lauantai 26. huhtikuuta 2014

Off-season alkaa olla taputeltu

Viimeisten parin kuukauden aikana on tapahtunut paljon liikehdintää, joka varmasti tulee vaikuttamaan tulevan kauden ennakkoasetelmiin. Kuitenkin kolmipäiväinen varaustilaisuus on edelleen näkemättä. Varaukset ovat luonnollisesti elintärkeitä joukkueille, mutta harva joukkue uskaltaa varata tulokkaiden varaan avauskokoonpanoaan. Houston, Washington ja Jacksonville tulevat nappaamaan parhaat päältä varausvuorojensa myötä, mutta edelliskausia silmällä pitäen myös myöhemmiltä varauspaikoilta tullaan nousemaan avainpelaajiksi. Oman mausteensa varauksiin tuo myös koulufutiksen ja NFL-futiksen iso ero, jonka osa varatuista vuosittain tulee huomaamaan etenkin pelinopeuden osalta.

Varaustilaisuudesta ja sen ennakoinnista on jo monia näkemyksiä, kuten ensimmäisistä varauksistakin, johon ovat ehdolla etenkin Jadeleon Clowney (DE), Jake Matthews (OT) ja Johnny Manziel (QB). Tässä vaiheessa, kun varaushetkeen on vielä pari viikkoa aikaa, on mielenkiintoista  tarkastella vapaiden pelaajien sopimusuutisia.

Erityisesti itseäni ilahduttaa, että Packers on tehnyt paljon hyviä siirtoja off seasonilla. Julius Pepperin nappaaminen paikallisvastustajalta vahvistaa ennestääkin hyvää takakenttää. Lisäksi Packers halusi pitää Starksin ja Kuhnin kokoonpanossa, joka kuvastaa pitkäaikaisia suunnitelmia. Josko tänä vuonna olisi Green Bayn vuoro hoitaa koko kausi kunnialla mestaruuteen asti.

Toinen mielenkiintoinen joukkue, Denver Broncos, hoiti myös asiansa vähintäänkin hyvin. Viime kaudellakin loistavia otteita esittänyt joukkue vahvisti kokoonpanoaan vakuuttavilla nimillä. DeMarcus Ware on näyttänyt viime vuosina pystyvänsä vaikka mihin ja täydennettynä Emmanuel Saunderisilla Broncos sai kaivattua lisätukea hyökkäykseensä. Lisäksi Broncosin heikko kohta eli puolustus sai nimekästä seuraa Aqib Talibin ja T.J. Wardin myötä. Tämä vuosi voisi olla Peytonille uran kohokohta ja siten sopiva paikka lopettaa upea uransa mestaruuteen.

Myös negatiivisia fiiliksiä on saatu off seasonin aikana. Itselleni tärkeä joukkue, Dallas Cowboys, on esiintynyt vaisusti viime vuosina eikä nytkään lähtökohdat näytä kovin valoisilta. Waren siirtyminen Broncosiin oli kova isku joukkueelle, eikä tilalle saatu vastaavan tasoisia pelureita. Toivon kuitenkin, että divisioonan voitto irtoaisi nykyiselläkin materiaalilla. Vaikeaa se tulee kuitenkin olemaan.

Yhteenvetona voidaan todeta, ettäpaljon koviakin pelaajia on vaihtanut joukkuetta. QB:t ovat käytännössä pysyneet samoina ja luonnollisesti sillä on iso vaikutus eli voimasuhteet tuskin muuttuvat isossa kuvassa paljoakaan. Kuitenkin Kansas City, kuten muutama muukin joukkue, pääsi heikkenemään sen verran, että ensi kaudesta tulee taas äärettömän mielenkiintoinen. Kunhan varaukset saadaan kiinnitettyä, saattaa joku joukkue nousta vielä ennakkoarvioissa.

PS. Olisi hienoa nähdä äärettömän viihdyttävä Tim Tebow tositoimissa. Vai onko pelurin päivät jo luettu? Viime kauden perusteella ei vastuuta ainakaan ole luvassa nykyisellä roolilla.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita. Käytäthän kuitenkin vähintään nimimerkkiä kirjoituksissasi.