sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 5 - Redskins vs Seahawks


5. kierroksen päättää ennakolta jopa turhankin selkeä ottelu Washington Redskinsin (1-3) ja Seattle Seahawksin (2-1) välillä. Seattlen heikkous on jo jonkin aikaa ollut vierasottelut. Joukkue hallitsee kotiotteluitaan miten tahtoo, mutta vieraissa meno ei ole läheskään yhtä vakuuttavaa. Tämä yksityiskohta tuoneekin tähän otteluun lisää mielenkiintoa.

Redskinsin hyökkäys vastaan Seahawksin puolustus

Redskins on edennyt jo kolme edellistä ottelua kakkos-QB:nsä, Kirk Cousinsin johdolla. Tästä ei ole ollut näkyvää haittaa joukkueelle, vaan enemmänkin päinvastoin. Joukkue on edennyt huikeat jaardit joka ottelussa. Joukkueen etu on ollut sen hyökkäyksen monipuolisuus, kun heittohyökkäys on saanut tarvittavia apuja juoksuhyökkäyksistä. Lisäksi joukkueen leveydestä kertoo sekin, että touchdowneja on jo 9 eri pelaajalla, vaikka kausi on vasta alkupuoliskolla.

Seahawksin puolustus on ehkä liigan kovamaineisin, mutta tällä kaudella se on päästänyt vastustajansa vielä turhan helpolla. Etenkin heittopuolustuksesta löytyy vielä aukkoja, jotka täytyy saada paremmin tukittua. Jos se osa-alue toimii Redskinsiä vastaan, on peli sillä selvä. Hyvä taisto kuitenkin luvassa tässä "parissa".

Seahawksin hyökkäys vastaan Redskinsin puolustus

Seattlen vahvuus hyökkäyspäässä on ennen kaikkea monipuolisissa juoksupeleissä. Niistä tärkeimmän vastuun kantaa viime kädessä Russell Wilson (QB) pelinrakentelun ohessa. Toisaalta Marshawn Lynchiä (RB) ei pidä väheksyä yhtään, koska kyseessä lienee tämän hetken paras pelaaja omalla paikallaan. Lynchillä onkin jo kolme juoksumaalia ja kaksi koppimaalia kasassa. Kuitenkin Wilsonin hyvin ajoitetut juoksut ovat jotain, mihin yhdenkään joukkueen puolustus ei tunnu osaavan varautua.

Washingtonin Ryan Kerriganilla (OLB) on jo viisi säkitystä kasassa, joista tosin neljä tuli Jaguarsin murskajaisissa. Vastaavaa otetta tarvitaan Wilsonia vastaan. Viime viikolla puolustus onnistui pimentämään Giantsin hyökkäyksen rakentelun hyvällä yhteispelillä ja näytti siinäkin ottelussa, että puolustus on liigan kärkitasoa onnistuessaan. Olisikohan tämä ottelu sopiva paikka onnistua taas?

Yhteenveto

Seahawks lähtee ehdottomana ennakkosuosikkina otteluun, vaikka kyse onkin vierasmatsista. Redskins kuitenkin omaa mahdollisuutensa hyvän puolustuksen ja erinomaiesti etenevän hyökkäyksensä turvin. Toivoisin jopa veikkaukseni menevän pieleen ja voiton jäävän Washingtoniin, mutta eiköhän Seahawks klaaraa ottelun.

Otteluveikkaus: Washington Redskins - Seattle Seahawks 21 - 28

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.