sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 8 - Patriots vs Bears


Poikkeukselliseen aikaan sunnuntaina (klo 19) starttaa ottelu Patriotsin (5-2) ja Bearsin (3-4) välillä. Tuntia aikaisempi aloitusaika johtuu talviaikaan siirtymisestä eri tahdissa Euroopassa ja USA:ssa. Molemmilla joukkueille on omat panoksensa ottelussa. Patriots pääsisi voitollaan kasvattamaan johtoaan AFC Eastin kärjessä ja Bears puolestaan pitäisi voitollaan itsensä mukana pudotuspelitaistossa Packersin ja Lionsin takana.

Patriotsilla on täydellinen kotisaldo tällä kaudella ja sillä on myös kolmen ottelun voittoputki meneillän. Loistavat lähtökohdat siis otteluun. Tiukka kahden pisteen voitto viime kierroksella Jetsistä on varmasti hyvässä muistissa ja fiiliksen turvin joukkue lähteekin ennakkosuosikkina otteluun.

Bearsin kausi on ollut vaihteleva. Välillä on nähty kovia voittoja ja hyviä otteita, mutta toisissa otteluissa joukkue jää vastustajansa jalkoihin. Viime viikolla Dolphinsia vastaan jäi pahasti alakynteen eikä löytänyt aseita, joilla olisi vielä noussut taistelemaan voitosta.

Patriotsin hyökkäys vastaan Bearsin puolustus

New England on parantanut hyökkäystään koko kauden ajan. Vaikka tilastoilla mitattuna joukkue pysyttelee sarjan peräpäässä, on tulos ollut lupaavaa. Tuloksena on ollut vähintään 27 pistettä viimeisessä kolmessa ottelussa. Tom Brady (QB) on joutunut tekemään normaalia enemmän töitä linjan takana, kun puolustus on päässyt rynnimään toistuvasti linjan läpi. Tuloksena tähän mennessä on ollut 13 säkitystä, joka ei vielä ole katastrofi, muttei myöskään edistä hyökkäystä. Hyökkäyskaluston nimilistaa katsellessa menee joka kerta kylmiä väreitä pitkin raajoja. Listalta löytyy nimiä, kuten Rob Gronkowski (TE) ja Shane Vereen (RB) vain muutaman mainitakseni ja joukkueen etuna onkin laajamittaiset hyökkäykset, joskin ratkaisupelit pyritään yleensä saamaan Gronkowskin käsiin. Joukkue on siten hyvin haavoittuvainen, jos Fortelta saadaan imettyä pelihalut pois. 

Bearsin puolustus laadukkaista pelureista, kuten Kyle Fuller (CB) ja Willie Young (DE). Fuller on napannut tärkeitä syötönkatkoja ja pitänyt vastustajien heittopeliä kurissa. Young puolestaan säkityänyt vastustajan pelinrakentajan jo seitsemästi. Molempien otteita kaivataan kipeästi Bradyå ja hänen armeijaansa vastaan. Isoin kysymys lienee, miten Bears saa pidettyä järkälemäisen Gronkowskin kurissa. 

Bearsin hyökkäys vastaan Patriotsin puolustus

Vearsin hyökkäyspeli nousee ja romahtaa Jay Cutlerin (QB) ja Matt Forten (RB) vanavedessä. Parivaljakkoa voidaan pitää yhtenä parhaista, ellei jopa parhaana parivaljakkona liigassa. Toki joukkueella on muitakin avainpelaajia, fakta on, että Forte on osallisena yli puolissa hyökkäyspeleistä. 

Patriotsin puolustus on saanut hyvän vireen päälle etulinjassaan. He tulevat haastamaan hyökkäyslinjan tosissaan ja Cutler saattaakin löytää itsenä vähintään pari-kolme kertaa nurmen pinnasta säkityksen jälkeen. Joukkue ei joka tapauksessa saa päästää Bearsia vauhtiin vaan päinvastoin sen tulee pakottaa vastustajan hyökkäys mahdollisimman pian takaisin vaihtopenkille.

Yhteenveto

Kahden hyvän joukkueen, joista molemmilla on hyvät mahdollisuudet edetä pitkälle vuodenvaihteen jälkeen, kohdatessa, luvassa on tasokas ottelu. Patriotsin viimeaikaiset otteet ovat vakuuttaneet monet ja joukkue onkin matkalla kuumimpien joukkueiden joukkoon. Nimenomaan nykyisen flow'n pohjalta uskallan sanoa, että Patriots tulee menemään menojaan ja maaleja nähdään enemmänkin. 

Otteluveikkaus: New England Patriots - Chicago Bears 33 - 24

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.