torstai 23. lokakuuta 2014

Otteluennakko: Kierros 8 - Broncos vs Chargers

Kahdeksannen kierroksen starttaa huippuottelu, jossa kohtaavat hyvässä vireessä olevat Broncos (5-1) ja Chargers (5-2). Joukkueet taistelevat AFC West -lohkon kärkipaikasta lähes tasapäisesti. He ovat onnistuneet jättämään kolmantena olevan Kansas Cityn Chiefs jo kahden voiton päähän.

Broncos on paukuttanut joka ottelussa isot numerot tauluun. He ovat onnistuneet voittamaan vähintään kaikki ottelunsa lukuunottamatta Seahawksille kärsittyä niukkaa tappiota. Viimeiset kolme ottelua he ovat keskittyneet murskaamaan vastustajansa ja ovatkin tällä hetkellä liigan kuumin joukkue. Bonuksena Peyton Manning nousi kaikkien aikojen ykköseksi touchdowneilla mitattuna. Huikea suoritus!

Chargersin viiden ottelun voittoputki katkesi viime viikolla, kun joukkue hävisi täpärästi Chiefsille viime hetken potkumaalin turvin. Myös Chargers kuuluu kauden ehdottomiin onnistujiin ja myös kuumimpien joukkueiden joukkoon. Pitääkseen Chiefsin takanaan, sille olisi hyvin tärkeää napata voitto tästä ottelusta.

Broncosin hyökkäys vastaan Chargersin puolustus

Broncosin hyökkäys on ylivoimaisesti liigan vaarallisin. Joukkue tekee tasaisen varmaa tulosta ottelusta toiseen Peyton Manningin johdolla. Kun hyökkäyksessä on pelaajia, kuten Demaryius Thomas (Wr) ja Julius Thomas (TE), on Manning mukava pelata linjan takana. Lisäksi joukkueen hyökkäyslinja on ehkä jopa sarjan paras. Chargersia vastaan joukkue lähtee pelaamaan tuttujen vahvuuksiensa kautta. Joukkue on myös juossut enenevissä määrin viime otteluissa ja sekin linja jatkunee.

Chargersin puolustus on hyvässä vedossa. Se on onnistunut pitämään vastustajansa hyvin alhaisissa pistemäärissä ja etenkin heittopuolustus on toiminut. Nyt vastaan asettuu yli 300 jaardia normaalisti heittävä joukkue, joten kyseessä on todellinen tulikoe. Kun hyökkäyslinja on niin tasokas kuin Broncosilla, tulee painetta antaa erityisesti laitahyökkääjille.

Chargersin hyökkäys vastaan Broncosin puolustus

Philip Rivers (QB) on johtanut vakuuttavasti Chargersin hyökkäystä 17 touchdownillaan ja vain kolmella syöttökatkollaan. Joukkueen "nimetön" laitahyökkääjäkalusto on saanut nauttia laadukkaista heitoista ja tähtenä taivaalla on Antonio Gates (WR) 7 maalillaan. Miehen arvoa korostaa se, että hän on yhteensä napannut pallon kiinni vain 27 kertaa, joten on helppo laskea, kenelle pallo pelataan maalintekotilanteissa. Juoksemalla joukkue ei ole päässyt kovin pitkälle, eikä sen varaan varsinkaan tässä ottelussa voi laskea mitään. 

Denverin puolustus näytti taas tasonsa viime viikolla, kun se piti 49ersin täysin kurissa. Joukkuetta vastaan ei edetä juurikaan juoksemalla, mutta heittämällä muutama joukkue on onnistunut kohtuudella. Siinä piilee tässäkin ottelussa joukkueen akilleen kantapää. Vastassa on hyvä hyökkäys, joten puolustuksen tulee onnistua totuttuun tapaan tälläkin kertaa.

Yhteenveto

Käsittämättömässä vireessä oleva Broncos kohtaa arvoisensa vastuksen. Joukkueen napatessa tästä ottelusta voiton, voidaan heidät nostaa suoraan mestarisuosikiksi, ainakin minun papereissa. Chargesilla on oma sanansa sanottavana tähän ja he omaavat myös loistavan saldon ja heillä, jos kellä on nälkää napata voitto ja nousta lohko kärkeen. Kun katsotaan puhtaasti kahta viimeistä joukkueiden ottelua, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin nostaa Broncos voittajasuosiksi. Ehkä tällä kertaa tulos ei ole niin murskaava, mutta selvä kuitenkin.

Otteluveikkaus: Denver Broncos - San Diego Chargers 33 - 24

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.