sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 7 - Colts vs Bengals


Sunnuntaina kohtaavat kaksi kärkipään joukkuetta, kun Colts (4-2) saa vieraakseen Bengalsin (3-1-1). Molemmat johtavat omaa lohkoaan, mutta kummankin takana on useampia joukkueita hengittämässä niskaan.

Colts hävisi kauden kaksi ensimmäistä otteluaan (Broncosille ja Eaglesille), mutta sen jälkeen he ovat keränneet pelkkiä voittoja. Bengals on puolestaan huilikierroksensa jälkeen hävinnyt kertaalleen ja toisessa ottelussa taistelivat tasapelin Panthersia vastaan. Heillä käyrä on lievästi laskeva, mutta viime ottelun taistelutahto lupaa hyvää tulevaan.

Coltsin hyökkäys vastaan Bengalsin puolustus

Coltsin hyökkäys johtaa liigaa tehdyissä pisteissä, kokonaisjaardeissa ja heittojaardeissa. Joukkueen eduksi on myös nostettava pallonhallinta. He ovat pitäneet palloa keskimäärin yli 36 minuuttia otteluista. Joukkueen hyökkäyksellä ei ole paljoa heikkouksia, mutta niistä mainittakoon osittain linjapeli, koska vastustaja on onnistunut säkittämään Andrew Luckin (QB) 9 kertaa. Tästä huolimatta Luck on jo kerännyt 17 touchdownia tähän mennessä ja johtaa heittotilastoa jaardeilla mitattuna. Juoksuhyökkäys on toiminut vaihtelevasti ja joukkue on hakenut erilaisia koostumuksia ja kuvioita sille puolelle pitkin kautta.

Bengalsin puolustuksen tärkein yksittäinen lenkki on Reggie Nelson (FS). Häntä tarvitaan myös tässä ottelussa, kun Colts pommittaa heittopeliään koko illan ajan. Nelsonilta odotetaan muutamaa säkitystä sekä isoa määrää tärkeitä taklauksia. Koska vastustajan hyökkäyslinja ei ole vakuuttanut, on siinä tärkeä paikka, johon tulee iskeä.

Bengalsin hyökkäys vastaan Coltsin puolustus

Bengalsin hyökkäys toimii kuin VR:n juna. Pääasiassa se puskee eteenpäin tasaisen varmasti keräten hyvin jaardeja etenkin heittämällä, mutta myös juoksemalla. Toisaalta välillä vaikuttaa kuin radalle olisi tullut lehtiä ja juna joutuisi hidastamaan tahtiaan. Silloin joukkueen pelistä ei tunnu tulevan mitään. Andy Dalton (QB) on heittänyt kahdessa edellisessä ottelussaan kaksi touchdownia, joten suunta hänen osalta on ylöspäin. Daltonin ohella tärkeimmät yksittäiset pelaajat ovat A.J. Green (WR) ja Giovani Bernard (RB). Tämän kolmikon mukana joukkue nousee tai romahtaa.

Coltsin puolustus on onnistunut hyvin etenkin kolmansilla (19/64) ja neljänsillä (1/4) yrityksillä. Lisäksi he ovat säkittäneet vastustajan pelinrakentajan jo 17 kertaa. Heikkoutena heillä on juoksupelien puolustaminen, joiden kautta vaarallisimmat tilanteet ovat pääasiassa tulleet. Bernardin sekä myös Daltonin juoksut tulee huomioida, mutta ennen kaikkea heidän on jatkettava yhtä vakuuttavaa kokonaispuolustusta kuin tähänkin asti.

Yhteenveto

Colts on loistavassa vireessä ja heitä on äärettömän vaikeaa pysäyttää. Bengals puolestaan on pelannut hienosti ja tasapeli viime kierroksella tuli uskomattoman taistelun jälkeen. Luck ja T.Y. Hilton (WR) ovat vakuuttava pari, jota Bengals lähtee hiljentämään. Riittävätkö rahkeet siihen vai meneekö Colts menojaan? Uskoisin Coltsin paukuttavan isot lukemat, mutta toisaalta Bengals pysyy iskuetäisyydellä loppuun asti. Hieno peli on joka tapauksessa tulossa. Suosittelen katsomaan.

Otteluveikkaus: Indianapolis Colts - Cincinnati Bengals 33 - 27

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.