torstai 2. lokakuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 5 - Packers vs Vikings


Ja taas mennään. Viidennen viikon starttaa NFC North -lohkon taistelupari. Lohko on yksi liigan tasaisimmista, kun Lionsilla on kolme voittoa ja muilla kaksi. Kotijoukkue Packers lähtee otteluun huikea voitto Chicago Bearsista taskussaan. Joukkueen QB (Aaron Rodgers) valittiin viime viikon NFC-divisioonan parhaaksi hyökkääjäksi, eikä syyttä. Käsittämätön ottelu kaiken kaikkiaan, joka antaa paljon lupauksia loppukauteen. Vikigsillä ei ole sen huonommat lähtökohdat, kun se voitti hieman jopa yllättäen Falconsin viime viikolla maalijuhliin (41-28) päättyneessä ottelussa. Ottelusta ei puutu panoksia ja molemmat starttaavat hienossa nousukiidossa. Voiko parempia lähtökohtia torstain ainoaan matsiin ollakaan?

Packersin hyökkäys vastaan Vikingsin puolustus

Packersillä on ehkä tämän hetken paras hyökkäystrio Rodgers-Lacy-Nelson. Parhaimmillaan kolmikko on täysin pysäyttämätön eikä puolustuksella yksinkertaisesti ole aseita pysäyttämään heitä. Tuntuu kuin Rodgers (QB) ja Nelson (WR) lukisivat toistensa ajatuksia. Toisaalta huonoimmillaan Packersin hyökkäys näyttää enemmänkin yliopistojoukkueelta, kun se sortuu alokasmaisiin virheisiin. Tilastollisesti hyökkäys on liigan heikoimmalla puoliskolla, joten petrattavaa on vielä. Jos joukkue jatkaa siitä, mihin se Chicagossa jäi, on Vikings pelkkä vastaantulija.

Minnesotan puolustus on ollut haavoittuvainen ja ensimmäistä otteluaan lukuunottamatta vastustaja on tehnyt 20 tai enemmän pisteitä. He ovat kuitenkin onnistuneet pitämään juoksuhyökkäykset aisoissa, mutta toisaalta heittopuolustus on välillä vuotanut pahastikin. Anthony Barr (OLB) on pelaaja, joka tulee haastamaan Rodgersin koko ottelun ajan. Jos hän onnistuu murtamaan hyökkäyslinjan ja siten häiritsemään Packersin heittopeliä, antaa hän koko puolustukselle avaimet voittoon.

Vikingsin hyökkäys vastaan Packersin puolustus

Viikon isoin kysymys on ollut Vikignsin aloittava QB. Kaikki merkit viittaavat siihen, että tulokas Teddy Bridgewater aloittaa ottelun pikku vammastaan huolimatta. Joukkueen kannalta se lienee parempi ratkaisu kuin epävarma Christian Ponder. Joukkueen ehdoton vahvuus on juoksupelissä, jossa se on edennyt lähes 6 jaardia per yritys. Joukkueella on Adrian Petersonin (RB) lisäksi kaksi muutakin juoksijaa, jotka ovat tehneet hyvää jälkeä. Itse asiassa Peterson on jäämässä tätä vauhtia kaksikon jalkoihin, joka on joukkueen kannalta pelkästään hyvä asia. Heittopeli ei ole samassa iskussa ja sitä tullaan tarvitsemaan, jos joukkue mielii voittoon.

Green Bayn puolustus ei ole vieläkään päässyt sille tasolle, mille sen paperilla pitäisi pystyä. Bearsin vastaan se päästi vastustajan etenemään käsittämättömän paljon. Vastaavilla jaardeilla tulee kylmää kyytiä monia joukkueita vastaan. Puolustuksen kunniaksi täytyy sanoa, että se onnistui omilla otteillaan kuitenkin kääntämään monta tilannetta Packersin eduksi red zonella ja keskialueella. Vikingsiä vastaan puolustuksen vastuulla on taas paljon on vastustajan pelinrakentajana kuka tahansa. Minnesota on edennyt hyvin juoksemalla ja se on puolestaan ollut arka paikka Packersin puolustukselle. Sen lisäksi, että QB on ahdistettava yhtä vaikeisiin ratkaisuihin kuin viime ottelussa, täytyy joukkueen pitää juoksut kurissa. Tulokaspuolustaja Ha Ha Clinton-Dix (FS) on ollut alkukaudesta näkyvässä roolissa ja häntä tarvitaan tappamaan Vikingsin heittoyritykset.

Yhteenveto

Äärettömän vaikea arvioida, miten ottelu tulee etenemään. Molemmilla on täydelliset avaimet voittoon ja vieläpä komealla tavalla. Kotijoukkue Packers saa kotietunsa lisäksi isomman hyödyn viime viikolta, kun se nöyryytti Bearsia. Karrikoidusti ottelu ratkaistaan akselilla Packersin heittohyökkäys vastaan Vikingsin juoksuhyökkäys. Pistän kolikkoni likoon sekä järki- että tunneperusteella Packersille.

Otteluveikkaus: Green Bay Packers - Minnesota Vikings 31 - 24

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.