ja kuka tahansa miehistä pystyy tekemään tärkeät ratkaisut kentällä.

J.J. Watt on palannut tasolleen ja se on mahdollistanut koko Texansin puolustuksen tason nousun. Mies luo niin isoa uhkaa sekä säkitysten että heitonhäirinnän osalta, että vastustajan on pakko uhrata monissa tilanteissa kaksi tai kolme linjamiestä estämään häntä. Lisäksi Watt on tällä kaudella päässyt välillä myös hyökkäyksen tueksi etenkin, kun ollaan lähellä maalia. Muu puolustus tukee hyvin ja pistääkin Coltsin hyökkääjät töihin.

Yhteenveto

Lähtökohtaisesti ottelussa on vain yksi suosikki ja se on vierasjoukkue Colts. Coltsin hyökkäys peittoaa vertailussa Texansin vastaavan mennen tullen ja kun puolustuspuolella puntit ovat lähempänä tasatulosta, uskallan veikata Coltsille isohkoa voittoa. Edellisten otteluiden perusteella en näe Texansilla mahdollisuuksia hyvistä puolustusnäytöistä huolimatta.

Otteluveikkaus: Houston Texans - Indianapolis Colts 17 - 30

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.